EnglishAAA

AEGON LAKÁSTAKARÉK

A CIB Bank által közvetített Aegon lakástakarék-számla lehetőséget nyújt arra, hogy havi rendszeres megtakarítás mellett 30%-os, akár évi 72 000 Ft állami támogatással, kiszámíthatóan valósítsa meg lakáscéljait.1


Kérjen visszahívást!

Mi a lakástakarék-számla lényege?

A lakástakarék-számla államilag támogatott, lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, amelyhez lakáscélú kölcsön igényelhető. A megtakarítási időszak végén dönthet arról, hogy milyen lakáscélra szeretné felhasználni az összegyűlt összeget (pl. lakásvásárlás, építkezés, felújítás). Ekkor dönthet úgy is, hogy megtakarítását lakáskölcsön igénylésével egészíti ki.


Kinek ajánljuk?

 • Akik lakás vagy családi ház felújításában, korszerűsítésben gondolkodnak
 • Akik lakás vagy családi ház vásárlását tervezik
 • Akik lakáscélú kölcsönük, gyűjtőszámla hitelük, pénzügyi lízing tartozásuk előtörlesztését tervezik
 • Akik gyermeküket szeretnék ily módon támogatni az önálló élet elkezdésében

Milyen előnyöket biztosít Önnek?


 • Állami támogatás

A 30%-os állami támogatás törvényben biztosított, összege évi maximum 72 000 Ft. A maximális állami támogatás havi 20 000 Ft befizetésével érhető el. Az állami támogatás feltétele a lakáscélú felhasználás és a minimum 4 éves megtakarítási idő. Az állami támogatás legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.
A garantált betéti kamatoknak és az állami támogatásnak köszönhetően akár évi 10,72%-os EBKM-et is elérhet.2 • Adómentesség

A lakástakarékpénztári megtakarítás után nem kell fizetni kamatadót (15%). 

 


 • Kiszámítható, jól tervezhető

 

Rögzített betéti- és hitelkamat (referencia THM 7,65%3) a teljes futamidőre. Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és lakáskölcsön-kamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható. 

 


 • Széleskörű lakáscélú felhasználás

A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, a megtakarítás - és a lakáskölcsön is, ha igényli - számtalan, lakással kapcsolatos célra felhasználható, úgy mint :

 

  • lakásvásárlás,
  • lakás, vagy családi ház építése,
  • lakásfelújítás,
  • lakáskorszerűsítés, bővítés,
  • lakáscélú kölcsön kiváltása.

 • Rugalmas

Ön dönti el, hogy havonta mekkora összeget és milyen időtartam alatt szeretne megtakarítani.
A havi befizetendő összeg 5000 Ft és 20.000 Ft közötti, a megtakarítási idő 4, 5, 6, 8 vagy 10 év lehet.

A havi befizetendő összeg rugalmasan változtatható, szabadon emelhető (vagy csökkenthető) és a megtakarítási idő is meghosszabbítható - maximum 120 hónapig -, így a megtakarítás összege tovább gyarapodhat4.


 • Megtöbbszörözhető

Egy családon belül több szerződés is köthető különböző kedvezményezettekre, így az állami támogatás megtöbbszörözhető és akár egy ingatlanra is összevonható.


 • Biztonságos

Törvényi szabályozáson alapuló, biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

 Az igényléshez vagy további információhoz kérjük, foglaljon időpontot, és látogasson el az Önhöz legközelebb eső fiókunkba! A szolgáltatást az Aegon Magyarország Lakástakarék Zrt. nyújtja.


Kérjen visszahívást!A CIB Bank az Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. függő közvetítője. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek a www.aegonlakastakarek.hu oldalon elérhető Lakástakarék Üzletszabályzatban1Az állami támogatás mértéke törvényben biztosított (a befizetett betétek 30%-a, de maximum évi 72 000, amely havi 20 000 Ft rendszeres betétbefizetés esetén érhető el. Az állami támogatás lakáscélú felhasználás és minimum 4 év előtakarékosság esetén vehető igénybe, és legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek a www.aegonlakastakarek.hu oldalon elérhető Lakástakarék Üzletszabályzatban.

2A 82/2010. sz. kormány rendrendelet szerint számított egységesített betéti kamatláb mutató

Az EBKM - a megtakarítási időtől függően - állami támogatással 4,22%-10,72%, állami támogatás nélkül -0,62 - -1,52%. .

Az EBKM 20 000 Ft-os havi betételhelyezéssel került meghatározásra, az egyes értékek a különböző futamidők alapján térnek el egymástól (futamidő 46-120 hónap), a 10,72%-os EBKM érték a 46 hónapos megtakarítási futamidőhöz tartozó állami támogatást is tartalmazó EBKM. AZ EBKM-et az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével határoztuk meg, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.

3 A lakáskölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, feltétele a jelzáloggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás és az igénylő hitelképessége, amelyet a Lakástakarék az igényléskor hatályos szabályzatok alapján bírál el. A 83/2010. sz. kormányrendelet jelenleg hatályos feltételei szerint számított teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 1 millió Ft összegű lakáskölcsönre, 5 éves hitel futamidőre 7,65%, a feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét a www.aegonlakastakarek.hu oldalon elérhető Lakástakarék Üzletszabályzata tartalmazza.

4 A szerződésmódosításért meg kell fizetnie a Díjtáblázatban feltüntetett díjat (az Aegon Lakástakarék Üzletszabályzat: 2. számú melléklet).