EnglishAAA

Technikai daytrade ügyletek

Bankunk 2014.03.15-étől Technikai daytrade ügyletre vonatkozóan új szerződést ügyfeleivel nem köt.

A Bank Befektetési szolgáltatási keretszerződéssel rendelkező ügyfelei részére biztosítja technikai daytrade ügyletek kötését. Az igénybevétel feltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen Befektetési szolgáltatási keretszerződéssel, Halasztott pénzügyi teljesítés konstrukcióra vonatkozó Kiegészítő megállapodással, továbbá a Technikai daytrade ügyletre vonatkozó Kiegészítő megállapodással is, azzal, hogy 2018.01.03-tól  a szolgáltatás kizárólag eBroker szerződéssel együtt vehető igénybe.

A technikai daytrade ügylet egy olyan, napon belüli értékpapír pozíciónyitás és annak zárása, amelynek során a vétel és az eladás sorrendje felcserélhető (azaz felvehető long és short pozíció is), de a pozíció zárásának ugyanazon a kereskedési napon kell végbemennie, mint a pozíció nyitásának.

Technikai daytrade megbízást általában a Budapesti Értéktőzsdén forgó, nagyobb forgalommal bíró részvényekre (blue chip-ekre) lehet adni. A Technikai daytrade kereskedésbe bevont részvények aktuális listáját a bank határozza meg naponta a Technikai Daytrade Ügyletekre és Halasztott Pénzügyi Teljesítésre vonatkozó Üzleti Feltételekben. A lista továbbá lekérdezhető az eBroker kereskedési rendszer megbízások menüpontjában, a Technikai daytrade megbízási forma kiválasztása után, a kereskedhető papírok legördülő listájában.

Technikai daytrade ügyletek tőkeáttétellel köthetőek.

A Technikai Daytrade Ügyletekre és Halasztott Pénzügyi Teljesítésre vonatkozó Üzleti Feltételek a Technikai daytrade ügyletekre és a Halasztott pénzügyi teljesítésre vonatkozó, az Üzletszabályzatban meghatározott feltételeket tartalmazó, a bank mindenkori üzleti feltételeit jelenti. A Bank az Üzleti feltételeket minden Banki Munkanapon az üzleti órák kezdetéig teszi közzé.

A Bank az Üzleti feltételeket jogosult egyoldalúan módosítani. A módosítás a Bank által megjelölt időpontban válik hatályossá, azzal, hogy a Bank napközben megváltoztatni kivételes esetben jogosult az Üzleti Feltételeket olyan módon, hogy a módosítás a közzététellel lép hatályba.

A Bszt. vonatkozó rendelkezései értelmében bankunk tájékoztatja ügyfeleit a Tehcnikai daytrade ügylettípussal kapcsolatos tudnivalókról, a konstrukcióval kapcsolatos kockázatokról. E tudnivalókat tartalmazza az „Általános Tájékoztató a befektetési lehetőségekről és kockázatokról” elnevezésű dokumentum.

Amennyiben az ügyfél Halasztott pénzügyi teljesítés konstrukcióra vonatkozó Kiegészítő megállapodása megszűnik, akkor megszűnik az ügyfél lehetősége a technikai daytrade ügyletek kötésére is.

Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számla esetében Technikai Daytrade Megbízás nem adható.


Segíthetünk? Keressen bennünket! 

(+36 1) 4 242 242
Online ügyfélszolgálatunk >>
Bankfiókjaink >> 

Foglaljon időpontot most!   Időpontfoglalás