• Nincs találat

Az innováció ösztönzése

Hogyan működhetnek együtt a kihívó bankok a bevett pénzintézetekkel?

A versenynek vége. A régi és új pénzintézetek számára az együttműködés az új út a gyarapodáshoz.

09/05/2022

PODCAST: A pénzügyek új korszaka: az együttműködés kulcsfontosságú

A kihívó fintechek és a hagyományos bankok egyaránt gyarapodhatnak, ha együttműködnek

A kihívó fintechek azért vannak itt, hogy felborítsák a status quo-t, gyors technológiai innovációjukkal és szolgáltatásukkal megnyerjék az ügyfelek szívét és elméjét. Ahelyett azonban, hogy fenyegetésként tekintenének rájuk, a tapasztalt bankok inkább kihasználhatják az innovációt - miközben biztonságos teret biztosítanak a fürgébb kihívóknak, hogy kísérletezzenek a gondolkodással és pénzügyi támogatással 
növeljék a méretüket. Ez egy kölcsönösen előnyös elképzelés, amely a kifinomultabb megközelítés javára dobja ki a tompa versenyzést. Hallgassa meg az Intesa Sanpaolo innovációs vezetőjét, aki arról beszél, hogy mit tett az együttműködés az iparágért, és mit fog tenni a jövőben.

Az elmúlt 10 év során a hatalmas technológiai fejlődés felforgatta a banki tevékenység régi módszereit, és az iparág új munkamódszerekre váltott. 

A technológia lehetővé tette új pénzügyi termékek nyújtását, az ügyfelek kiszolgálásának új módjait és új struktúrákat, amelyeket a pénzügyek felfedezhetnek és kihasználhatnak. 

Ez számos kisebb kihívó bank létrehozásához vezetett. "Ezek a bankok teljes mértékben digitális és e-kereskedelmi ajánlatot kínálnak" - mondja Natascia Noveri az Intesa Sanpaolótól. "Az erős ügyfélélménnyel és alacsonyabb díjakkal rendelkező vállalkozások nagy növekedési ütemet és ügyfélszerzést tapasztalnak".

Az Intesa Sanpaolo innovációs vezetőjeként Noveri feladata, hogy átvezesse a bankot a változások következő évtizedén. Szerinte a növekedés kulcsa a kihívók által okozott zavarok pozitívumainak kiaknázása. 

"Új mércét állítanak fel az ügyfelek és az üzleti modell számára" - mondja. "Mint inkumbens bank, nem tehetjük meg, hogy ezt ne vegyük figyelembe."

"A kihívók új mércét állítanak fel az ügyfelek és az üzleti modell számára. Nem tehetjük meg, hogy ezt nem vesszük figyelembe"

Natascia Noveri, az Intesa Sanpaolo innovációs vezetője

Az Intesa Sanpaolo arra törekszik, hogy partnerséget alakítson ki az ágazatba újonnan belépő vállalkozásokkal. A tapasztalt bankok ösztönözhetik az innovációt, biztonságos teret biztosítva a fürgébb kihívóknak, hogy kísérletezzenek a gondolkodással, miközben pénzügyi támogatással bővíthetik a léptéküket. Ez egy kölcsönösen előnyös elképzelés, amely a kifinomultabb megközelítés javára kiiktatja a tompafejű versenyt. 

2022 februárjában, a 2022-25-ös üzleti terv részeként az Intesa Sanpaolo partnerségre lépett a Thought Machine-nel az Isybank, egy felhő-natív digitális bank kifejlesztése érdekében. A felhőalapú banki szolgáltatások felé vezető úton a Google-lal is kapcsolatot alakított ki. A bank a nyílt banki sikerekre építve a nyílt finanszírozásra is ki kívánja terjeszteni, és az adatokat az ESG-alapú befektetésekhez kívánja felhasználni. 

"Nem látunk lassulást, inkább a lendület folytatódását" - mondja Natascia Noveri. "Ez egy lehetőség az innováció fellendítésére. A nyílt banki tevékenység lehetővé tette számunkra, hogy a lehetőségeket kívülről gyűjtsük össze - de most már beszélhetünk nyílt pénzügyekről, ami a nyílt banki tevékenység továbbfejlesztése, és ugyanezeket a lehetőségeket más partnerek számára is lehetővé teszi, nem csak a pénzügyi rendszer számára."

Már több mint 12 millió ügyfél részesül naponta az Intesa Sanpaolo digitális csatornáinak, köztük a díjnyertes banki alkalmazásnak a használatából. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy az intelligens fintech partnerségek hogyan alakítják át a pénzügyi környezetet, hallgassa meg a podcastot.

Ossza meg barátaival

További tartalmak

Biogazdaság: gondolatok a fenntarthatóságról
Stefano Del Punta: a változás bajnoka, a jövő építője
Tervezzünk okos városokat
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
  • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
  • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
  • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
  • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
  • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
Automata kártyatiltás
9 1
Automata elektronikus csatorna tiltás
9 2
Ügyintéző kapcsolás
9 0
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4