• No Suggestions Result

eCommerce

Interneten keresztüli bankkártyás fizettetés lehetőségének biztosítása
Változások a bankkártyaelfogadásban 2019. szeptember 14-től!

Változások 2019. szeptember 14-től!

A PSD2 erős ügyfélhitelesítésre vonatkozó előírásaival kapcsolatos, kártyaelfogadást érintő változások.

eCommerce, az internetes bankkártya elfogadási szolgáltatás

Az eCommerce olyan piaci lehetőséget teremt az elektronikus kereskedelem világában, amely gyakorlatilag megszünteti a tér és idő korlátait. A vásárlók bárhonnan, bármikor elvégezhetik vásárlásaikat, időt, pénzt takarítva meg. A kereskedők válláról lekerülnek az üzlethelyiségek, irodák fenntartásának költségei, így képessé válnak arra, hogy áraikat csökkentve jelentős piaci előnyhöz jussanak. 

Mi az eCommerce szolgáltatás?

Interneten keresztüli bankkártyás fizettetés lehetőségének biztosítása azon cégek számára, akik kereskedelmi tevékenységüket az interneten keresztül kívánják végezni. A CIB Bank az eCommerce szolgáltatással a vevő és kereskedő közötti online pénzáramlás biztosítását és ennek biztonságos lebonyolítását végzi.

Kinek ajánljuk?

Kinek ajánljuk?

 • Devizabelföldi gazdasági társaságoknak (Bt., Kkt., Kft., Zrt, Nyrt.)
 • Nonprofit szervezeteknek,
 • Egyéni vállalkozók részére,
 • Egyéni cég részére.
A szolgáltatás jellemzői

A szolgáltatás jellemzői

 • forint és euró alapú fizetés és elszámolás a CIB Banknál vezetett bankszámlán,
 • a szolgáltatás beindításával kapcsolatos üzleti tanácsadás és folyamatos technikai támogatás,
 • többnyelvű, felhasználóbarát banki fizetőoldal (jelenleg elérhető nyelvek: magyar, angol, német, francia, spanyol, olasz, portugál, cseh, lengyel, román, szlovák),
 • biztonságos tranzakció (kártyaadatok megadása 256 bit TLS eljárással titkosított banki fizetőoldalon),
 • tranzakcióval kapcsolatos műveletek (visszatérítés, részvisszatérítés),
 • Elektronikus kivonat a kereskedői elszámolásokról Business Terminál programban
 • Tranzakciók összegének naponta egyszer történő jutalékkal csökkentett jóváírása.

Ismétlődő fizetés (recurring payment) lehetősége

Az ismétlődő fizetés lehetővé teszi, hogy egy szolgáltatás ismétlődő díja (pl.: előfizetések, rendszeres szolgáltatási díjak rendezése) a kereskedő kezdeményezésére automatikusan megterhelésre kerüljön a vásárló kártyáján. A kártyabirtokos előzetes hozzájárulásával a bank az első fizetés alkalmával egy biztonságos környezetben elmenti a kártya adatokat és a következő alkalommal már a kereskedő is képes erre hivatkozva terhelni a kártyát.

Egygombos (one-click) payment

A kártyabirtokos az első fizetés alkalmával hozzájárul a kártyaadatai biztonságos, banki környezetben történő eltárolásához. Legközelebb ha a kártyabirtokos újra fizetni kíván ugyanezen weboldalon a fizetés során már nem kell minden kártyaadatát újból megadnia, a fizetési folyamat egyszerűbbé és gyorsabbá válik. Ezt fizetési típust a kártyabirtokos kezdeményezi.

Biztonság

Biztonság

A CIB Bank által nyújtott biztonságos bankkártyás fizetését alkalmazó webáruházakban ún. háromszereplős (webáruház-vásárló-bank) eljárással történik a tranzakció. A biztonságot a vásárlótól bekérendő adatok szétválasztása alapozza meg. Ennek jellemzője, hogy a tranzakciót minden esetben a vásárló kezdeményezi a webáruház oldaláról, melyen a megrendeléssel kapcsolatos információkat adja meg, a fizetéshez szükséges kártyaadatokat pedig kizárólag a bank VeriSign tanusítvánnyal ellátott, 256 bites TLS titkosítással rendelkező biztonságos fizetőoldalán adja meg. A banki fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal. A fizetés befejeztével a vásárló visszatér a kereskedő honlapjára, ahol a kereskedő a vásárlás eredményét jeleníti meg. Háromszereplős eljárással történő fizetés során a vásárló minden egyes alkalommal átkerül a bank fizetőoldalára, a webáruháznak nincs lehetősége automatikusan megterhelni a vásárló kártyáját. 

Tudnivalók internetes kártyás fizetésről - vásárlóknak

Fejlesztésben partnereink

Fejlesztésben partnereink

Üzemeltető a CIB Bank szempontjából az a jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, vagy más szervezet aki az internetes áruház/bolt működésének technikai hátterét biztosítja, lehetővé téve ezzel az interneten történő áru vagy szolgáltatás értékesítését a Kereskedő számára, illetve kifejezetten a CIB Bank kártyás fizetés rendszer illesztését végzi. Amennyiben Ön nem saját erőforrásból, hanem külső partnerrel kívánja kifejlesztetni a CIB Bank kártyás fizetési modulját, úgy a CIB Bank technikai integrációra rugalmas, gyors illesztést biztosító partnereket ajánl.

 

A BIG FISH Payment Gateway egy olyan fizetéstechnikai-integrátori szolgáltatás, amely lehetővé teszi a gyors és költséghatékony informatikai kapcsolódást a CIB Bank online kártyaelfogadási szolgáltatásához, valamint számos egyéb, közkedvelt fizetési megoldáshoz (pl. SZÉP-kártya, online áruhitel, fizetési kérelem, QR-kódos fizetés). Emellett több, a kereskedői üzletmenetet támogató értéknövelt szolgáltatást (pl. szolgáltató független fizetési link és QR-kód fizetési opció, tranzakció menedzsment felület, fizetési szolgáltatói rendszer monitoring, automatizált könyvelés támogatás, stb) is kínál partnerei számára. Kereskedői partnereit nem csak informatikai megoldásokkal, hanem magas szintű szakértő támogatással is segíti a fizetési megoldások bevezetése és azok mindennapi üzemeltetése során.

Weboldal: https://www.paymentgateway.hu/

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
9. Bankkártya és e-csatorna tiltás, adathalászat
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4