• Nincs találat

Intesa Sanpaolo

A legnagyobb olasz és az egyik legjelentősebb nemzetközi pénzintézet

Az Intesa Sanpaolo márka két vezető pénzintézet Banca Intesa és Sanpaolo IMI történelmét – és közös értékeit testesíti meg, amelyek egyesülésük révén a legnagyobb olasz és az egyik legjelentősebb nemzetközi pénzintézetet hozták létre.

A logó a két nevet foglalja magában, amelyeket egy négyzet alakú keretbe foglalt római akvadukt (vízvezető csatornahíd) köt össze. Ez utóbbi az állandóságot és folyamatos fejlődést, a jólétet és a különböző kultúrák és népek kapcsolatát szimbolizálja.

 

Anyavállalatunk, az Intesa Sanpaolo első negyedéves eredményei

Anyavállalatunk, az Intesa Sanpaolo első negyedéves eredményei is bizonyítják, hogy a bankcsoport fenntarthatóan nyereséges működésének köszönhetően képes lesz szembenézni a koronavírus-járvány okozta kihívásokkal is. Az Intesa Sanpaolo 1,151 milliárd eurós első negyedéves adózott eredményt ért el, amely 10%-kal több mint 2019 első negyedévében.

További részletek

Történet

A Banca Intesa 1998-ban jött létre a Cariplo és a Banco Ambrosiano Veneto pénzintézetek egyesüléséből, amelyhez 1999-ben a Banca Commerciale Italiana is csatlakozott. Az ennek eredményeként 2001-ben létrejött IntesaBci egy évvel később vette fel a Banca Intesa nevet.

A Sanpaolo IMI 1998-ban, az Istituto Bancario San Paolo di Torino (melynek elődje az 1563-ban a Compagnia di San Paolo testvériség által alapított, torinói Monte di Pietá, egy szegényeket támogató intézmény) és az IMI (Istituto Mobiliare Italiano) egyesülésével jött létre. A két intézmény nagyban kiegészítette egymást: az előbbi a lakossági hitelezésben szerzett évszázados tapasztalataival, utóbbi az 1930-as évek óta a vállalati és befektetési banki szolgáltatások szakértőjeként gazdagította az egyesülést.

A Banca Intesa és a Sanpaolo IMI 2007. január elsejével olvadt egybe, létrehozva Olaszország legjelentősebb bankcsoportját, amely leányvállalatai révén az eurózóna egyik legmeghatározóbb pénzintézete lett. A milánói székhelyű bankcsoport jelenleg mintegy 20 millió ügyféllel és 7570 bankfiókkal rendelkezik világszerte.

Nemzetközi hálózat

Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el.

A bankcsoport 11,1 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat közel 4 900 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiókban 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak.

Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,4 millió ügyfelet szolgálva ki 1500 bankfiókján keresztül.

Ezen kívül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 30 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában.

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
  • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
  • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
  • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
  • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
  • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
Automata kártyatiltás
9 1
Automata elektronikus csatorna tiltás
9 2
Ügyintéző kapcsolás
9 0
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4