• Nincs találat

CIB Dinamikus COSME Folyószámlahitel

A CIB Bank elsőként kötött megállapodást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. garantőr intézménnyel a COSME portfoliógarancia programban nyújtott kezességvállalás igénybevételére. A CIB Dinamikus COSME hitelkonstrukció tárgyi fedezet és természetes személy kezességvállalása nélkül igényelhető folyószámlahitel finanszírozásra.

A COSME viszontgaranciát a COSME Program (Programme for Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises) és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (a továbbiakban: ESBA) az Európai Beruházási Terv keretében biztosítja. Az ESBA célja produktív beruházások finanszírozásának és végrehajtásának támogatás-elősegítése az Európai Unióban, és a finanszírozáshoz való hozzájutás mértékének növelése.

Mely vállalkozásoknak ajánljuk?

Olyan vállalkozások számára is kedvező díjon igényelhető az intézményi garancia, amelyek korábban már kimerítették a "de minimis" támogatási lehetőségeiket. A konstrukció mögött az Európai Beruházási Alap viszontgaranciája áll, ezért nem terheli a vállalkozások által igénybe vehető támogatási keretet, vagyis a COSME programban való részvétel nem korlátozza, hogy a vállalkozás a jövőben támogatott hitelprogramban vegyen részt, vagy vissza nem térítendő támogatásra pályázzon.

Kik igényelhetik?

Azon 300 millió forint éves nettó árbevétel feletti devizabelföldi gazdasági társaságok, melyek legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek, saját tőkéjük nem volt negatív az elmúlt 3 évben, és jelenleg sem állnak csőd-, felszámolási- vagy végelszámolási eljárás alatt, továbbá nincs ellenük folyamatban végrehajtási eljárás, és amelyek köztartozás-mentességüket igazolják.

A garancia igénybevételének teljeskörű kritériumait és feltételeit az Ügyfélnyilatkozat a COSME Program keretében nyújtandó készfizető kezességvállalási kérelemhez című dokumentum tartalmazza.

A hitel főbb paraméterei

Hitelösszeg

maximum 100 millió forint, a vállalkozás éves nettó árbevételétől, hitelmúltjától és bankunk adósminősítésétől függően, egyedi jóváhagyás alapján

Fedezet

Tárgyi fedezet és természetes személy kezességvállalása nélkül

Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vonatkozó üzletszabályzata szerinti saját kockázatú 65%-os készfizető kezességvállalása mellett

Futamidő

1 év

Devizanem

Forint vagy euró

További információk

A Cosme programról további részletes információk az alábbi linkre kattintva érhetők el: https://ec.europa.eu/growth/smes/cosme_hu

Az Európai Beruházási Alapról további részletes információk az alábbi linkre kattintva érhetők el: http://www.eif.org/

Kezességgel kapcsolatos információk a https://garantiqa.hu/cosme/cosme-portfoliogarancia/ linkre kattintva érhetők el.

Segíthetünk?

Segíthetünk?

Ha szolgáltatásunkkal kapcsolatban további részletek is érdeklik, kérjük, forduljon üzletkötőinkhez vagy hívja a CIB Hitelvonalat!
Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
Automata kártyatiltás
9 1
Automata elektronikus csatorna tiltás
9 2
Ügyintéző kapcsolás
9 0
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4