EnglishAAA

A hiteligénylés menete

Hogyan tud a CIB Banknál egyszerűen lakáshitelhez jutni?

1. Tájékoztatás és ajánlatadás

Előzetes hitelbírálatért

  • hívja a CIB Hitelvonalat a 06 40 222 333-as telefonszámon, vagy

munkatársaink részletes felvilágosítást nyújthassanak a lehetőségekről, és elkészíthessék az előzetes finanszírozási ajánlatunkat. Munkatársaink tájékoztatják Önt a kondíciókról és az igénylési feltételekről, valamint átadják a hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumok listáját is.

2. A hitelkérelem elindítása

A hitelkérelem benyújtásához nem kell mást tennie, mint kiválasztania az Önhöz legközelebb eső CIB bankfiókot, és hiteligénylését leadnia munkatársunknak.

A befogadáshoz szükséges dokumentumok listáját innen letöltheti.

Az utolsó behozott dokumentum leadása jelenti a hitelkérelem befogadásának dátumát.

3. Értékbecslés

Az értékbecslés során a hitel fedezeteként felajánlandó ingatlan(ok)at mérjük fel szakemberek (értékbecslők) bevonásával. A felmérés alapján döntünk arról, hogy a hitelbírálat során az ingatlant milyen értéken tudjuk figyelembe venni.

4. Hitelbírálat

A hitelbírálat során megvizsgáljuk, hogy az Ön által igényelt hitelösszeg folyósítható-e. Ennek részeként figyelembe vesszük az ingatlan jellemzőit és az Ön jövedelmi helyzetét. Amennyiben minden adat és dokumentum rendelkezésünkre áll, a hitel folyósítása maximum pár hetet vesz igénybe.

5. Szerződéskötés

A pozitív hitelbírálatot követően előre egyeztetett időpontban várjuk Önt bankfiókunkban, ahol a kölcsönszerződés és jelzálogszerződés aláírása megtörténik. A kölcsön folyósításának feltételeit a kölcsönszerződés tartalmazza. A kölcsönszerződést közjegyzői okiratba foglaljuk.

6. Folyósítás

A kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételek teljesülését követően a folyósítás megtörténik. Lakáshitel esetén a kölcsön összege közvetlenül az eladónak/korábbi hitelt nyújtó pénzintézetnek kerül átutalásra, vagy az Ön bankunknál vezetett lakossági bankszámlájára kerül jóváírásra.