• Nincs találat

A holnap trendjei már ma: az Innovációs Központ

Az innováció ösztönzése

A holnap trendjei már ma

Az Innovációs Központ trendelemzői elmondják, hogyan segíti munkájuk az ügyfeleket a jövő előrejelzésében.

03/11/2020

Az Intesa Sanpaolo Innovációs Központ munkájának alapvető része a trendelemzés. Ahhoz, hogy megértsük, mi számít a legmodernebbnek, ismernünk kell a körülöttünk lévő világot és azt, hogy min dolgoznak más újítók. A trendelemző részleg a mesterséges intelligenciával foglalkozó laborral és az idegtudományi laboratóriummal szinergiában dolgozva jelzi előre a jövő képét, és ezt a tudást át is adja az ügyfeleknek.
De hogyan elemezhetünk trendeket, különösen egy olyan világban, amelyet a technológia ilyen ütemben hajt, és amely naponta változik a világjárvány nyomása alatt?

“Igyekszünk hosszú távon gondolkodni, de közben nem feledkezünk meg a következő hónapban bekövetkező jelenségek elemzéséről sem”
– válaszolja Stefano Perrone, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központ trendek és technológiák részlegének innovációs felfedezésekért felelős vezetője.  „A technológiát vizsgálva látható, hogy elképesztő gyorsasággal fejlődik minden ágazatban, legyen szó akár az iparról, akár a fogyasztói szektorról” – teszi hozzá. „Az a célunk, hogy ügyfeleinket – kis- és középvállalkozásokat és nagyvállalatokat egyaránt – segítsük az innováció előmozdításában és annak megértésében, hogy mi megy végbe saját iparágukban a következő három-öt évben.”

"A technológiát vizsgálva látható, hogy elképesztő gyorsasággal fejlődik minden ágazatban, legyen szó akár az iparról, akár a fogyasztói szektorról – teszi hozzá. Az a célunk, hogy ügyfeleinket – kis- és középvállalkozásokat és nagyvállalatokat egyaránt – segítsük az innováció előmozdításában és annak megértésében, hogy mi megy végbe saját iparágukban a következő három-öt évben."

Stefano Perrone, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központ innovációs felfedezésekért felelős vezetője

A trendelemző csapat különböző adatgyűjtési és elemzési módszereket alkalmaz, hogy a jelenleg zajló – és a holnap várható – események mélyére hatoljon az intelligens mobilitástól a kriptovalutákig terjedő számos területen. Figyelemmel kíséri a start-up vállalkozásokat, hiszen általában ők mozgatják az új technológiák fejlesztését, valamint elemzi a piacokra vonatkozó adatsorokat.
Munkáik közé tartozik például egy lenyűgöző, 400 oldalas, mélyreható elemzés az okos mobilitásról. „A mobilitás a jelen – és a következő évtizedek – társadalmának egyik nagy átalakító tényezője” – mondja Daniele Borghi, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központ innovációs elemzője, aki részt vett a jelentés elkészítésében. „2050-re az emberek több mint 70 százaléka megavárosokban fog élni. Ez az életmódunk gyökeres átalakulásával jár [...], és óriási változásokat követel majd a mobilitásunkat illetően is.”
A Covid-19 hatása azt jelenti, hogy a szakemberek munkája nemcsak összetettebbé, hanem sürgetőbbé is vált. „Természetesen sok mindenen változtatott, felgyorsította számos különféle vállalat hozzáállását a technológiához” – mondja Perrone, aki szerint a világjárvány hatására az olaszországi vállalatok 90 százaléka áttért az okos munkavégzésre. Bármilyenek is legyenek a körülmények, a csapat készen áll arra, hogy olyan tudást nyújtson, amely segít a vállalatoknak rugalmas innovációs stratégiákat kidolgozni jövőjük védelme érdekében.

"A mobilitás a jelen – és a következő évtizedek – társadalmának egyik nagy átalakító tényezője"

Daniele Borghi, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központ innovációs elemzője

Ossza meg barátaival

További tartalmak

Biogazdaság: gondolatok a fenntarthatóságról
Stefano Del Punta: a változás bajnoka, a jövő építője
Tervezzünk okos városokat
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
  • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
  • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
  • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
  • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
  • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
Automata kártyatiltás
9 1
Automata elektronikus csatorna tiltás
9 2
Ügyintéző kapcsolás
9 0
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4