• Nincs találat

Körforgásos gazdaság

A körforgásos gazdaság segíthet kilábalni a Covid-járvány okozta gazdasági válságból.

Az áttérés a körforgásos gazdaságra segíthet a különböző méretű vállalkozásoknak abban, hogy tisztábbá, zöldebbé, ellenállóbbá váljanak a bizonytalan jövőben. A Circular Economy Lab irányt mutat ehhez.

17/06/2021

PODCAST: Hogyan húz ki minket a körforgásos gazdaság a mélypontból

A ma bajnokaival együttműködve neveljük ki a holnap bajnokait. - Massimiano Tellini, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központjának körforgásos gazdaságért felelős globális vezetője

A milánói Cariplo gyárban, a vállalatok és az induló vállalkozások közötti együttműködést aktívan elősegítő innovációs központban a Cariplo Alapítvány és az Intesa Sanpaolo a körforgásos gazdaság köré szerveződő együttműködés inkubátorát hozta létre.

A körforgásos gazdasággal foglalkozó labor azzal a céllal jött létre, hogy összehozza a már működő vállalatokat az induló vállalkozásokkal, hogy kutatással, fejlesztéssel ígéretes innovációkat hívjon életre, és az ötleteket valós üzleti és kereskedelmi eredményekké alakítsa.

"Magunkévá szeretnénk tenni a nyílt innováció koncepcióját, hogy az induló vállalkozások és a már működő vállalatok közötti kapcsolat még szorosabb együttműködéshez vezethessen. A ma bajnokaival együttműködve neveljük ki a holnap bajnokait."

Massimiano Tellini, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központjának körforgásos gazdaságért felelős globális vezetője

A Cariplo gyár szerepe az olasz innovációs környezetben


A Cariplo gyár hagyományosan az induló vállalkozások mentoraként működik, Olaszország-szerte támogatja a vállalkozások növekedését, a foglalkoztatási lehetőségek fellendítését. „Innovációs katalizátorok vagyunk” – állítja Riccardo Porro, a vállalat operatív igazgatója.

"Igyekszünk összehozni a tehetségeket, az újítókat a vállalkozásokkal, és így lehetővé tenni számukra a gyökeres változásokat hozó innovációk megalkotását és sikerre vitelét."

Riccardo Porro, a Cariplo Gyár operatív igazgatója

Oktatás: kulcs a körforgásos rendszerhez

A Cariplo Alapítvány és az Intesa Sanpaolo közös értékeire építő gyárban magától értetődő módon talált otthonra a körforgásos gazdasággal foglalkozó labor. Az Intesa Sanpaolo feladatának tartja, hogy a vállalatok stratégiai partnereként segítse őket a szervezeti változások előmozdításában. Az Intesa Sanpaolo Formazione képzései, oktatási lehetőségei a vállalkozásoknak és a vezetőknekk segítenek felkészülni az olyan földcsuszamlásszerű változásokra, amilyen a körforgásos gazdasági gyakorlat bevezetése.

A körforgásos gazdasággal foglalkozó laborban az Intesa Sanpaolo Formazione olyan új tanfolyamokat szervez és tervez, amelyek szemléltetik, hogy a szemléletváltás mind a bolygó jövője, mind az üzleti versenyképesség szempontjából elkerülhetetlen.

"A képzések iránti igény azt jelzi, hogy az olasz vezetők nagyra értékelik a fejlődés lehetőségét, mivel az új készségek meghatározó szerepet játszanak vállalatuk növekedésében"

Elisa Zambito, az Intesa Sanpaolo Formazione ügyvezető igazgatója

Tellini és Porro egyetértenek abban, hogy a gazdaságban sürgős szükség van a gyökeres átalakulást jelentő változásokra. A világgazdaság súlyosan megsínylette a pandémiát, az EU-ban sok vállalkozás és magánszemély jövője az újjáépítés gyorsaságától függ.

"Még egyértelműbbé vált, mennyire sürgető a változás. Valószínűleg azért, mert kényelmetlen helyzetbe kerültünk, ami a dolgok természeténél fogva innovációt generál"

Riccardo Porro, a Cariplo Gyár operatív igazgatója

Tellini szerint a körforgásos gazdaság a globális piacok átalakításának legerősebb formáló tényezője, mivel egyszerre a stratégiai innováció eszköze és a jövőbeli versenyképesség forrása:

A körforgásos gazdaság az egyik legjobb válasz, amelyet az üzleti és pénzügyi közösségek a külső kihívásokra adhatnak” - teszi hozzá Massimiano Tellini, az Intesa Sanpaolo Innovációs Központjának körforgásos gazdaságért felelős globális vezetője.

Ossza meg barátaival

További tartalmak

Biogazdaság: gondolatok a fenntarthatóságról
Stefano Del Punta: a változás bajnoka, a jövő építője
Tervezzünk okos városokat
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
  • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
  • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
  • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
  • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
  • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4