• Nincs találat

Fenntarthatósági oldalak

Önkéntes elköteleződéseink hazai és nemzetközi kezdeményezések mellett

Tagság nemzetközi kezdeményezésekben

 • Az ENSZ Globális Egyezménye: Az ENSZ programja, amely a tíz alapelv bevezetésével segíti elő a vállalatok társadalmi felelősségvállalását az emberi jogok, a munkajog, a környezetvédelem és a korrupció elleni küzdelem terén.
 • Equator Principles: A beruházások társadalmi és környezeti kockázatainak értékeléséhez és kezeléséhez meghatározott irányelvek, a Nemzetközi Pénzügyi Társaság mint a Világbank-csoport intézménye által ajánlott kritériumok alapján. A CIB Csoport anyavállalatán, az Intesa Sanpaolo Csoporton keresztül csatlakozott az Equator-elvekhez.

Tagság hazai kezdeményezésekben

A bank szakmai szervezetekkel létesített partnerkapcsolatai szintén fontos részét képezik közösségi kapcsolatainak. A gazdaság különböző ágazatai és a társadalom érdekeit az érdekeltek által létrehozott szervezetek képviselik, amelyek mindegyike egyértelműen körülírt célokat tűzött ki maga elé. Részvételünk ezekben a szervezetekben két alapvető okból lényeges. Egyrészt lehetőséget teremt a szakmai párbeszédre, másrészt pedig a Bankcsoport és a bankszektor egésze számára lehetőséget biztosít érdekei érvényesítésére és védelmére egy jól szervezett érdekképviseleti csoport keretein belül. 

 • Magyar Bankszövetség: A Magyar Bankszövetség a hazai bankok érdekképviseleti szerve, a banki közösség hivatalos álláspontjának koordinátora és képviselője. A szövetség legfontosabb feladata a tagjait érintő szakmai érdekek képviselete.
 • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara: A kamara legfőbb hivatása, hogy önkormányzati elven alapuló működésével előmozdítsa a gazdaság fejlődését és szerveződését, óvja az üzleti forgalom biztonságát és a piaci magatartás tisztességét, ellássa a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesítését.
 • Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara: Legfőbb tevékenysége az illetékes olasz és magyar autoritásokkal való kapcsolattartás, hogy közösen dolgozzanak ki olyan intézkedéseket, melyek a két ország közti árucsere-forgalom növekedéséhez szükségesek.
 • Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete: küldetése a belső ellenőrzési szakma magyarországi elfogadtatása, támogatása, fejlesztése, érdekképviselete; a nemzetközi és európai belső ellenőrzési ismeretek és szakmai gyakorlat magyarországi megismertetése, a belső ellenőrök képzése és vizsgáztatása.
 • ISACA Magyarországi Egyesület: A nemzetközi ISACA (Information Systems Audit and Control Association) magyarországi szakmai szervezete.
 • Magyar Könyvvizsgálói Kamara: A könyvvizsgáló szakma érdekeinek és a szakmaiságnak a képviselete
 • Magyar Forex Társaság: A magyar deviza-, pénzpiaci-, derivatív és állampapír üzletkötők hivatalos érdekképviseleti szerve. Célkitűzése elmélyíteni és fejleszteni a deviza-, pénz- vagy tőkepiaci műveletekkel foglalkozók szakmai tudását, képviselni a magyar kereskedelmi bankok érdekeit a megfelelő szakmai fórumokon.
 • Magyar Reklámszövetség: Szolgáltatásain, programjain keresztül egyedülálló platformot biztosít az iparág minden szektora számára a párbeszédre, a közös gondolkodásra és az innovatív ötletek megvalósítására, az iparág fejlődése érdekében.
 • Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara: Kiváló fórumot biztosít a Kanada és Közép-Kelet-Európa közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez.
 • Magyar Önszabályozó Reklám Testület: Fő feladatai magyarországi reklámgyakorlat önszabályozó elveinek kialakítása, nemzetközi kapcsolatok kiépítése, reklámgyakorlattal összefüggő jogszabályok véleményezése, reklámkampányok előzetes véleményezése, tagvállalatok közötti koordináció, az önszabályozás elvének és gyakorlatának ismertetése és elterjesztése, a társadalmi igények és kritikák közvetítése a reklámipar számára.
 • ACCA: Globális számviteli szakmai szervezet.
 • Magyar Lízingszövetség: A magyarországi eszközfinanszírozó cégek (lízingcégek, bankok, pénzügyi vállalkozások) szakmai érdekképviseleti szervezete.
 • Magyar Faktoring Szövetség célja az érdekképviselet, érdekérvényesítés, oktatás és továbbképzés, előadások, konzultatív fórumok, tapasztalatcserere, valamint ismeretterjesztés, a magyarországi pénzügyi kultúra fejlesztése.
 • Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége célja a szakmai érdekvédelem mellett az alkuszi tevékenység önszabályozása, szakmai és etikai hátterének kialakítása, az alkuszok oktatásáról, szakmai felelősségbiztosításáról történő gondoskodás, valamint a részvétel a biztosítási alkuszokra vonatkozó jogszabályok kialakításában.
 • Magyar Public Relations Szövetség a PR szakemberek országos szakmai és etikai, egyéni, illetve kollektív érdekképviseletét, érdekvédelmét ellátó, a PR szakma elismertségének növelésén munkálkodó szervezet.
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
 • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
 • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
 • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
 • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
 • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4