EnglishAAA

Mindegy mire gyűjt, a CIB-nél megtalálhatja
a megfelelő megoldást!


VÁLASSZON MEGTAKARÍTÁSI CÉLT!


CIB Befektetésválasztó >>

CIB Maraton Értékpapírszámla

MEGTAKARÍTHATÓ A KAMATADÓ, AZ ÁRFOLYAMNYERESÉG ADÓJA ÉS AZ OSZTALÉKADÓ!

Forintban, euróban vagy amerikai dollárban elhelyezett befektetései után 0% adó a számlanyitást évét követő 5. naptári év végén!

Amennyiben CIB Maraton Értékpapírszámlán helyezi el befektetési célú megtakarítását, a számlán keresztül megvalósuló tranzakciók és jóváírások után nem keletkezik sem kamatadó, sem árfolyamnyereség utáni adó, sem osztalékadó fizetési kötelezettség. Az adó mértéke (speciális adónem lévén, nem kapcsolódik pl. a kamatadó mértékéhez) attól függ, hogy mikor kíván a számláról pénzt/értékpapírt felvenni:

 • amennyiben Ön a CIB Maraton Értékpapírszámlára befizetett összeget, illetve az abból vásárolt értékpapírt a számla megnyitásának évében, illetve az azt követő 3 év során veszi ki, akkor ezen tartósan kezelt megtakarításokon elért hozamot, jövedelemet 15% személyi jövedelemadó és 6% EHO fizetési kötelezettség terheli,
 • amennyiben Ön a CIB Maraton Értékpapírszámlára befizetett összeget, illetve az abból vásárolt értékpapírt legalább a számla megnyitása évét követő 3 évben a számlán tartja, és csak a harmadik év végén, vagy a negyedik, illetve ötödik évben kívánja kivenni, úgy ezen tartósan kezelt megtakarításokon elért hozam, jövedelem után fizetendő adó mértéke-15 százalék helyett- 10 százalékra csökken,
 • amennyiben Ön a CIB Maraton Értékpapírszámlán elhelyezett pénzét, illetve az abból vásárolt értékpapírt a számla megnyitása évét követő ötödik év végéig a számlán tartja, úgy az ötödik év végén a számlán lévő összeg után jóváírt kamatra, árfolyamnyereségre, osztalék-jövedelemre vonatkozóan teljes adómentességet élvez.

A CIB Maraton Értékpapírszámla részletei

 • A CIB Maraton Értékpapírszámla vezetése díjmentes. A számlával kapcsolatos díjakról a mindenkor hatályos Befektetési Díjjegyzékből tájékozódhat.
 • A CIB Maraton Értékpapírszámlára a megnyitás évében tetszőleges alkalommal tetszőleges összeget fizethet be (a számla megnyitásához szükséges minimum összeg 25 000 forint- a nyitó befizetés kizárólag forintban teljesíthető).
 • A számla megnyitásának évét követő években további befizetés a számlára nem lehetséges, de minden évben nyitható egy-egy új számla.
 • A már megnyitott CIB Maraton Értékpapírszámláját a számla futamideje alatt bármikor bővítheti egy euró, illetve egy dollár számlával is.
 • A számlára befizetett összeg nem kamatozik, a számla hozamát a befizetett összegből az Ön kockázatvállalási hajlandósága és hozamelvárása alapján saját döntése szerint vásárolt értékpapírok árfolyamváltozása, s az értékpapírokon jóváírt hozam (kamat, osztalék) biztosítja. Az értékpapírok megvásárlása, ill. eladása előtt körültekintő mérlegelés szükséges, azok várható hozama és kockázata tekintetében. Az egyes értékpapírok a betéti konstrukciónál akár jelentősen magasabb kockázati szintet is képviselhetnek, a várakozásoknak megfelelő hozam elérése nem garantált.
 • A számlára befizetett összeg és a számlára kerülő értékpapírok a BEVA hatálya alá tartoznak.
 • A CIB Maraton Értékpapírszámlára befizetett összegből a CIB Bank mindenkor hatályos Befektetési szolgáltatási Díjjegyzékében megjelölt, kizárólag forintban, euróban vagy amerikai dollárban denominált értékpapírokra vonatkozóan korlátlan számú tranzakciót indíthat, az abban meghatározott díjtételek mellett. A tranzakciók után nem kerül levonásra sem kamatadó, sem árfolyamnyereség-adó, sem osztalékadó.
 • A számla megnyitásának évét követő 3. teljes naptári év végén lehetősége van a számláról részösszeget felvenni, azzal a feltétellel, hogy minimum 25.000 forint egyenleg marad a számlán. Ettől eltérő időpontban történő felvétel a számla megszűnését eredményezi.
 • 2014-től a számlát lehetősége van másik szolgáltatóhoz áthelyezni a futamidő megszakítása nélkül. 
 • A számlán elért jövedelmet csak akkor kell az SZJA-bevallásban szerepeltetni, ha nem a 0%-os kulcs kerül alkalmazásra. Az így elért jövedelem után a számlatulajdonosnak kell az adóbevallási, adófizetési kötelezettséget teljesítenie.
 • A számla megnyitásához az adóigazolvány bemutatása szükséges.

Segíthetünk? Keressen bennünket! 

(+36 1) 4 242 242
Online ügyfélszolgálatunk >>
Bankfiókjaink >> 

Foglaljon időpontot most!   Időpontfoglalás
Kérjen visszahívást!

 


 

A termékek részletes leírását a CIB Bank befektetési szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata és Díjjegyzéke tartalmazza. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

A CIB Maraton Értékpapírszámla a jogszabály szerinti "tartós befektetési szerződésnek" minősül.