EnglishAAA

Az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló 2014. évi LXXVII. törvény értelmében már nem értékesített hiteltermékünk:

CIB Árfolyamrögzítő Hitel II.

Jogszabályi előírások alapján 2012. április 2. napjától 2014. december 6. napjáig volt kezdeményezhető a CIB Árfolyamrögzítő Hitel II. termékünk. A CIB Árfolyamrögzítő Hitel II. ún. könnyített időszakot kínál az ügyfeleknek, aminek eredményeképpen átmenetileg csökken a havi törlesztési kötelezettség összege. A Bank a jogszabályban meghatározottak alapján az alábbi rögzített árfolyamokat alkalmazza a könnyített időszakban, amely alapján az árfolyamrögzítés időszakában a törlesztést teljesíteni kell:

  • svájci frank esetében: 180 forint/svájci frank,
  • euró esetében 250 forint/euró.

Mi a termék lényege? 

  • A CIB Árfolyamrögzítő Hitel II. egy olyan forint termék, amelynek segítségével a már meglévő, korábban folyósított euró vagy svájci frank alapú, de forintban törlesztendő, lakóingatlanon alapított jelzálogjoggal biztosított kölcsön (deviza alapú kölcsön) törlesztése egy meghatározott könnyített időszak alatt rögzített törlesztési árfolyamon történik.
  • Ennek köszönhetően a könnyített - árfolyamrögzített - időszak alatt a hiteladósnak nem kell árfolyamkockázattal számolnia.
  • Továbbá ezen időszak alatt a jogszabályban rögzített árfolyam, valamint a törlesztési esedékességkor érvényes pénztári devizaárfolyam, de legfeljebb az Árfolyamrögzítő Törvény szerinti, ún. legmagasabb árfolyam közötti összegre jutó ügyleti kamatot, vagy bármilyen más - késedelmi kamatnak nem minősülő - kamatjellegű díj vagy költség jogcímén fizetendő törlesztési kötelezettséget - az Árfolyamrögzítő Törvényben, illetve a Támogatásról szóló Kormányrendeletben foglalt feltételek teljesülése esetében - a Magyar Állam megfizeti Ön helyett.
  • A Bank az árfolyamrögzített időszak alatt a deviza alapú kölcsön tőkéjének törlesztését - a rögzített árfolyam, és a legmagasabb árfolyam közötti részt - a CIB Árfolyamrögzítő Hitel II.-re történő folyósítással biztosítja, azzal, hogy az itt felhalmozott tartozás megfizetését Önnek csak később kell elkezdenie részletekben visszafizetni.
  • A CIB Árfolyamrögzítő Hitel II. eredményeképpen, a könnyített időszakban átmenetileg csökken a havi törlesztési kötelezettség összege.
  • A CIB Árfolyamrögzítő Hitel II. a könnyített időszak alatt 3 havi kamatperiódusú forint hitel, és a könnyített időszak alatt a kamat 3 havonta tőkésítésre kerül. A könnyített időszakot követően a CIB Árfolyamrögzítő Hitel II. piaci kamatozásúvá alakul, kamatának mértéke meg fog egyezni a Bank által a kapcsolódó deviza alapú kölcsön céljával azonos célra nyújtott forinthitelre meghatározott piaci kamat mértékével.


Mikortól és meddig igényelhető az CIB Árfolyamrögzítő Hitel II.?

CIB Árfolyamrögzítő Hitel II-re vonatkozó hitelkeret-szerződés 2012. április 2. napjától 2014. december 6. napjáig volt kezdeményezhető, amennyiben a deviza alapú kölcsönének hitelezője a CIB Bank Zrt.


További információk

A részletes feltételeket és a kondíciókat a jobb oldali Kapcsolódó dokumentumok dobozban találja.

Kérjük, keresse fel a PSZÁF honlapját is, ahol további információkat talál a rögzített törlesztési árfolyam lehetőségéről elősegítve ezzel a megalapozott pénzügyi döntését!Segíthetünk? Keressen bennünket! 

(+36 1) 399 8888
Online ügyfélszolgálatunk >>
Bankfiókjaink >> 

Foglaljon időpontot most!   Időpontfoglalás

 


A CIB Árfolyamrögzítő Hitel II-t igénybe vevő ügyfelek számára ajánlott megtakarítási lehetőség >>