EnglishAAA

Dátum / 2014.04.11.

Windows XP, Internet Explorer 8 támogatás megszűnése

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2014. április 8-án a Windows XP operációs rendszer, valamint az Internet Explorer 8 böngésző támogatását a Microsoft megszüntette.

Ez annyit jelent, hogy megszűnnek az automatikus frissítések, amelyek a számítógép védelmét szolgálják, és ezáltal operációs rendszere és a böngészője sebezhetőbbé válik a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben.

A Windows XP operációs rendszeren és az Internet Explorer 8-ban a CIB Internet Bank és eBroker továbbra is elérhető, de mint mindig, ezúttal is javasoljuk a legújabb tűzfal és a vírusfigyelők, illetve a Firefox és Chrome böngészők legújabb verziójának használatát.

Ügyfeleink érdekében javasoljuk, váltsanak újabb operációs rendszerre, a Windows 8.1-es verziójára!

A CIB Internet Bank és eBroker használata során kérjük, gondoskodjon a megfelelő biztonságos környezet kiválasztásáról, vagy kialakításáról. Ehhez az alábbiak figyelembevételét javasoljuk:

- Csak olyan jogtiszta, megbízható helyről beszerzett operációs rendszert használjon, amelynek automatikus frissítését bekapcsolta!
- Működtessen a számítógépén tűzfal és vírusvédelmi szoftvereket, amelyek automatikusan frissülnek!
- A számítógépére csak ellenőrzött forrásból származó programokat telepítsen, ezek rendszeres frissítéséről is gondoskodjon!
- Ezeket a frissítési lehetőségeket az operációs rendszerek, tűzfalak, vírusirtók és egyéb programok általában alapbeállításként is felajánlják, kérjük, éljen ezekkel a lehetőségekkel, ne kapcsolja ki ezeket!
- Folyamatosan ellenőrizze, hogy számítógépe nem vírusos-e (különösen: Trójai vírusok). Javasoljuk, hogy ne tartson nyitva más böngésző ablakot, és ne futtasson az Internet Bank használata során más programokat.
- A kiemelt biztonság elérése érdekében használjon tokent a CIB Internet Bank és az eBroker szolgáltatásba való belépéshez, megbízások megerősítéséhez! A token egy, a Bank által biztosított jelszógeneráló eszköz vagy alkalmazás, amely egyszer használatos jelszavakat hoz létre a CIB Internet alapú elektronikus szolgáltatásokba, mint a CIB Internet Bank, a mobilCIB és az eBroker rendszerekbe történő bejelentkezéshez és az aláírást igénylő műveletek jóváhagyásához/elektronikus aláírásához.

A visszaélések odafigyeléssel és az internetbanki műveletekre alkalmazott számítógépek megfelelő védelmével megakadályozhatóak, ezért kérjük az elektronikus csatornákat használó ügyfeleinket, hogy vegyék figyelembe javaslatainkat.

CIB Bank Zrt.