• Nincs találat
Nemzetközi jelenlét

A New York-i központ a jövő üzletét építi

Az Intesa Sanpaolo New York-i központja, amely az IMI Vállalati és Befektetési Banki Divízió része, vállalati és intézményi ügyfelekkel dolgozik az egész amerikai kontinensen. Nicola Baiocchi Di Silvestri vezérigazgató elmagyarázza, hogy miért a hosszú távú kapcsolatok kialakítására helyezi a hangsúlyt.

Charlotte Ricca

30/11/2021

Az Intesa Sanpaolo New York-i központja a világ pénzügyi fővárosában található, és az amerikai kontinens legnagyobb neveit szolgálja ki, a Fortune 500-as listáján szereplő blue-chip ügyfelektől a latin-amerikai nagyvállalatokig. 

"Észak- és Dél-Amerikában egyaránt működünk" - mondja Nicola Baiocchi Di Silvestri, a központ vezérigazgatója - "ahol elsősorban nagyvállalatokkal, bankokkal és más pénzügyi intézményekkel, például biztosítótársaságokkal, magántőke-befektetési társaságokkal és infrastrukturális alapokkal üzletelünk".

Az amerikai kontinens ügyfeleinek kiszolgálása mellett egy külön erre a célra létrehozott csapat segíti az Olaszországban vagy azon országok valamelyikében, ahol a bank jelentős jelenléttel rendelkezik, székhellyel rendelkező nem amerikai vállalatok amerikai leányvállalatait. A csapat emellett ösztönzi az Olaszországba irányuló és onnan érkező befektetéseket, és támogatja a helyi vállalkozások és az olasz cégek közötti közös vállalkozásokat. 

Az Intesa Sanpaolo Európában is erős jelenléttel rendelkezik, ahol a csoport helyi támogatást tud nyújtani az amerikai ügyfelek piacra jutásának megkönnyítése érdekében. "Mi vagyunk a legmegfelelőbb bank azon amerikai partnerek számára, akik Olaszországban és Európa más területein, ahol fiókjaink vagy leánybankjaink vannak, valamint Kelet-Európában szeretnének befektetni" - magyarázza Baiocchi Di Silvestri.

"Mi vagyunk a legmegfelelőbb bank azon amerikai ügyfelek számára, akik Olaszországban és Európa más területein szeretnének befektetni"

Nicola Baiocchi Di Silvestri, az Intesa Sanpaolo IMI Vállalati és Befektetési Banki Divízió New York-i központjának vezérigazgatója

A New York-i központ kínálata olyan hagyományos vállalati banki termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz, mint például: 

 • megújuló hitelkeretek 
 • hitelek 
 • strukturált pénzügyi megoldások (projektfinanszírozás, akvizíciófinanszírozás és ingatlanfinanszírozás) 
 • kereskedelmi finanszírozás 
 • tranzakciós banki szolgáltatások 
 • kincstári szolgáltatások, mint például betétek és CP-k. 

Az Intesa Sanpaolo IMI Értékpapírok Testülete New York-i bróker-kereskedő kollégái emellett adósság- és részvénytőkepiaci termékeket, valamint vállalati kockázatfedezeti megoldásokat is kínálnak.

"Vállalati vagy hitelezési és kereskedelmi banki szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket" - mondja Baiocchi Di Silvestri. "Emellett exportfinanszírozást és ellátási lánc finanszírozást is kínálunk, olyan rövid lejáratú hiteleket biztosítva, amelyek optimalizálják a működőtőkét mind a vevő, mind az eladó számára."

A személyre szabott megoldások nyújtására való képességünk az egyik kulcsa az ügyfelekkel való hosszú távú kapcsolatok kialakításának és fenntartásának" - Nicola Baiocchi Di Silvestri, General Manager, New York Hub, IMI Vállalati és Befektetési Banki Divízió, Intesa Sanpaolo.

Bár a termékek szabványosak, a pénzügyi szakemberekből álló csapat személyre szabott megoldásokat kínál, hogy segítse az ügyfeleket igényeik kielégítésében az adósságtőkepiacokon, a részvénytőkepiacokon és a pénzügyi kockázatok fedezésében.

"A személyre szabott megoldások nyújtására való képességünk az egyik kulcsa az ügyfelekkel való hosszú távú kapcsolatok kialakításának és fenntartásának. 
"Támogatjuk üzleti tevékenységüket, miközben banki és tőkepiaci termékeinkkel lehetőségeket teremtünk."

A növekedés fő területei

A központi irodai iparági szakértelem támogatásával a következő amerikai kontinentális ágazatokat célozza meg: távközlés, média, technológia, egészségügy, autóipar és infrastruktúra. 
Az infrastruktúra területén az Egyesült Államoknak sürgősen korszerűsítenie kell repülőtereit, kikötőit, gátjait és útjait. A közelmúltban a New York-i központ fontos mérföldkőhöz érkezett, amikor (hat másik bankkal együtt) elnyerte a JFK repülőtér új 1-es termináljának koordináló főszervezői és fedezeti szolgáltatói szerepét, és 6,6 milliárd USD összegű finanszírozást biztosított a szponzorok, a Ferrovial, a Carlyle, a JLC és az Ullico támogatásával.
Az energiaszektor is részesülni fog a zöldebb energiára való áttérés és az ESG-barát célok által vezérelt fúziókból és új befektetésekből, amelyek mellett az Intesa Sanpaolo határozottan elkötelezett.

"Erős szakértelemmel rendelkezünk a zöld finanszírozás terén, nemcsak az ESG KPI-khez kapcsolódó kötvények és hitelek, hanem a származtatott ügyletek terén is" - mondja Baiocchi Di Silvestri. "Szeretnénk kiterjeszteni elkötelezettségünket az olyan iparágakra, amelyek az alternatív energiaforrásokba, például a nap- és szélenergiába fektetnek be. Ez a jövő a bank és a világ számára".

Az ESG-finanszírozásra összpontosító, széles termék- és szolgáltatási portfóliójával, valamint a csoport nemzetközi bankhálózatával való kapcsolatával a központ 2021-ben nyereséges volt, és most reméli, hogy erre a sikerre építhet.

"Célunk, hogy növeljük kereskedelmi banki tevékenységeinket, és kihasználjuk a lehetőségeket befektetési banki képességeink és globális jelenlétünk segítségével" - mondta Baiocchi Di Silvestri.

Ossza meg barátaival

További tartalmak

Biogazdaság: gondolatok a fenntarthatóságról
Stefano Del Punta: a változás bajnoka, a jövő építője
Tervezzünk okos városokat
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
 • Befektetési tranzakciók és információk: munkanapokon 8:00-18:00
 • Meglévő hitel és lízing ügyintézés: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00 
 • Biztosítás kötés és információ: hétfő 8:00-20:00, kedd-péntek 8:00-18:00
 • Kereskedői kártyaelfogadás: 0-24 
 • Számlaügyintézés: 0-24
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4