EnglishAAA

CIB EXPORT- ÉS KERESKEDELEMFINANSZÍROZÁS

ÜZLET HATÁROK NÉLKÜL


 • Kiemelkedően kedvező árazású, a futamidő alatt végig fix kamatozású hitelt keres?
 • Személyre szabott, gyors és szakértő kiszolgálást vár el?
 • A hitel mellett az okmányos műveletek, a lízing vagy a követelésvásárlás területén is tapasztalt pénzügyi partnerre vágyik?
Válassza partneréül a vállalati hitelezésben több mint 35 éve meghatározó szerepet betöltő CIB Bankot, mely széles termékpalettájának köszönhetően szakértő választ kínál az exporttevékenységet folytató, beszállító vagy a belföldre értékesítő és versenyképességüket növelni kívánó vállalkozások pénzügyi igényeire.

 

A CIB Bank mint az EXIM leggyorsabban bővülő hitelintézeti partnere1 stratégiai együttműködést alakított ki a Magyarországon exporthitel-ügynökségi feladatokat is ellátó EXIM-mel, így kiszámítható finanszírozási megoldásokat kínál Önnek, vállalkozása pénzügyi igényeihez igazodva.A CIB Bank által nyújtott exporthiteleket és versenyképességet növelő hiteleket Önnek ajánljuk, amennyiben:

 • finanszírozási igényeit tartósan megoldó, kedvező árú megoldást keres;
 • a teljes futamidő alatt fix kamatot kíván fizetni, és szeretné elkerülni a referenciakamat változásának kockázatát, hogy a kamatköltséget a törlesztés teljes idejére előre láthassa;
 • egyszerűsített és gyors átfutás mellett szeretné a hitelt igénybe venni.

Az Exportélénkítési Hitelprogram keretében a CIB Bank Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) között létrejött refinanszírozási keret-megállapodások, valamint eseti jelleggel egyedi megállapodások feltételei alapján a CIB Bank kedvezményes, fix kamatozású hitelt kínál EUR (illetve adott esetben USD vagy HUF) devizanemben a vállalkozások közvetlen áru- és szolgáltatás exportjának, valamint a hazai exportot közvetett áruszolgáltatással és szolgáltatás-nyújtással elősegítő beszállító tevékenységének (elsőkörös exportőri beszállító) előmozdítása érdekében.


A kedvezményes árazású, fix kamatozású hitelek főbb jellemzői

 

Rövidlejáratú (eseti vagy rulírozó) hitel

Középlejáratú hitel

Devizanem

EUR, HUF

EUR, USD

Futamidő

6-24 hónap

24-60 hónap

Tőketörlesztés

tetszőlegesen

3 vagy 6 havonta egyenlő részletekben

Kamatfizetés

1, 3 vagy 6 havonta

3 vagy 6 havonta

Kamatláb

FIX a teljes futamidő alatt (nem függ a referenciakamat változásától)

Egyéb éves díjak

nincs (rulírozó hitel esetén rendelkezésre tartási jutalék kerül felszámításra)

nincs

Hitelfelvevő

Exportőr vagy exportőrnek beszállító társaság

Felvehető hitelösszeg

 • Jövőbeni közvetlen export vagy exportőrnek történő beszállítás értékének akár 85%-a is megfinanszírozható.
 • Szolgáltatásexport vagy exportőrnek nyújtott szolgáltatás értékének akár 85%-a is megfinanszírozható.

 


EGYEDI MEGOLDÁSOK

A CIB Bank az EXIM-mel kötött stratégiai együttműködésnek köszönhetően számos egyedi, az Ön üzleti igényeire szabott megoldást kínál a két bank előzetes ügyleti jóváhagyását követően.


Melyek az egyedi konstrukciók előnyei?

 • Beruházásait kedvező, a futamidő alatt végig fix kamatozású beruházási hitel segítségével is megvalósíthatja. Így a futamidő alatt keletkezett teljes export összegének akár 100%-a is megfinanszírozható.
 • Akár forintalapon is igényelhet finanszírozást.
 • Középlejáratú hitel igénylése esetén a hitelfelvevő igényeihez jobban alkalmazkodó tőketörlesztési ütemezés is kialakítható az úgynevezett pótkölcsönök alkalmazásával.
 • Már nemcsak az exportőrök és azok beszállítói élhetnek a kedvező árazású és a futamidő alatt végig fix kamatozású EXIM refinanszírozott hitelek adta lehetőségekkel! Az exporthoz nem kötődő társaságok is hasonlóan előnyös feltételek mellett vehetik igénybe a versenyképességet növelő beruházási és forgóeszköz hiteleinket.

További tájékoztatásért forduljanak bizalommal a Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások Osztály munkatársaihoz a 06 1 423 1840-es telefonszámon.

Munkatársaink megvizsgálják a cégük egyedi igényeihez illeszkedő export-, kereskedelem- vagy vállalatfinanszírozás biztosításának lehetőségét is, így akkor is érdemes felvennie velük a kapcsolatot, ha a fenti feltételrendszer nem teljes mértékben felel meg vállalkozása igényeinek.

1 A CIB Bank az "EXIM leggyorsabban bővülő hitelintézeti partnere 2014" díj nyertese.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja. A termékek és szolgáltatások részletes feltételeit az Általános Vállalati Üzletszabályzat, a Hitel- és Kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a Biztosítékokra vonatkozó Különös Üzletszabályzat, valamint a vonatkozó kondíciós listák tartalmazzák.