• Nincs találat

Hasznos információk bankkártya használathoz

Internetes vásárlást megerősítő kód bevezetése

Internetes vásárlást megerősítő kód bevezetése

A szolgáltatás fokozott védelmet jelent az interneten történő bankkártyás fizetés során.
Kártya átvétel

Kártya átvétel

A bankkártyát, valamint újonnan igényelt kártya esetében a kártyához generált PIN kódot két külön borítékban, két különböző időpontban postán küldjük el az Ön által megadott címre.

 • Ha a bankkártya egy korábbi kártya azonos kártyatípusra történő automatikus megújítása, új PIN kódot nem küldünk hozzá; a kártya az aktiválás után a már megszokott PIN kóddal használható.
 • Amennyiben társkártya is kapcsolódik a számlához, a társkártyát ugyanarra a címre fogjuk kiküldeni. Kérjük, aktiválás után adja át a társkártyabirtokosnak kártyáját.
 • Először a PIN kód, azt követően pedig a kártya kerül postázásra. Ha a PIN kód kézhezvételétől számított 14 napon belül nem kapja meg bankkártyáját, kérjük jelezze ezt CIB24 ügyfélszolgálatunkon és kérje a kártya pótlását.

Lehetőséget biztosítunk - a kondíciós listában meghatározott díj ellenében - a kártya és a PIN kód bankfiókban történő átvételére is.

Kártyaaktiválás

Kártyaaktiválás

CIB Internet Bankon keresztül 

a Szolgáltatások -> Kártya -> Aktiválás menüpontot választva írja be az aktiválandó kártya adatait, majd kattintson a Tovább és a Bankba küld gombra. 

CIB Bank mobilalkalmazáson keresztül 

a "Kártyáim" menüpontban. 

CIB24 éjjel-nappal elérhető telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, 

hívja a (+36 1) 4 242 242 telefonszámot, a 9-es Kártyatiltás és aktiválás, majd a 2-es Kártyaaktiválás menüpontban adja meg:

 • az aktiválandó bankkártyája 16 jegyű számát,
 • telefonos azonosító kódját,
 • majd nyomja meg a * gombot!

CIB bankfiókban személyesen.

Ha a bankkártya egy korábbi kártya automatikus megújítása: a régi bankkártya érvényessége megszűnik az új kártya aktiválásával, nem használható sem vásárlásra, sem készpénzfelvételre a továbbiakban. 

Kártyatiltás

Kártyatiltás

Haladéktalanul tiltsa le a bankkártyát, ha elvesztette, ellopták, vagy visszaélésre gyanakszik a nap 24 órájában elérhető CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül a

(+36 1) 4242 242 telefonszámon a 9-es Kártyatiltás és aktiválás, majd az 1-es Kártyatiltás menüpontban!

Bankkártya igénylése

Bankkártya igénylése

Igényeljen CIB bankkártyát bankfiókban, CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy CIB Internet Bankon keresztül.

Társkártya

Társkártya

Társkártyát bármely 14 évesnél idősebb hozzátartozójának, barátjának vagy ismerősének igényelhet az Ön igénylésével együtt, vagy utólag bankfiókban.

A társkártya kapcsolódhat a főkártyabirtokos bankszámlájához vagy elkülönített kártyaszámlához.

A főkártyabirtokos szabadon választhatja meg a társkártyabirtokos napi készpénzfelvételi és vásárlási limitjét.

Tippek a bankkártya biztonságos használatához

Tippek a bankkártya biztonságos használatához

Bankunk minden tőle telhetőt megtesz ügyfelei értékeinek védelmében, de az Ön közreműködésére is szükség van. Az alábbiakban szeretnénk néhány tanáccsal szolgálni, hogy miként tudja bankkártyáját biztonsággal használni.

 • Ne hagyja őrizetlenül vagy mások számára jól látható helyen kártyáját.
 • A bankkártya kölcsönbe nem adható. Még a legközelebbi családtagjainak se adja kölcsön a kártyáját! Igényeljen társkártyát számukra!
 • Kártyája és egyéb személyes adatait illetéktelen személy tudomására ne hozza!
 • Új kártyáját a kézhezvételt követően kérjük, hogy azonnal írja alá a hátoldalon lévő aláírási panelen! Vásárlások alkalmával az Ön azonosítása a PIN kód vagy az aláírás alapján történik, ezért az aláírás hiánya a kártyán egy esetleges lopás alkalmával megkönnyítheti a visszaélők dolgát.
 • A biztonságos használathoz állítson be egyedi napi vásárlási és készpénzfelvételi limiteket a számlához tartozó bankkártyához. Ezt megteheti CIB Bank mobilalkalmazáson, CIB InternetBankon, CIB24-en keresztül vagy CIB bankfiókban.
 • Igényeljen CIB Mobilbank Kártyafigyelő szolgáltatást, vagy töltse le a CIB Bank mobilalkalmazást és állítsa be az "Okos értesítések" funkciót, mellyel értesítjük a bankkártyával történt vásárlásokról és készpénzfelvételekről.
Tippek a PIN kód biztonságos használatához

Tippek a PIN kód biztonságos használatához

 • A PIN kódot a memorizálása után és a PIN kódot tartalmazó boríték átolvasása után, a PIN borítékkal együtt semmisítse meg!
 • A kártyához tartozó PIN kódot kezelje bizalmasan, azt ne hozza senki tudomására!
 • A PIN kódot ne jegyezze fel! A PIN kódot se kódolt, se kódolatlan formában, se noteszba, se mobiltelefonba ne jegyezze fel!
 • A bankjegy-automaták minden esetben kérik a kódot a tranzakcióknál! A PIN kódot sose mondja ki hangosan, mindig saját kezűleg, kezével eltakarva üsse be.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos híresztelésekkel ellentétben, amennyiben fordítva adja meg PIN kódját bármely ATM-nél, a készülék nem küld riasztást a rendőrségnek, és nem adja ki a kért összeget.
 • Nyomatékosan felhívjuk figyelmét arra, hogy sem a CIB Bank munkatársa, sem a kereskedő, sem a rendőrség a PIN kódot nem kérdezheti meg, még az Ön személyének beazonosítása miatt sem!
Tippek a Bankautomaták biztonságos használatához

Tippek a Bankautomaták biztonságos használatához

Bankautomata (ATM) használata előtt ajánlott teendők

 • Kültéri bankautomata használata előtt kérjük, nézzen körül, amennyiben a bankautomata elhagyatott helyen van, vagy esetleg rosszul van megvilágítva, válasszon inkább másik bankautomatát a készpénzfelvételre.
 • Beltéri bankautomata esetén próbálja elkerülni, hogy Önnel együtt idegenek is a helyiségben tartózkodjanak!
 • Az ATM használata (készpénzfelvétel, befizetés, PIN kód módosítás stb.) előtt győződjön meg arról, hogy a bankautomata működőképes (nem jelenik meg semmilyen hibaüzenet a képernyőjén)! Ellenőrizze, nem lát-e szokatlan, oda nem illő tárgyat vagy nyilvánvaló rongálás nyomait! A bankautomata pénzkiadó nyílását a csalók leragaszthatják, így a készpénz nem vehető el, illetve a gép sem tudja visszahúzni.

Bankkártya tranzakció biztonságos végrehajtása

 • Bankkártyája használata előtt bizonyosodjon meg arról, hogy nem áll senki közvetlenül Ön mögött, illetve győződjön meg róla, hogy nem lát-e az automata közelében gyanúsan viselkedő személyeket!
 • A tranzakció végrehajtása közben úgy álljon a bankautomata előtt, hogy az Ön mögött állók ne láthassák, milyen bankkártya PIN kódot ad meg, valamint hogy mennyi pénzt vesz fel a pénzkiadó nyílásnál! Minden esetben kezével takarja el a billentyűzetet, amikor beüti a bankkártya PIN kódját! Bankkártya PIN kódját sehova ne írja fel, ne tartsa magánál, különösen ne a bankkártya mellett, és időnként változtassa meg. Erre minden CIB ATM-nél lehetőség van.
 • Ha a tranzakció végzése közben, egy idegen nagyon segítőkésznek bizonyul, legyen óvatos! Ne hagyja, hogy a tranzakció végrehajtása közben idegenek megzavarják! Bankkártyáját tartsa magánál, ne adja át senkinek és a bankkártya PIN kódját se árulja el senkinek!
 • A tranzakcióról készült bizonylatot ne hagyja a bankautomatánál, minden esetben vigye magával, ugyanis információt tartalmazhat a bankszámla egyenlegéről. Ha a bankautomata felajánlja, válassza inkább a bizonylatkiadás nélküli tranzakció lehetőségét!
 • Egyes bankautomaták eltérő sorrendben adják ki a készpénzt, a bankkártyát és a bizonylatot. Bankkártyáját mindig vegye el, sose hagyja a bankautomatában!
 • Ha a bankautomata bankkártyáját bevonta, vagy a tranzakció végén nem adta ki, annak több oka lehet. Előfordulhat, hogy a tranzakció befejeztével nem vette el időben a kiadott bankkártyát, vagy túl sok téves bankkártya PIN kód megadás miatt került bevonásra a bankkártya.

Probléma esetén értesítendő CIB24 éjjel-nappal elérhető telefonos ügyfélszolgálat

 • Amennyiben a fenti esetek bármelyike előfordul, kérjük, hívja az éjjel-nappal elérhető CIB24 ügyfélszolgálatot a (+36 1) 4 242-242-es telefonszámon.
 • Lehetőleg a bankautomata mellől telefonáljon, ne hagyja el a helyszínt, amíg a CIB24 ügyintézőjétől nem kapott útmutatást a további teendőkről. 
 • Ne hagyja, hogy segítőkész(nek tűnő) ismeretlen Ön helyett hívja fel a Bankot, hiszen nem tudja ellenőrizni, milyen számot hívott, és ki van a vonal túloldalán, ezáltal könnyen illetéktelenek számára adhat ki bizalmas adatokat. A CIB24 ügyintézője sosem kéri Öntől a bankkártya PIN kódját, amennyiben ez mégis megtörténik, kérjük, ellenőrizze milyen telefonszámot hívott! A CIB24 telefonszáma: (+36 1) 4 242-242. 
Lekönyvelt bankkártya tranzakció reklamáció

Lekönyvelt bankkártya tranzakció reklamáció

A bankkártya használata során a tranzakcióval kapcsolatban előfordulhat reklamáció. Ilyen esetben, kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében a mellékelt nyomtatványt értelemszerűen, pontosan kitöltve juttassa el munkatársainknak a KARTYACB@cib.hu e-mail címre, vagy adja le bármely bankfiókunkban.

Nyilatkozat

Tippek külföldi bankkártyahasználathoz

Tippek külföldi bankkártyahasználathoz

 • Mielőtt külföldre utazik, érdemes telefonon keresztül a CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton vagy személyesen bankfiókban bejelentenie az utazás tényét, kezdeti és végdátumát annak érdekében, hogy a szokásostól eltérő bankkártyás tranzakciók miatt ne kerüljön sor bankkártyájának biztonsági okból történő korlátozására. Amennyiben mégis felmerül a visszaélés gyanúja, előzetes jelzésétől függetlenül természetesen megpróbáljuk Önnel rendszereinkben rögzített telefonszámán felvenni a kapcsolatot. Ezért kérjük, gondoskodjon arról, hogy elérhessük Önt, mert amennyiben nem sikerül az egyeztetés, a bankkártyát korlátozhatjuk.
 • Fontos, hogy ha a bankkártya elvész vagy ellopják, azt le kell tiltani. Ennek érdekében javasoljuk, hogy mentse el telefonjába a CIB24 külföldről is hívható telefonszámát: (+36 1) 4 242 242, ahol bármikor lehetősége van a kártyatiltásra.
 • Mielőtt külföldre indul, fontos, hogy ellenőrizze a kártya lejárati dátumát és a beállított napi vásárlási- illetve készpénzfelvételi limitet is, mert előfordulhat, hogy az utazás során többet fog költeni az itthon megszokottnál. A limiteket bármikor módosíthatja a CIB Bank Mobilalkalmazásban.
 • Érdemes beállítani a kártyafigyelő szolgáltatást vagy a CIB Bank Mobilalkalmazáson elérhető ingyenes Okos értesítéseket, hogy valamennyi kártyás tranzakcióról értesítést küldhessünk Önnek.
 • Amennyiben a kártyás fizetésnél az aláírását is kérik, mindig olvassa el figyelmesen, mit ír alá.
 • Amennyiben az adott POS terminál lehetőséget ad a tranzakció pénznemének kiválasztására, érdemes a helyi pénznemben fizetni, így általában a legkedvezőbb átváltási árfolyammal számolhat.
 • A bankkártya devizanemétől eltérő devizában történő tranzakciók esetében alkalmazott devizaátváltási szabályokat az adott bankkártyához tartozó kondíciós lista tartalmazza. A hatályos kondíciós listák elérhetőek itt.
 • Természetesen külföldön is legyen elővigyázatos a PIN kód használatakor, győződjön meg arról, hogy senki sem láthatja, milyen számokat üt be az ATM-be vagy a bolti terminálba. PIN kódját soha ne írja le papírra, és ne mentse el a telefonjába.

Bankkártyahasználat külföldön

Bankkártya használat és kockázatai

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
9. Bankkártya tiltás
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés és ApplePay
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4
7. Moratórium

A CIB honlap sütiket használ, ezek segítségével tudjuk biztosítani a legjobb böngészési élményt. Az összes süti elfogadására kattintva, Ön beleegyezik, hogy a sütiket eltároljuk az eszközén. A sütik segítségével megkönnyítjük az oldalon a navigációt, és azokat az oldalhasználat elemzésére és marketing célokra használjuk fel. (Süti szabályzat)