EnglishAAA

CIB Indexált Betét

A CIB Indexált Betét egy kedvező megtakarítási forma azon ügyfelek számára, akik a hagyományos lekötött betéteknél magasabb kamatot szeretnének, ám nem hajlandóak túlzottan nagy kockázatot vállalni és elsődleges számukra a befektetett tőke megőrzése. Az indexált betétben lekötött összeg visszafizetése garantált, vonatkozik rá az OBA betétbiztosítási garanciája is. A CIB Indexált Betét rövid futamidejű, éven belüli lejáratú termék, így a rövid időtávokban gondolkodó ügyfelek számára ideális megtakarítási alternatíva.

Napi ajánlatok megtekintése >>

Archiv ajánlatok megtekintése >>

A CIB Indexált Betét előnyei:

  • a hagyományos lekötött betétek kamatait jelentősen meghaladó kamat érhető el,
  • a lekötött összeg visszafizetése garantált,
  • vonatkozik rá az Országos Betétbiztosítási Alap garanciája,
  • a prémiumkamat nélkül is van egy meghatározott mértékű garantált minimumkamat,
  • rövid futamidőre szól, ezért nem kell hosszú távú elkötelezettséget vállalni.

Mi is az a CIB Indexált Betét?

A CIB Indexált Betét egy függő kamatozású betéti termék, ami azt jelenti, hogy a betét prémiumkamatának mértéke valamely devizapár (pl. EUR / HUF) keresztárfolyam alakulásának függvénye.

Hogyan működik a CIB Indexált Betét?

Ön a Banknak megbízást ad CIB Indexált Betét elhelyezésére. Indexált betétet a mindenkor hatályos Ajánlati lapon megjelentetett feltételekkel lehet lekötni. Az aktuális indexált betéti ajánlatok naponta változhatnak. A meghirdetett feltételek között szerepel, hogy az indexált betét prémiumkamata milyen feltételek teljesülése esetén jár. Indexált betétet lekötni csak ezen meghirdetett feltételek elfogadása esetén lehet.

Prémiumkamat

Amennyiben az előre meghatározott két deviza egymáshoz viszonyított árfolyama a betét futamideje alatt az Ajánlati lapon megjelölt feltételeknek megfelelően alakul, azaz a devizaárfolyam mozgása a betét futamideje alatt minden egyes napon megfelel az ajánlatban foglaltaknak, akkor Ön a hagyományos lekötött betétek kamatát jelentősen meghaladó mértékű prémiumkamatra válik jogosulttá.

Minimumkamat

Amennyiben a futamidő alatt az adott devizapár keresztárfolyama a betét kiírásban szereplő feltételeknek nem megfelelően alakul, azaz a devizaárfolyam akár egyetlen napon nem teljesíti az ajánlatban szereplő feltételeket, akkor a prémiumkamat nem kerül kifizetésre, azonban Ön a betét tőkeösszegén felül még ebben az esetben is kap egy előre maghatározott mértékű garantált minimumkamatot a teljes futamidőre. A betét tőkeösszege természetesen minden esetben garantáltan visszafizetésre kerül.

A CIB Indexált Betét egy egyszeri, nem megújuló betéti termék. Folyamatosan megújuló indexált betét lekötésére nincs lehetőség. A lejárat napján a betét kamattal növelt összege kifizetésre kerül, a lejáró megtakarítási összeg ismételt befektetéséről, kérjük, gondoskodjon.

A CIB IIndexált Betét részösszegének felmondására, illetve lejárat előtti felmondására nincs lehetőség.

Példa

A Prémiumkamat abban az esetben jár, ha az árfolyam a meghatározott sávon belül marad.

Lekötött összeg 500.000 forint
Lekötés devizaneme HUF
A prémiumkamatot befolyásoló piaci változó EUR / HUF árfolyam
Árfolyamsáv 250.00 - 270.00
Futamidő 3 hónap
Tárgynapi árfolyam 254.65
Minimumkamat 0,10%
Prémiumkamat 11,00%

A kamatfizetés tekintetében az alábbi esetek fordulhatnak elő:

1) Amennyiben a futamidő alatt az EUR / HUF árfolyam a futamidő alatt végig a 250.00 - 270.00 árfolyamérték között marad, úgy Ön a lekötött tőke + prémiumkamatnak megfelelő összegre jogosult.

2) Amennyiben a futamidő alatt az EUR / HUF árfolyam bármikor eléri, vagy meghaladja a 270.00-s árfolyamot, úgy Ön a lekötött tőke + a minimumkamatnak megfelelő összegre jogosult.

3) Amennyiben a futamidő alatt az EUR / HUF árfolyam bármikor eléri, vagy lecsökken 250.00-s árfolyam alá, úgy Ön a lekötött tőke + a minimumkamatnak megfelelő összegre jogosult.  

Kapcsolat

További információért hívja a CIB24-et a 06 40 242 242-es telefonszámon, kérdezze online ügyfélszolgálatunkat, vagy forduljon bizalommal munkatársainkhoz bankfiókjainkban.