• Nincs találat

Moratórium

Fontos információ a hitelmoratóriumról vállalkozások részére!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a hitelmoratóriumot 2022. december 31-ig meghosszabbította.

A Moratórium hosszabbítása csak azokra a szerződésekre vonatkozik, amelyek  2022. június 18-át megelőzően moratóriumban voltak. Ha Ön 2022. június 30-ig él a hitelmoratóriummal, akkor 2022. július 31-ig – további teendő nélkül – meghosszabbodik a moratórium.

Amennyiben Ön 2022. augusztus 1-től továbbra is élni kíván a hitelmoratóriummal  úgy 2022. július 31-ig nyilatkoznia szükséges.  

A kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő jogvesztő. Amennyiben a jogvesztő határidőn belül nem nyilatkozott a moratórium fenntartásáról, később erre már nem lesz lehetőség.  

A nyilatkozatát az alábbi módokon teheti meg:

  • A lenti csatolmányok között található belépési nyilatkozat” elnevezésű dokumentum kitöltésével, cégszerű aláírással történő ellátásával (aláírási címpéldány csatolandó) és a moratorium_lizing2020@cib.hu elektronikus levelezési címre történő beküldésével tudja jelezni Társaságunk részére, amennyiben belép a 2022. augusztus 1. és 2022. december 31. között hatályos fizetési moratóriumba.  
  • Amennyiben Ön rendelkezik telefonos azonosító kóddal, úgy a nyilatkozatot megteheti a CIB24 (06-1) 4-242-242 telefonszámán is.
  • Személyes nyilatkozattételre is van lehetősége a CIB Lízing Zrt., Budapest, Medve utcai fiókban található ügyfélszolgálatán (1027 Budapest, Medve utca 4-14) a honlapon megtalálható nyitvatartási időben.

A jogosultsági kérdéseken túl kérjük, fontolja meg, hogy a moratóriumban maradásának hosszabb távú negatív hatásai lehetnek hitel-, lízingszerződésére (hosszabb futamidő, összeségében magasabb visszafizetendő összeg).

Amennyiben aktuális helyzetében nem jelent segítséget a moratórium, akkor pénzügyileg előnyösebb lehet Önnek, ha a továbbiakban nem veszi igénybe. 

Felhívjuk figyelmét, hogy Ön bármikor kiléphet a fizetési moratóriumból, de ha a kilépés mellett dönt, a döntés végleges, a moratóriumba való visszalépés nem lehetséges.

 

Fontos információ a hitelmoratóriumról agrárvállalkozások részére!

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya az agrárvállalkozások részére 2023. december 31-ig   fizetési moratóriumot biztosít.
A fizetési moratórium a 2022. augusztus 31. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre vonatkozik.

A fizetési moratóriumban az az adós vehet részt,

a) akinek a növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások, erdőgazdálkodás, halászat, halgazdálkodás szakágazatból származó 2021. évi – az eladott áruk beszerzési értéke nélkül számított – nettó árbevétele eléri a 2021. évi nettó árbevételének 50%-át, vagy

b) akinél a hitel célja megfelel az a) pont szerinti valamely szakágazatnak.

Amennyiben Ön élni kíván a fizetési moratóriummal, 2022. szeptember 15-ig erről nyilatkoznia kell. Ezt megteheti személyesen bankfiókunkban vagy online   formában. A nyilatkozat megtételére rendelkezésre álló határidő elmulasztása jogvesztő.

A nyilatkozattétel feltételeiről és módjáról a honlapunkon nyújtunk részletes tájékoztatást az Ön részére. 

A nyilatkozatát az alábbi módokon teheti meg:

  • a lenti csatolmányok között található, „agrármoratóriumba belépési nyilatkozat” elnevezésű dokumentum kitöltésével, elektronikusan hitelesített aláírással történő ellátásával és a moratorium_lizing2020@cib.hu elektronikus levelezési címre történő beküldésével; vagy  
  • amennyiben Ön rendelkezik telefonos azonosító kóddal, úgy a nyilatkozatot megteheti a CIB24 (06-1) 4-242-242 telefonszámán is; vagy
  • személyes nyilatkozattételre is van lehetősége a CIB Lízing Zrt., Budapest, Medve utcai fiókban található ügyfélszolgálatán (1027 Budapest, Medve utca 4-14) a honlapon megtalálható nyitvatartási időben.

A jogosultsági kérdéseken túl kérjük, fontolja meg, hogy a moratóriumban maradásának hosszabb távú negatív hatásai lehetnek hitel-, lízingszerződésére (hosszabb futamidő, összességében magasabb visszafizetendő összeg), továbbá, hogy amennyiben aktuális helyzetében nem jelent segítséget a moratórium, akkor pénzügyileg előnyösebb lehet-e Önnek, ha nem veszi igénybe. 
Felhívjuk figyelmét, hogy Ön bármikor kiléphet a fizetési moratóriumból, de ha a kilépés mellett dönt, a döntés végleges, a moratóriumba való visszalépés nem lehetséges.

 

Tájékoztatjuk, hogy egy időben kizárólag egy típusú hitelmoratóriumban van lehetősége részt venni. Amennyiben bármely ügylet a 216/2022. (VI. 17.) Korm. Rendelet alapján fennálló hitelmoratórium alatt áll és ezzel az ügylettel belép az Agrárvállalkozások számára a 292/2022. (VIII. 8.) Korm. Rendelet alapján elérhető moratóriumba, a belépéssel egyidejűleg a 216/2022. (VI. 17.) Korm. Rendelet alapján fennálló hitelmoratórium hatálya megszűnik.

Segíthetünk?

Hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat!

CIB24 menütérkép
(+36 1) 4 242 242
9. Bankkártya tiltás
1. Azonosítás
Egyenleglekérdezés és számlainformáció
1 1
Regisztrációs kód igénylés és Digitális szolgáltatás
1 2
Megtakarítás és befektetés
1 3
Bankkártya aktiválás, kártyaügyintézés, mobilfizetés
1 4
Lízing
1 5
Hitelek
1 6
Biztosítás
1 7
2. Azonosítás nélkül
Bankkártya
2 1
Készpénzfelvétel bejelentés
2 2
Megtakarítás és befektetés
2 3
Digitális szolgátatások
2 4
Lízing
2 5
Hitel
2 6
Biztosítás
2 7
4. CIB termékkel nem rendelkező érdeklődők
Személyikölcsön, hitelkártya igénylés
4 1
Fedezetes hitelek
4 2
Új lakossági számla érdeklődés
4 3
Vállalati termékek
4 4
7. Moratórium