• Nincs találat

CIB Előminősítő Szolgáltatások

Lakásvásárlást tervez, de nem tudja milyen összegű lakáshitelt kaphat vagy mekkora a kiválasztott ingatlan értéke? Segítünk, hogy megtudja meddig nyújtózkodhat!

Előnyök

Egyszerű

Adásvételi szerződés nélkül igényelhető

Gyors

Az előminősítés eredményét néhány napon belül megkapja

Kedvezmény

Díj visszatérítési akció CIB Jelzáloghitel-vizsgálat esetén*

Melyik előminősítés lenne Önnek megfelelő?

  CIB Jelzáloghitel-vizsgálat CIB Jelzáloghitel-vizsgálat Kamatfixálással CIB Adásvétel Előtti Hitelbírálat
Mikor válasszam? Ha Ön még nem választotta ki a megvásárolni kívánt ingatlant, de szeretné tudni, hogy mennyi hitelt kaphat a banktól.  Az előminősítés eredményéről a bank e-mailben küldött vagy a bankfiókban személyesen átvehető tájékoztató levélben értesíti Önt. Ha Ön még nem választotta ki a megvásárolni kívánt ingatlant, de szeretné tudni, hogy mennyi hitelt kaphat a banktól, illetve várhatóan 3 hónapon belül benyújtja a hiteligénylését. Az előminősítés eredményéről a bank e-mailben küldött vagy a bankfiókban személyesen átvehető tájékoztató levélben értesíti Önt. Ha Ön már megtalálta a megvásárolni kívánt ingatlant, de az adásvételi szerződés megkötése előtt szeretné tudni, hogy mennyi hitelt kaphat a banktól, valamint azt is, hogy mekkora a kiválasztott ingatlan értéke.
Milyen kamat lesz érvényes? Amennyiben megigényli a hitelt, a választott hiteltermékre vonatkozó és a hiteligénylés végleges befogadásakor érvényes kamattal tudja a hitelt igénybe venni. Amennyiben a tájékoztató levél keltezésétől számított 3 hónapon belül benyújtja a hiteligénylését, ez esetben  választhatja a tájékoztató levélben jóváhagyott kamatot. A tájékoztató levél keltezésétől számított 3 hónapon túl pedig a választott hiteltermékre vonatkozó, a hiteligénylés végleges befogadásakor érvényes kamattal tudja a hitelt igénybe venni. A hitelt a választott termékre vonatkozó és a hiteligénylés befogadásakor érvényes kamattal tudja igénybe venni.
Meddig érvényes az előminősítés? A tájékoztató levél keltezésétől számított 6 hónapig érvényes az előminősítés. A tájékoztató levél keltezésétől számított 6 hónapig érvényes az előminősítés,  a tájékoztató levélben jóváhagyott kamatot azonban csak 3 hónapon belül tudja érvényesíteni. Az előzetes hitelbírálat feltételes jóváhagyását követően 30 napon belül kell benyújtania az adásvételi szerződést a hitelbírálat végleges jóváhagyáshoz.
(A hitelbírálat feltételes és végleges jóváhagyásáról a lentebbi részben olvashat részletesen.)
Szolgáltatás díja Bruttó 38 100 Ft Bruttó 50 800 Ft Díjmentes1
Kedvezmény* 2023.08.01-től díj visszatérítési akció a kondíciós listában szereplő feltételek teljesítése esetén    

1 CIB Adásvétel Előtti Hitelbírálat esetén az értékbecslés díját értékbecsléskor meg kell fizetni, melyet a bank pozitív hitelbírálat esetén, folyósítást követő 30 napon belül jóváír az ügyfél számláján.

A teljes táblázat megtekintéséhez forgassa el a mobiltelefonja képernyőjét

Tervezzen velünk

1. CIB Jelzáloghitel-vizsgálat és CIB Jelzáloghitel-vizsgálat Kamatfixálással

A CIB jelzáloghitel-vizsgálat és a CIB Jelzáloghitel-vizsgálat Kamatfixálással szolgáltatással a jövedelmi helyzete, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatok alapján előre megmondjuk, hogy mekkora kölcsönösszegre lehet jogosult. Az előminősítés eredményéről szóló tájékoztató levélben meghatározott kölcsönösszeg – változatlan jövedelmi viszonyok mellett – 6 hónapig érvényes, így Önnek ennyi idő áll rendelkezésére, hogy kiválassza a megvásárolni kívánt ingatlant. 
CIB Jelzáloghitel-vizsgálat Kamatfixálással szolgáltatás választása esetén 3 hónapig Önnek lehetősége van a tájékoztató levélben foglalt kamatot választania. 
 
Hogyan működik a szolgáltatás?

 • Jövedelmi helyzetének, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszer adatainak figyelembevételével kiszámoljuk, mekkora összegű lakáshitelre lehet jogosult.
 • Kiállítunk egy tájékoztató levelet, mely tartalmazza, hogy a bank milyen kondíciókkal nyújthat kölcsönt. E levél elkészítésének napjától számítva 6 hónap áll a rendelkezésére, hogy megtalálja ideális otthonát, valamint megkösse az adásvételi szerződést és azt benyújtsa bankunk felé.
 • CIB Jelzáloghitel-vizsgálat Kamatfixálással szolgáltatás választása esetén, amennyiben a tájékoztató levél keltezésétől számított 3 hónapon belül benyújtja a végleges hiteligénylését, abban az esetben választhatja a tájékoztató levélben jóváhagyott kamatot. A tájékoztató levél keltezésétől számított 3 hónapon túl pedig a választott hiteltermékre vonatkozó, a hiteligénylés végleges befogadásakor érvényes kamattal tudja a hitelt igénybe venni.
 • Mivel az igénybe vehető kölcsön összegének végleges meghatározására a kiválasztott lakóingatlan értékelését követően, a hitelbírálat keretében kerül sor, így következő lépésként kiküldjük az értékbecslőt az ingatlanhoz. Az értékbecslés díját értékbecsléskor kell az ügyfélnek megfizetni, melyet a bank pozitív hitelbírálat esetén, folyósítást követő 30 napon belül jóváír az ügyfél számláján.
 • A hitelbírálathoz a megvásárolni kívánt ingatlannal kapcsolatos dokumentumokon kívül szükséges az utolsó 3 havi bankszámlakivonat benyújtása is.
 • A hitel jóváhagyását követően megtörténik a szerződéskötés, majd a lakáskölcsön folyósítása.


2. CIB Adásvétel Előtti Hitelbírálat

A CIB Adásvétel Előtti Hitelbírálat szolgáltatás egy olyan szolgáltatás, amelyet az adásvételi szerződés megkötése nélkül és az adásvételi szerződés aláírása előtt tud igényelni. A szolgáltatás keretében a bank megvizsgálja, hogy Ön milyen összegű hitelre lehet jogosult, valamint, hogy mekkora a kiválasztott ingatlan értéke. Az előzetes hitelbírálat feltételes jóváhagyását követő 30 napon belül kell benyújtania az adásvételi szerződést a hitel végleges jóváhagyásához.
 
Hogyan működik a szolgáltatás?

 • Jövedelmi helyzetének, a Központi Hitelinformációs Rendszer adatainak figyelembe vételével, valamint az ingatlan értékbecslése során kapott érték alapján kiszámoljuk, hogy Ön mekkora összegű lakáshitelre lehet jogosult és a hitel feltételesen jóváhagyásra kerül.
 • A szolgáltatás igénybevétele esetén az értékbecslés díját értékbecsléskor meg kell fizetni, melyet a bank pozitív hitelbírálat esetén, folyósítást követő 30 napon belül jóváír az ügyfél számláján.
 • A hitelbírálat feltételes jóváhagyását követő 30 napon belül szükséges benyújtania az adásvételi szerződést a hitelbírálat végleges jóváhagyáshoz.
 • Az adásvételi szerződés vizsgálatát követően megtörténik a hitelbírálat, pozitív hitelbírálat esetén a végleges jóváhagyás, majd ezt követően a szerződéskötés és a lakáskölcsön folyósítása.

 

Milyen lakáshitelek közül választhat?
Kínálatunkban rögzített és változó kamatozású lakáshitelek is elérhetőek, így biztosan megtalálja azt, amelyik az Ön számára megfelelő.

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
 • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
 • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
 • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
 • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
 • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4