Lakáshitel kalkulátor

Kedvezmény havi 100.000 Ft jóváírás esetén
Kedvezmény havi 250.000 Ft jóváírás esetén
Kedvezmény új és régi Magnifica ügyfeleknek
Mennyi ideig legyen fix a kamat? évig
Hitelösszeg
Futamidő
év
Törlesztőrészlet THM %

TUDJON MEG TÖBBET!

Kérje ingyenes hívásunkat, és szakértőinktől megtudhatja, milyen összegű CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre számíthat! Munkatársaink egy munkanapon belül visszahívják Önt, munkanapokon 9:00-18:00 óra között.

Kérjük a "Visszahívást kérek" gombra kattintás előtt olvassa el az adatkezelési tájékoztatónkat, mely részletes információkat ad az adatkezelés körülményeiről. A kattintás még nem jelent azonnal igénylést és semmilyen kötelezettséget Önre nézve.


Eljött az ideje, hogy megtalálja álmai otthonát? Vagy úgy érzi, most érdemes befektetési céllal ingatlant vásárolni? Esetleg meglévő lakáshitelét váltaná ki kedvezőbbre? Válassza a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket, melyekkel az 5 vagy 10 éves kamatperiódus végéig nem változik a törlesztőrészlete1


Miért érdemes a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket választania? 

- Kiszámítható: az Ön döntésétől függően 5 vagy 10 évig nem változnak a törlesztőrészletek 1
- Kedvező kamatok: az 5 éves kamatperiódusú hitel már akár 4,72%-os1 kamattal (THM: 4,90%), míg a 10 éves kamatperiódusú akár 5,76%-os1 kamattal (THM: 6,00%) elérhető
- Gyors hitelbírálat: az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanapon belül megtörténik a hitelbírálat
- Gyors folyósítás: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül megtörténik a hitel folyósítása
- Kedvező elő- vagy végtörlesztés: az előtörlesztési díj csupán az előtörlesztett összeg 1%-a, maximum 30.000Ft, míg a lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes

Induló banki költségek nélkül3 igényelhető:

- Nincs folyósítási díj.
- Nem számítunk fel egyik fedezetül felajánlott ingatlan vonatkozásában sem fedezetminősítési (értékbecslési) díjat.
- A kölcsönszerződés megkötése kapcsán a önálló zálogjog bejegyzéséért fizetendő földhivatali eljárási illetéket a bank fizeti.
- A kölcsönigénylés befogadásához és a folyósításhoz szükséges Takarnet lekérdezés díját a bank fizeti.


Milyen hitelcélokra igényelheti a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket?

- Új vagy használt lakás vásárlására
- Lakáscélú kölcsön kiváltására


CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kondíciói: 

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel megnevezése:

Kamat mértéke

THM2

CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

4,32-5,37%

4,48-5,59%

CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

5,36-6,11 %

5,58-6,38%Tudjon meg többet a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekhez igénybe vehető kamatkedvezményekről!


CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelkamat

THM2

kamat

THM2

havi jóváírási feltétel

Kamat kedvezménycsomag nélkül

5,37%

5,59%

6,11%

6,38%

nem szükséges

Kamat kedvezménycsomag4

4,72%

4,90%

5,76%

6,00%

100.000 Ft

Kamat kedvezménycsomag PLUSZ5

4,52%

4,69%

5,66%

5,90%

250.000 Ft

Magnifica  kedvezménycsomaggal6

4,32%

4,48%

5,36%

5,58%

Magnifica és Private Banking ügyfeleknek

 Kíváncsi, mekkora összegű hitelt kaphat?
Kalkuláljon, és kérjen visszahívást!
Szakértőinktől megtudhatja, milyen összegű CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre számíthat, illetve segítséget kaphat az Önnek megfelelő konstrukció kiválasztásában.

Mit mérlegeljen jelzálogkölcsön felvételekor?
A hitelfelvételi döntést ne csak a hitelfelvételkor aktuális törlesztőrészletekre alapozza, hanem győződjön meg arról is, hogy a kamatperiódus lejárata utáni  esetleges kamatváltozás miképpen befolyásolja a jövőben az Ön törlesztőrészleteit. Kérjük, hogy az egész háztartása tel¬jes teherviselő képességét vegye figyelembe, hiszen egy nem várt, rendkívüli esemény (munkanélküliség, tartós betegség) miatt nehezebbé válhat a kölcsön törlesztése.


1 A 2018. február 1-től befogadott, hiánytalan CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,65% kamat kedvezményt biztosít az egyedi kölcsönszerződésben meghatározott standard kamatból.  A 2018. február 1-től befogadott, hiánytalan CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,35% kamat kedvezményt biztosít az egyedi kölcsönszerződésben meghatározott standard kamatból. Az Ügyfél a havi jóváírási kötelezettséget akkor teljesíti, ha havonta legalább 100.000,-Ft, azaz egyszázezer forint összeg jóváírásra kerül a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámláján. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség több jóváírás útján is teljesíthető. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség nem teljesíthető készpénzes befizetés útján, valamint az Ügyfél saját bankszámlái közötti átvezetés útján.
A jóváírási kötelezettség teljesítésének első ellenőrzésére a folyósítást követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. A Bank azt vizsgálja, hogy az elvárt jóváírási kötelezettség teljesítése a vizsgált időszakban legalább 4 (négy) alkalommal teljesült-e. A további ellenőrzésekre mindig az előző vizsgálatot követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség teljesítésének elmaradása esetén az Ügyfél a kamat kedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve nem jogosult, és a kamat kedvezmény nélkül számított törlesztő részlet megfizetésére köteles. Amennyiben a Bank a rendszeres felülvizsgálat időpontjában azt állapítja meg, hogy az Ügyfél az elvárt jóváírási kötelezettséget újra teljesíti, az Ügyfél a kamatkedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve automatikusan, az Ügyfél bármely további nyilatkozata nélkül ismételten jogosulttá válik és a kamatkedvezménnyel számított törlesztőrészlet megfizetésére köteles.
Az egyes kamatkedvezményekre vonatkozó feltételek folyamatos teljesítése esetén az 5 vagy 10 éves kamatperiódus végéig nem változik a törlesztőrészlet.


2 A teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása a 2018. április 1-től érvényes feltételek és a hatályos jogszabályok 20 éves futamidő és 5 millió forint hitelösszeg, 5, illetve 10 éves kamatperiódus és az ügyleti kamat figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke a változó kamatozású kölcsön esetén nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A THM meghatározása során figyelembe nem vett egyéb költségek összege:

- A fedezetként, illetve hitelcélként szolgáló ingatlan tulajdoni lapjának beszerzési költsége, mivel a bank hiteligényléshez kapcsolódóan nem alkalmazza a díjat.
- A kölcsönszerződés közokiratba foglalásának díja: a közjegyzői díjszabásról szóló 14/1991 (XI. 26.) IM rendelet szerinti összeg, mely a közjegyző munkadíja, költségtérítése, illetve a közjegyzői okiratról készült hiteles másolatok száma alapján kerül megállapításra.
- Az önálló zálogjoggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás költsége az Adósok által választott biztosítónál legalább a kölcsönösszeg, és egy éves járulékaira kötött, teljes körű vagyonbiztosítás alkalmazott díjtétele tekintettel arra, hogy az a Bank számára nem ismert.
- A kölcsönhöz kapcsolódó Bankközi átutalás GIRO-n keresztüli, valamint Bankon belüli átutalás díja (a kölcsönösszeg eladó részére történő átutalásának, hitelkiváltáshoz kapcsolódóan a kiváltott kölcsönt nyújtó bankhoz történő átutalásának díja


A THM mutató továbbá tartalmazza a kölcsön lejáratakor az önálló zálogjog törléséért fizetendő földhivatali eljárási illeték és a CIB Classic Magánszámla "JZH nullás" havi számlavezetési díjkedvezményes díját .
A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzői okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat.


3 Az akció visszavonásig érvényes.

2018. FEBRUÁR 1-TŐL befogadott, hiánytalan kölcsönigénylések esetén hatályba lépő kamat kedvezményEK CIB 5, illetve CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre vonatkozóan


4

Kamat kedvezménycsomag:


A 2018. február 1-től befogadott, hiánytalan CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,65% kamat kedvezményt, míg CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,35% kamat kedvezményt biztosít az egyedi kölcsönszerződésben meghatározott standard kamatból. Az Üzletfél a havi jóváírási kötelezettséget akkor teljesíti, ha havonta legalább 100.000,-Ft, azaz egyszázezer forint összeg jóváírásra kerül a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámláján. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség több jóváírás útján is teljesíthető. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség nem teljesíthető készpénzes befizetés útján, valamint az Üzletfél saját bankszámlái közötti átvezetés útján.

A jóváírási kötelezettség teljesítésének első ellenőrzésére a folyósítást követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. A Bank azt vizsgálja, hogy az elvárt jóváírási kötelezettség teljesítése a vizsgált időszakban legalább 4 (négy) alkalommal teljesült-e. A további ellenőrzésekre mindig az előző vizsgálatot követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség teljesítésének elmaradása esetén az Üzletfél a kamat kedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve nem jogosult, és a kamat kedvezmény nélkül számított törlesztő részlet megfizetésére köteles. Amennyiben a Bank a rendszeres felülvizsgálat időpontjában azt állapítja meg, hogy az Üzletfél az elvárt jóváírási kötelezettséget újra teljesíti, az Üzletfél a kamatkedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve automatikusan, az Üzletfél bármely további nyilatkozata nélkül ismételten jogosulttá válik és a kamatkedvezménnyel számított törlesztőrészlet megfizetésére köteles.

A havi jóváírási kötelezettség teljesítés felülvizsgálatának részletes szabályait az Üzletféllel kötött egyedi kölcsönszerződés tartalmazza.


5

Kamat kedvezménycsomag PLUSZ:


A 2018. február 1-től befogadott, hiánytalan CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,85% kamat kedvezményt, míg CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,45% kamat kedvezményt biztosít az egyedi kölcsönszerződésben meghatározott standard kamatból. Az Üzletfél a havi jóváírási kötelezettséget akkor teljesíti, ha havonta legalább 250.000,-Ft, azaz kettőszázötvenezer forint összeg jóváírásra kerül a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámláján. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség több jóváírás útján is teljesíthető. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség nem teljesíthető készpénzes befizetés útján, valamint az Üzletfél saját bankszámlái közötti átvezetés útján.

A jóváírási kötelezettség teljesítésének első ellenőrzésére a folyósítást követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. A Bank azt vizsgálja, hogy az elvárt jóváírási kötelezettség teljesítése a vizsgált időszakban legalább 4 (négy) alkalommal teljesült-e. A további ellenőrzésekre mindig az előző vizsgálatot követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség teljesítésének elmaradása esetén az Üzletfél a kamat kedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve nem jogosult, és a kamat kedvezmény nélkül számított törlesztő részlet megfizetésére köteles. Amennyiben a Bank a rendszeres felülvizsgálat időpontjában azt állapítja meg, hogy az Üzletfél az elvárt jóváírási kötelezettséget újra teljesíti, az Üzletfél a kamatkedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve automatikusan, az Üzletfél bármely további nyilatkozata nélkül ismételten jogosulttá válik és a kamatkedvezménnyel számított törlesztőrészlet megfizetésére köteles.

A havi jóváírási kötelezettség teljesítés felülvizsgálatának részletes szabályait az Üzletféllel kötött egyedi kölcsönszerződés tartalmazza.


6

Magnifica kedvezménycsomag:


A 2018. július 1-től befogadott, hiánytalan CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében a Bank 1,05% kamat kedvezményt, míg CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,75% kamat kedvezményt  biztosít Magnifica és Private Banking Üzletfeleknek az egyedi kölcsönszerződésben meghatározott standard kamatból, amennyiben a hitelkérelem befogadásakor az Üzletfél Magnifica vagy Private Banking Üzletfélnek minősül vagy vállalja, hogy a kölcsön folyósítását követő első felülvizsgálat időpontjáig a Magnifica vagy Private Banking szolgáltatásba történő bekerülés feltételeit teljesíti.

A Bank a Magnifica vagy Private Banking státusz meglétét a folyósítást követő minden 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján ellenőrzi. Amennyiben az ellenőrzés időpontjában az Üzletfél már nem Magnifica Üzletfél vagy nem rendelkezik Private Banking szerződéssel, a kamat kedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve nem jogosult, és a kamat kedvezmény nélkül számított törlesztő részlet megfizetésére köteles Amennyiben a Bank a rendszeres felülvizsgálat időpontjában azt állapítja meg, hogy az Üzletfél ismételten Magnifica vagy Private Banking Üzletfélnek minősül, az Üzletfél a kamatkedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve automatikusan, az Üzletfél bármely további nyilatkozata nélkül ismételten jogosulttá válik és a kamatkedvezménnyel számított törlesztőrészlet megfizetésére köteles.

A felülvizsgálat részletes szabályait az Üzletféllel kötött egyedi kölcsönszerződés tartalmazza.

Magnifica Üzletfélnek minősül az az Üzletfél, aki a mindenkor hatályos Fogyasztók és Egyéni Vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat 27. pontja alapján teljesíti legalább az egyik alább meghatározott bekerülés feltételét, illetve erre irányuló kérelmét személyesen, a Bankfiókban közli, valamint a Magnifica szolgáltatásra vonatkozó egyedi megállapodást köt a Bankkal:
•    három egymást követő naptári hónap utolsó banki napján az Üzletfél Banknál kezelt megtakarítási állományának átlaga eléri a 9.000.000 (azaz kilencmillió forintot) vagy,
•    három egymást követő naptári hónapon keresztül az Üzletfél Banknál vezetett számlájára, minden hónapban ugyanarról a számláról egyösszegű jóváírás esetén legalább 450.000 Ft (azaz négyszáz-ötvenezer forint), több jóváírás esetén, összesen legalább 450.000 Ft jóváírás érkezik.
•    Bekerülés feltétele lehet, ha kevesebb mint három egymást követő hónapban az Üzletfél megtakarítási állománya a 9.000.000 Ft (azaz kilencmillió) forintot eléri vagy az Üzletfél Banknál vezetett számlájára, legalább 450.000 Ft (azaz négyszáz-ötvenezer forint) jövedelem jóváírás érkezik és az Üzletfél erre irányuló kérése esetén, a Bank és az Üzletfél között a Magnifica szolgáltatásra vonatkozó egyedi megállapodás jön létre, mely egyedi megállapodás alapján nyújtja a Bank az Üzletfél részére a Magnifica szolgáltatást.
Private Banking Üzletfélnek minősül, aki CIB Private Banking szerződéssel rendelkezik.

A meghirdetett kamat kedvezmények visszavonásig érvényesek!
Reprezentatív példák:

Reprezentatív példák CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, egyösszegű folyósítás esetén:

 

 

Kedvezmények figyelembe vétele nélkül:

"Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2" megnevezésű akció esetén:

"Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2." megnevezésű akció esetén Kamat kedvezménycsomag 2. figyelembevételével:

"Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2." megnevezésű akció esetén Kamat kedvezménycsomag PLUSZ figyelembevételével:

 "Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2." megnevezésű akció esetén Magnifica kedvezménycsomag 2. figyelembevételével:

A hitel teljes összege:

5 millió forint

 a hitel futamideje:

20 év

a kamat típusa:

5 éves kamatperiódusokra rögzített, a kamat 5 évente változik a kamatváltoztatási mutató mértékével

a kamat mértéke:

5,37%

5,37%

4,72%

4,52%

4,32%

teljes hiteldíj mutató:

5,80%

5,59%

4,90%

4,69%

4,48%

a hitel teljes díjában foglalt díj:

3 303 834 Ft

3 223 734 Ft

2 784 605 Ft

2 652 117 Ft

2 520 883 Ft

a fizetendő teljes összeg:

8 303 834 Ft

8 223 734 Ft

7 784 605 Ft

7 652 117 Ft

7 520 883 Ft

a havi törlesztőrészlet összege:

34 238 Ft

34 238 Ft

32 408 Ft

31 856 Ft

31 310 Ft

törlesztőrészletek száma:

240 db

folyósítás típusa:

egyösszegű folyósítás

A hitelező neve: CIB Bank Zrt., A hitel fedezete: ingatlanra bejegyzett jelzálogjog/önálló zálogjog

 

Reprezentatív példák CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, egyösszegű folyósítás esetén:


 

 

Kedvezmények figyelembe vétele nélkül:

"Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2" megnevezésű akció esetén:

"Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2." megnevezésű akció esetén Kamat kedvezménycsomag 2. figyelembevételével:

"Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2." megnevezésű akció esetén Kamat kedvezménycsomag PLUSZ figyelembevételével:

 "Induló költségek nélkül igényelhető ingatlanfedezetes kölcsönök 2." megnevezésű akció esetén Magnifica kedvezménycsomag 2. figyelembevételével:

A hitel teljes összege:

5 millió forint

 a hitel futamideje:

20 év

a kamat típusa:

10 éves kamatperiódusokra rögzített, a kamat 10 évente változik a kamatváltoztatási mutató mértékével

a kamat mértéke:

6,11%

6,11%

5,76%

5,66%

5,36%

teljes hiteldíj mutató:

6,59%

6,38%

6,00%

5,90%

5,58%

a hitel teljes díjában foglalt díj:

3 819 317 Ft

3 739 217 Ft

3 493 376 Ft

3 423 802 Ft

3 216 881 Ft

a fizetendő teljes összeg:

8 819 316 Ft

8 739 216 Ft

8 493 375 Ft

8 423 802 Ft

8 216 880 Ft

a havi törlesztőrészlet összege:

36 386 Ft

36 386 Ft

35 362 Ft

35 072 Ft

34 210 Ft

törlesztőrészletek száma:

240 db

folyósítás típusa:

egyösszegű folyósítás

A hitelező neve: CIB Bank Zrt., A hitel fedezete: ingatlanra bejegyzett jelzálogjog/önálló zálogjog

 


A kölcsön visszafizetésének módja: az Adósnak havi tőkerészt és kamatrészt is tartalmazó, az egyes kamatperiódusokon belül azonos összegű törlesztőrészleteket kell megfizetnie a Bank részére, a törlesztőrészleten belül a tőke és a kamat aránya változó (annuitásos törlesztés). Az Adós a kölcsön után kamatperióduson belül változatlan mértékű, de kamatperiódusonként változó mértékű ügyleti kamatot köteles fizetni a Bank számára.

Banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírások, továbbá az összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók.
http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell .

2017. szeptember 1-jétől az MNB Összehasonlító oldalán (https://minositetthitel.mnb.hu/) az adós minden minősített fogyasztóbarát lakáshitelt nyújtó intézmény vonatkozásában megtekintheti az igénybe venni kívánt hitelösszegre vonatkozó érvényes főbb hitelfeltételeket, beleértve a kamatokat, díjakat, költségeket. https://minositetthitel.mnb.hu/A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését nem csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg, informálódjon körültekintően!

A pénznek ára van! Számoljon, mielőtt hitelt vesz fel! További segítség: www.mnb.hu/penzugyinavigator

A tájékoztatás nem teljes körű. A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó Kondíciós Lista, valamint a vonatkozó ügyfél-tájékoztató tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu oldalon és a CIB bankfiókokban. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.


Új vagy használt lakás vásárlására, valamint lakáscélú kölcsön kiváltására.


 

Adatai megadásával kérje ingyenes hívásunkat, és szakértőinktől megtudhatja, mekkora lenne a havi törlesztőrészlete, ha meglévő lakáshitelét CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre váltja ki.

 

  • A kalkulációt követően kollégáink segítenek a bankfióki időpontfoglalásban.
  • A bankfiókban megkapja a lakáscélú kölcsön kiváltásához szükséges dokumentumok listáját, illetve a kölcsönigényléshez szükséges egyéb dokumentumokat. Ha van rá lehetősége, érdemes ekkora magával hoznia a meglévő lakáshitelét nyújtó banktól egy tartozásigazolást, mely azt az információt is tartalmazza, hogy nem volt az igénybeadást megelőző 6 hónapon belül 30 napon túlnyúló hátralékos tartozása.
  • A hitelkérelem elbírálásához értékbecslésre is szükség lesz, az értékbecslő kiválasztását és a kapcsolatfelvételt mi intézzük Ön helyett.
  • A pozitív eredménnyel záruló hitelbírálatot követően telefonon egyeztetjük Önnel a szerződéstervezet átvételének időpontját, de a tervezetet elküldjük e-mailen is, amennyiben kéri. A szerződéstervezet átvétele és a szerződéskötés között 3 napnak legalább el kell telnie a vonatkozó törvényi előírások szerint.
  • Ha még nem rendelkezik nálunk bankszámlával, a szerződéskötéskor nyisson egyet, hiszen ez szükséges a kölcsön folyósításához.
  • A fedezetként szolgáló ingatlan(ok)ra még a szerződéskötés előtt kötelező vagyonbiztosítást (lakásbiztosítást) kötni (ha korábban ezt nem tettük meg), és a biztosító részére a zálogszerződés megkötésének bejelentése is kötelező. A biztosítást bankfiókunkban is megkötheti.
  • Egy előre egyeztetett időpontban megtörténik a bankfiókban a kölcsön- és a zálogszerződés aláírása. A kölcsönszerződés alapján a közjegyzőnél közokiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozatot kell tenni.
  • Ezt követően a folyósítási feltételek teljesülése esetén folyósítjuk a kölcsönösszeget a kiváltandó kölcsönt kezelő pénzintézet részére.

 

A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését nem csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg, informálódjon körültekintően!
A pénznek ára van! Számoljon, mielőtt hitelt vesz fel! További segítség: www.mnb.hu/penzugyinavigator

A tájékoztatás nem teljes körű. A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó Kondíciós Lista, valamint a vonatkozó ügyfél-tájékoztató tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu oldalon és a CIB bankfiókokban. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.


- Kondíciók és díjak
- Termékismertető - 2018.07.01-től
- Igénylőlap
- Munkáltatói igazolás
- Hiteligényléshez szükséges dokumentumok listája
- Ügyféltájékoztató
- Kérelem és Átadás-átvételi jegyzőkönyv ingatlanértékelési összefoglaló adatlap átvételéhez
- Tájékoztató adásvételi szerződés megkötéséhez
- MNB -Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ
- Ellenőrizze kalkulátorunk segítségével, mekkora havitörlesztés fér bele a háztartási költségvetésbe!
- Összehasonlító táblázat a CIB Bank ingatlanfedezteshiteleire vonatkozóan
- Rövidített tájékoztató a lakossági jelzáloghitelekről
- Hitelek - Lakossági tájékoztató kiadvány - PénzügyiKultúra Munkacsoport
- Jelzáloghitel szerződés biankók
- Meghiúsult szerződés esetére a hiteligényléshez kapcsolódó dokumentumok visszaigénylésére irányuló kérelem
- Földhivatali ügyintézésre irányuló kérelem
- Folyósítási időpont megváltoztatására irányuló kérelem


A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését nem csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg, informálódjon körültekintően!
A pénznek ára van! Számoljon, mielőtt hitelt vesz fel! További segítség: www.mnb.hu/penzugyinavigator

A tájékoztatás nem teljes körű. A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó Kondíciós Lista, valamint a vonatkozó ügyfél-tájékoztató tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu oldalon és a CIB bankfiókokban. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.


A teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása a 2018. április 1-től érvényes feltételek és a hatályos jogszabályok 20 éves futamidő és 5 millió forint hitelösszeg, 5, illetve 10 éves kamatperiódus és az ügyleti kamat figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke a változó kamatozású kölcsön esetén nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A THM meghatározása során figyelembe nem vett egyéb költségek összege:
- A fedezetként, illetve hitelcélként szolgáló ingatlan tulajdoni lapjának beszerzési költsége, mivel a bank hiteligényléshez kapcsolódóan nem alkalmazza a díjat.
- A kölcsönszerződés közokiratba foglalásának díja: a közjegyzői díjszabásról szóló 14/1991 (XI. 26.) IM rendelet szerinti összeg, mely a közjegyző munkadíja, költségtérítése, illetve a közjegyzői okiratról készült hiteles másolatok száma alapján kerül megállapításra.
- Az önálló zálogjoggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás költsége az Adósok által választott biztosítónál legalább a kölcsönösszeg, és egy éves járulékaira kötött, teljes körű vagyonbiztosítás alkalmazott díjtétele tekintettel arra, hogy az a Bank számára nem ismert.
- A kölcsönhöz kapcsolódó Bankközi átutalás GIRO-n keresztüli, valamint Bankon belüli átutalás díja (a kölcsönösszeg eladó részére történő átutalásának, hitelkiváltáshoz kapcsolódóan a kiváltott kölcsönt nyújtó bankhoz történő átutalásának díja

A THM mutató továbbá tartalmazza a kölcsön lejáratakor az önálló zálogjog törléséért fizetendő földhivatali eljárási illeték és CIB Alapszámla havi díját.
A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzői okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat.A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését nem csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg, informálódjon körültekintően!
A pénznek ára van! Számoljon, mielőtt hitelt vesz fel! További segítség: www.mnb.hu/penzugyinavigator

A tájékoztatás nem teljes körű. A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó Kondíciós Lista, valamint a vonatkozó ügyfél-tájékoztató tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu oldalon és a CIB bankfiókokban. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.