• Nincs találat

Fenntarthatósági oldalak

A közösség támogatása

A pénzügyi nyereségesség mellett az is fontos számunkra, hogy eleget tegyünk a társadalom iránti felelősségünknek. Minimalizáljuk a társadalmi és környezeti kockázatokat mind stabilitásunk, mind növekedési stratégiánk teljes mértékű támogatása érdekében, és pozitív hatás kiváltására törekszünk közösségünk és környezetünk javára. Felelős működésünk külső kapcsolatainkra, és a társadalomban betöltött szerepünkre is kiterjed. 

A jelenlegi helyzetben, amikor az együttműködés és összefogás fontosabb, mint valaha, a CIB Bank felelős vállalatként arra törekszik, hogy ügyfelei, munkatársai és partnerei mellett a társadalom egésze iránti felelősségét is kézzelfoghatóvá tegye. Míg mindannyian a háború okozta hatásokkal küzdünk, a Bank számára elengedhetetlen, hogy a felmerült konkrét szükségletekre gyorsan tudjon reagálni, és valódi segítséget nyújtson a közösségnek.

Koronázatlan hősök

2020-ban a pandémia időszaka alatt indult el a Koronázatlan Hősök kezdeményezés, melynek keretében olyan civil szervezeteket támogatott a Bank, melyek a járványidőszak alatt önzetlenül segítettek többek között időseknek, tanároknak, orvosoknak és támogatásra szoruló embertársaiknak. 

A program a járvány lecsengése után 2022-ben is folytatódott két olyan szervezet támogatásával, akik a társadalomtól leszakadó csoportokat támogatnak, és munkájuk fontos része a társadalmi bevonás is. A két szervezet munkája a most kialakult háború okozta gazdasági helyzetben különösen fontos. Az Adomány Taxi Alapítvány céljai közt szerepel a szociális ellátás rászoruló kistelepülések részére, szemléletformálás, a közösségépítés és a társadalmi érzékenyítés is. A támogatói és támogatott oldal igényeit összekötve egy szolidárisabb és fenntarthatóbb társadalomért dolgoznak. A Rosa Parks Alapítvány olyan társadalmilag vagy anyagilag perifériára került, elsősorban roma gyerekek számára biztosít fejlesztő közösséget, akik nem egyenlő esélyekkel állnak az iskolarendszer rajtvonalához. A Láthatalan Tanodában a szociális munka, a pedagógia és a jog eszközeivel támogatják a családokat, hogy élni tudjanak a szabad iskolaválasztás jogával, hogy gyerekeik jó színvonalú, inkluzív iskolákba járhassanak, önbizalmuk javuljon és képességeik kibontakozhassanak. A gyerekek fejlődéséhez egyéni mentorálással, fejlesztő foglalkozásokkal és kulturális és szabadidős programokkal járulnak hozzá. A két szervezet egyenként 1 650 000 forintot kapott.

Az anyagi támogatás és együttműködés mellet a Bank minden esetben kommunikációs támogatást is nyújt a szervezeteknek azért, hogy a mindennapjaikat bemutatva arra ösztönzze az embereket, hogy ők is segítsék a bemutatott szervezetet vagy közösségi kezdeményezést. 

Állatvédelem

A CIB Bank minden évben ügyfél-elégedettségi akciókat tart, mely mögé egy jelentősebb célt is kitűzött. 2022 volt a negyedik év, amikor ennek a kampánynak a középpontjában az állatmenhelyek segítése, és az állatbarátok bevonása került. Magyarországon sok kutya és macska várakozik menhelyeken, mégis kevesen döntenek az örökbefogadás mellett, ezért a CIB úgy döntött, hogy kiáll az ügy mellett. 2022-ben a lovasberényi menhelyet vezető FEMA Állatmentő Egyesülettel működött együtt. A CIB a Hangya Közösség javaslata alapján, mely egy állatmenhelyeket országosan támogató szervezet, választotta ki a menhelyet. Fióki és közösségi médiakommunikációt folytatottunk a menhely állatainak népszerűsítésére, valamint bank munkatársai is bevonásra kerültek az akcióba, akik tárgyi adományokkal segítették a menhelyet. Mindezek mellett a bank 500 000 forintos adománnyal is támogatta a szervezetet. Az adományt a menhely arra fordította, amire éppen a legnagyobb szükségük volt, vagyis állateledelre és állatorvosi költségekre. 

JótettBank – Banki Véradók Hete

A Magyar Bankszövetség Jótett Bank Banki Véreadók hete kezdeményezéshez immár harmadik alkalommal 2022-ben is  csatlakozott a bank, és székházában ismét helyet adott az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével lebonyolított véradásnak, amin 65 banki munkatárs vett részt önkéntes véradóként.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos élelmiszergyűjtési hétvégéje olyan karitatív együttműködésre ad módot, mely üzleti érdektől mentesen lehetőséget biztosít munkatársaink bevonására, és maradéktalanul eleget tesz a CIB Csoport felelősségvállalási elveinek. A CIB Bank kollégái közül 36-an, 2022 november végén önkéntesként vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtési hétvégéjén. Összesen 21 602  kg élelmiszert gyűjtöttek azokban az üzletekben, ahol a CIB önkéntesei is segítettek az élelmiszergyűjtésben.

A közösségnek nyújtott támogatás 2022-ben

2022-ben a közösségnek nyújtott teljes pénzbeli hozzájárulás 19 350 000 Ft volt.

A fő cselekvési terület, amelyen 2022-ben pénzbeli hozzájárulások történtek, a szociális szféra volt, 13.000.000 forint értékben. A korábbi évekhez képest az egészségügy támogatása helyett, a koronavírus-járvány intenzitásának csökkenésével párhuzamosan, 2022-ben a jelentősen megugrott infláció és energiaköltségek miatt a szociális és megélhetési fókuszú civil ügyek támogatását tartottuk fontosnak. 

A 2022-es év folyamán a CIB Csoport 6.350.000 forint értékben nyújtott adományt a közösségnek. 

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
  • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
  • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
  • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
  • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
  • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4