• Nincs találat

CIB Export- és Kereskedelemfinanszírozás

ÜZLET HATÁROK NÉLKÜL

  • Kiemelkedően kedvező árazású, a futamidő alatt végig fix kamatozású hitelt keres?
  • Személyre szabott, gyors és szakértő kiszolgálást vár el?
  • A hitel mellett az okmányos műveletek, a lízing vagy a követelésvásárlás területén is tapasztalt pénzügyi partnerre vágyik?

Válassza partneréül a vállalati hitelezésben közel 40 éve meghatározó szerepet betöltő CIB Bankot, mely széles termékpalettájának köszönhetően szakértő választ kínál az exporttevékenységet folytató, beszállító vagy a belföldre értékesítő, és versenyképességüket növelni kívánó vállalkozások pénzügyi igényeire.

A CIB Bank mint az EXIM leggyorsabban bővülő, legtöbb új ügyletet bonyolító és a legtöbb KKV ügyfelet finanszírozó hitelintézeti partnere1 stratégiai együttműködést alakított ki a Magyarországon exporthitel-ügynökségi feladatokat is ellátó EXIM-mel, így kiszámítható, fix kamatozású finanszírozási megoldásokat kínál Önnek vállalkozása pénzügyi igényeihez igazodva.

Önnek ajánljuk, amennyiben:

  • finanszírozási igényeit tartósan megoldó, kedvező árú megoldást keres;
  • a teljes futamidő alatt fix kamatot kíván fizetni, és szeretné elkerülni a referenciakamat változásának kockázatát, hogy a kamatköltséget a törlesztés teljes idejére előre láthassa;
  • egyszerűsített és gyors átfutás mellett szeretné a hitelt igénybe venni.

A CIB Bank Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIM) között létrejött refinanszírozási keretmegállapodások, valamint eseti jelleggel egyedi megállapodások feltételei alapján a CIB Bank kedvező, fix kamatozású hitelt kínál euró vagy forint devizanemben a vállalkozások közvetlen áru- és szolgáltatásexportjának, valamint a hazai exportot közvetett áruszolgáltatással és szolgáltatásnyújtással elősegítő beszállító tevékenységének (elsőkörös exportőri beszállító) előmozdítása és versenyképességének növelése érdekében.

Mire lehet felhasználni a hitelt?

A hitel felhasználható az önkormányzati és az önkormányzati tulajdonú, közfeladatot ellátó gazdasági társaságok feladatellátásához szükséges, a hatályos európai uniós és magyar környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő infrastruktúra-fejlesztő beruházásra, a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó immateriális javakra és tartós forgóeszköz finanszírozásra, valamint az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonú, közfeladatot ellátó gazdasági társaságok részére kiírt pályázatokhoz szükséges önrész finanszírozására. A hitelből a beruházásra elszámolható (aktiválható) költségek, valamint - a hiteligénylő általános forgalmi adó visszaigénylő jogosultságától függően - a tárgyi eszközök és immateriális javak általános forgalmi adója finanszírozható.

Kondíciók

Hitel típusa Exportélénkítő eseti rulírozó vagy eseti forgóeszközhitel Exportélénkítő beruházási hitel Jövő exportőrei rulírozó vagy eseti forgóeszközhitel Jövő exportőrei beruházási hitel
Devizanem HUF/EUR HUF/EUR HUF/EUR

HUF/EUR

Futamidő 0,5-3 év 2-10 év 0,5-3 év Max. 15 év
Tőketörlesztés tetszőlegesen tetszőlegesen tetszőlegesen

tetszőlegesen

Kamat FIX FIX FIX

FIX

Célcsoport Exportőrők, exportőrőknek beszállítók (agrár vállalkozások is!) Exportőrők, exportőrőknek beszállítók (agrár vállalkozások is!) Exportőrők / nem exportőr vállalkozások

Exportőrők / nem exportőr vállalkozások

Ügyfelek KKV és Small Mid-cap KKV és Small Mid-cap KKV és Nagyvállalat

KKV és Nagyvállalat

Ügyfélértékelés nincs nincs van  van

 

EGYEDI MEGOLDÁSOK

A CIB Bank az EXIM-mel kötött stratégiai együttműködésnek köszönhetően számos egyedi, az Ön üzleti igényeire szabott megoldást kínál a két bank előzetes ügyleti jóváhagyását követően.

Melyek az egyedi konstrukciók előnyei?

  • Beruházásait kedvező, a futamidő alatt végig fix kamatozású beruházási hitel segítségével is megvalósíthatja. Exportcélú beruházási hitel esetében a hitel összege a beruházás nettó összegének maximum 85%-a, illetve maximum az Ügyfél Külkereskedelmi Szerződés alapján teljesített export 85%-a lehet.
  • Akár forintalapon is igényelhet finanszírozást.
  • Már nemcsak az exportőrök élhetnek a kedvező árazású és a futamidő alatt végig fix kamatozású EXIM refinanszírozott hitelek adta lehetőségekkel! Az exporthoz nem kötődő társaságok is hasonlóan előnyös feltételek mellett vehetik igénybe a versenyképességet javító beruházási és forgóeszköz hiteleinket.

További információk

Bővebb információért kérjük, keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4