• Nincs találat

Az innováció ösztönzése

Fenntarthatóság és digitalizáció: erőteljes párosítás

A környezetvédelmi aggályok és a technológiai fejlődés korunk két legnagyobb trendje. Tegyük össze őket, és máris megvan a valódi üzleti átalakulás ereje.

30/03/2022

PODCAST: Jövőbiztos üzlet? Gondolkodjon digitális fenntarthatóságban

A digitalizáció és a fenntarthatóság együttesen olyan üzleti erőt jelent, amellyel számolni kell

Egy új kutatás azt mutatja, hogy azok a vállalkozások, amelyek a digitális átalakulás és a fenntarthatóság együttes célját szem előtt tartva fektetnek be, a jövőben virágozni fognak. Az Intesa Sanpaolo rendkívül sikeres banki alkalmazásával és egy sor fenntartható pénzügyi termékével megmutatta a kettő kombinációjának lehetőségeit és előnyeit. Hallgassa meg a podcastot, és hallgassa meg Marco Cesareo, Digital Business Partner - International Subsidiary Banks, beszélgetését arról, hogy ez az erőteljes páros milyen lehetőségeket rejt magában a változás megteremtésében.

Az Accenture új kutatása szerint a fenntarthatóságot és a digitalizációt egyaránt teljes mértékben felvállaló vállalatok két és félszer nagyobb valószínűséggel lesznek a jövőben a legjobban teljesítő vállalatok. A tanulmány szerint a fenntarthatóságot és a digitalizációt össze lehet és össze is kell kapcsolni az üzleti ellenálló képesség biztosítása érdekében. 

"Ezek a gazdasági növekedés legfontosabb motorjai a jövőben" - mondja Marco Cesareo, a nemzetközi leánybankok digitális üzleti partnere. "E két tényező között szoros összefüggések vannak. Azok a vállalatok, amelyek e koncepciók alapján együttesen hajtják végre az átalakulást, jobban esélyesek a jövőbeli növekedésre"."

Az Intesa Sanpaolo mindig is a fenntarthatóságot és a digitalizációt helyezte a napirend élére. A közelmúltban például sikeres mobil banki alkalmazással és a Google-lal kötött partnerséggel két nagy regionális adatközpontot hozott létre Olaszországban. A bank az Ellen MacArthur Alapítvány első pénzügyi szolgáltatási stratégiai partnere is. 

Az Intesa Sanpaolo elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ra a bank saját kibocsátása, 2050-re pedig a befektetési és finanszírozási portfóliója tekintetében a nettó nulla kibocsátást érje el. A bank az összes üzletágában csatlakozott a nettó nulla kibocsátású szövetségekhez is. 

A teljes kibocsátás 2008 óta 60%-kal csökkent. Olaszországban 100%-ban megújuló energiát használ, és elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig világszerte megújuló energiát használjon.
    
Az Intesa Sanpaolo a fenntarthatóságra való összpontosítással a legfelsőbb szintről - Cesareo szerint Carlo Messina vezérigazgató példát mutatott az egész bank számára - a pénzügyeket a változás elérésére használta fel.

"E két tényező között erős összefüggések vannak. Azok a vállalatok, amelyek e koncepciók alapján együttesen hajtják végre az átalakulást, jobban esélyesek a jövőbeli növekedésre"

Marco Cesareo, digitális üzleti partner - Nemzetközi leánybankok

A kkv-k fenntartható beruházásait elősegítő S-hiteleket indított, zöld kötvényeket bocsátott ki a nagy energiahatékonyságú épületek zöld jelzáloghiteleinek fedezésére, és támogatta a vállalatokat a zöld, a körforgásos és az ökológiai átmenet témáiban, összhangban az olasz nemzeti helyreállítási és alkalmazkodóképességi tervben (PNRR) meghatározott prioritásokkal. 

A PNRR-rel együtt a bank közel 90 milliárd euró új hitelnyújtással támogatja a zöld átmenetet.

Az Intesa régóta elkötelezett a technológiai innováció mellett - a Forrester a digitális innováció vezetőjeként emelte ki széles körben használt banki alkalmazásáért -, és innovációs központján keresztül elkötelezett a technológiai megoldások keresésében az üzleti élet számára. 

Az Isybank - egy új, kizárólag digitális bank, amely négymillió lakossági ügyfelet fog kiszolgálni - 650 millió eurós befektetéssel történő elindítása újabb lépés az innovatív banki gyakorlatok felé. 

A következő szint az Intesa Sanpaolo számára - és talán példaként szolgálhat az európai vállalkozások számára - e két törekvés további összekapcsolása. A kilencmillió ügyfél által használt Intesa Sanpaolo alkalmazás jó példa arra, hogy a technológia hogyan csökkentheti az erdőket veszélyeztető és hulladékként szennyező fizikai anyagok használatát. 

"Minden projektnek és szállításnak nagy hatása van a fenntarthatóságra" - mondja Cesareo, rámutatva, hogy a pozitív környezeti hatás óriási lenne, ha minden vállalat projektjét a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) tényezők figyelembevételével terveznék, ahelyett, hogy az ESG-t csak ráadásként vagy csak szájhősködésként alkalmaznák.

A világjárvány segített számos európai vállalatot felgyorsítani a digitalizáció terén, és ez hatással volt fenntarthatósági profiljukra. Az otthoni munkavégzés az egyik példa a digitalizációs erőfeszítésekre, amelyek kevesebb szén-dioxid-intenzív ingázáshoz vezettek. 

Marco Cesareo úgy véli, hogy ez csak a kezdete annak az átalakulásnak, amelynek során a vállalatok a digitalizáció és a fenntarthatóság kölcsönösen előnyös kapcsolatán keresztül fognak növekedni. Hallgassa meg a podcastot, hogy többet megtudjon.

Ossza meg barátaival

További tartalmak

Biogazdaság: gondolatok a fenntarthatóságról
Stefano Del Punta: a változás bajnoka, a jövő építője
Tervezzünk okos városokat
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
  • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
  • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
  • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
  • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
  • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4