• Nincs találat

Fenntarthatósági oldalak

Pénzügyi bevonás

Hitelekhez való hozzáférés, pénzügyi bevonás

A bank számára különösen fontos a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek, társadalmi csoportok támogatása egyrészt dedikált projekteken, másrészt ezen csoportok számára szóló termékeken keresztül, ezzel is segítve az erőforrások igazságos elosztását. 

Kisvállalkozások

A koronavírus járványt követő orosz-ukrán háború és az egész Európát sújtó energiaválság hatására számos vállalkozás került kedvezőtlen helyzetbe, így 2022-ben a Széchenyi Kártya Program MAX majd 2023-ban a Széchenyi Kártya Program MAX+ keretében az állami támogatással elérhető konstrukciók célja továbbra is a vállalkozások újra indulásának és forráshoz jutásának támogatása. 

Meglévő hitellel rendelkező ügyfelek számára, többek között a moratórium alatt felgyűlt tartozás kiváltására nyújt megoldást a CIB Zöldhullám Extra Exit Hitel, az Exit CIB Aktív Kölcsön, valamint a CIB Partner Exit Ingatlanfedezettel. A megnevezett EXIT termékek 2023. márciusától már fix kamatozással és türelmi idővel is elérhetőek.

2022. első negyedévében elindult az online Welcome Vario (pre-approved) hitelezési folyamat, ami egyéni és társas vállalkozások számára is elérhető a kisvállalkozói szegmensben, és teljesen online ügyintézést tesz lehetővé az igényléstől a szerződés aláírásáig, ami elektronikusan történik. A 2022-ben kedvezményezett 31 ügyfél további 15 ügyféllel nőtt 2023-ban, a folyósított összeg 23.690.000 Ft-ról további 32.110.000 Ft-tal nőtt 2023-ban. 

Az elektronikus csatorna migráció lehetővé tette, hogy a KKV és nagyvállalatok mellett a kisvállalkozások (sőt, az egyéni vállalkozók is) nagy számban átszerződhessenek a CIB Business Online felületre, ami széleskörű funkcionalitással bíró elektronikus csatorna – pl. lehetőség van csoportos átutalásra, csoportos beszedésre, széleskörű űrlap és önadminisztrációs funkciók használatára, kiváltva ezzel rengeteg, korábban papíralapú folyamatot.

Emellett a nemrég alakult kisvállalkozások és más, kis tranzakció-forgalmat bonyolító ügyfelek számára, a Partner Start számlacsomagot kínáljuk, amely biztosítja számukra a banki ügyintézés költséghatékony módját. Ennél a számlacsomagnál elengedjük a következő díjakat a kezdeti kedvezményes időszak alatt:

 • CIB Bank Mobilalkalmazás és CIB Internet Bank / CIB Bank Online regisztrációs díj (amely általában a bankszámlaszerződés megkötésekor fizetendő)
 • A CIB Bank Mobilalkalmazás havi díj
 • Bankkártya díj az első évben (Visa Compact üzleti kártya)

Kedvezmények az elektronikus és CIB Business Online csatornákon lebonyolított tranzakciókra (forint- és devizabefizetések, GIRO-n keresztül történő forintbefizetések az adóhatóság (NAV) számlájára valamennyi elektronikus csatornán). 

A fenti kedvezményes díjak legalább 40.000 HUF/hó számlaforgalom esetén érvényesek. A számlacsomag egyéni vállalkozások és vállalatok számára egyaránt felajánlható, fő célcsoportja azonban az újonnan alapított vállalkozások.

Oktatás, a pénzügyi kultúra terjesztése 

A bank kiemelten fontosnak tartja, hogy ügyfelei számára olyan, általunk „Valódi lehetőségeknek” nevezett, azaz a reálgazdaságban gyökerező tényleges lehetőségeket kínáljon, amelyek hosszú távon jelentős hatást gyakorolnak vállalkozásukra, mivel arra ösztönzik őket, hogy a lehetséges eredmények és kockázatok átfogó ismeretének birtokában felelős, átgondolt pénzügyi döntéseket hozzanak. A bank tisztában van környezete pénzügyi tudatosságának alakításával kapcsolatos felelősségével, ezért nemcsak a pénzügyi műveltség javítására összpontosító programokban vesz részt aktívan. A pénzügyi oktatást és a pénzügyi kérdésekkel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, és ebben az iskoláknak meghatározó szerepük van. A bank két olyan programban való részvétellel segíti ebben az iskolákat, amelyek az általános- és középiskolások pénzügyi tudatosságának fejlesztésére összpontosítanak. 

A Bank a kezdetektől minden évben részt vesz a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával indított Pénz7 programsorozatban, mellyel az Európai Pénzhéthez (European Money Week) csatlakozunk. A programban önkéntesként 14 kollégánk vett részt pénzügyi edukációs órák tartásával. 

A Bank csatlakozik anyabankja által indított pénzügyi edukációs kezdeményezésekhez:

 • 2017-ben indult az „Art of Saving” kezdeményezés, mely az október 31-i Takarékossági Világnaphoz kapcsolódó pénzügyi edukációs program. A kezdetektől számos kezdeményezést és workshopot szervezett, beleértve az iskolákban tartott személyes órákat, valamint a bank kommunikációs csatornáin is népszerűsített online formátumokat. 2023-ban a bank önkéntesei összesen 90, 10 és 18 év közötti diáknak tartottak pénzügyi ismeretterjesztő órákat (2022-ben 212).  
 • 2023-ban a bank csatlakozott anyabankja legújabb kezdeményezéshez, a Money Master kihíváshoz, mely, egy játékos pénzügyi kvíz kihívás hetedik osztályos tanulók számára. A hazai fordulón 62 tanuló vett részt 2023 februárjában a nemzetközi forduló pedig márciusban került megrendezésre.
 • A SAVE Ambassador program egy speciális kezdeményezés, melynek keretében a középiskolás felsőbb tagozatos diákok aktív bevonásával ismerkedhetnek a fenntarthatósági és a társadalmi bevonás témakörével. A program nemzetközi fordulója 2023 januárjában került megrendezésre, melyben a magyar csapat a harmadik helyezést érte el.

2022-ben először csatlakozott a bank támogatóként a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági országos versenyhez, melyet 2023-ban továbbra is támogatott. A verseny tavaszi fordulójában gimnáziumok, az őszi fordulójában technikumok és szakképző iskolák csapatai nevezhettek. A szervezők a programot kifejezetten edukációs céllal állították össze, céljuk, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert játékos módon. Kifejezetten azokat a diákokat szólítják meg minél nagyobb számban, akik kevésbé jó háttérrel rendelkeznek. A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a technikumok és szakképző iskolák diákjainak szóló pénzügyi edukációs oktatási anyagok készültek, melyek valós élethelyzetek alapján igazítanak el a mindennapi pénzügyekben. A verseny tavaszi és őszi fordulóinka zsűrijében 13 munkatárs vett részt önkéntesként.

Letölthető anyag

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
 • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
 • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
 • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
 • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
 • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
Automata kártyatiltás
9 1
Automata elektronikus csatorna tiltás
9 2
Ügyintéző kapcsolás
9 0
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4