EnglishAAA

Új, gyorsabb átutalási rendszer

2012. július 1-től bevezetésre kerül egy új, belföldi forint átutalási rendszer (továbbiakban: Napközbeni átutalási rendszer), amelynek következtében felgyorsul azon elektronikus és - a CIB Bank Zrt. ügyfelei számára - a telefonos szolgáltatás útján más pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számla javára kezdeményezett belföldi forint átutalási megbízások teljesítése, amelyeket más pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számla javára kezdeményeznek.

Ez a változás kedvezően érinti az Önök pénzforgalmát, hiszen a CIB Bank Zrt-nél a megbízások befogadási és teljesítési rendje (a továbbiakban: Banki órarend) szerinti Átvételi időpontig átvett elektronikus és telefonos szolgáltatás útján kezdeményezett belföldi forint átutalási megbízások 4 órán belül teljesülnek.

További változás, hogy 2012. július 1-től a CIB Bank Zrt. az Önök kényelmének érdekében a papír alapon indított megbízások folyamatát is felgyorsítja, és a Banki órarendben meghatározott Átvételi időpontig benyújtott átutalási megbízásokat is - munkanapon - a benyújtás napján teljesíti.

Az Átvételi időpont jelenti a Banki munkanapon belül a Bank által meghatározott azon időpontokat, amely időpontokig a fizetési megbízást a Bank átveszi. Ezen Átvételi időpontok a Banki órarendben kerülnek meghatározásra, melyet 2012. április 30-án hirdettünk meg. Az Átvételi időpontot követően benyújtásra kerülő fizetési megbízásokat a Bank teljesítés nélkül érkezteti.

Napközbeni átutalási rendszerrel érintett szolgáltatások: CIB Internet Bank, mobilCIB, Business Terminál, CIB Üzleti Terminál, CIB Házibank, SWIFT csatorna igénybevétele útján nyújtott szolgáltatás, CIB24 telefonos ügyfélszolgálat, valamint InBiz szolgáltatás.

A Napközbeni átutalási rendszer az összes hazai pénzforgalmi szolgáltatónál bevezetésre kerül, azonban felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes intézményeknél a szolgáltatás részleteiben eltérés lehet.

A Napközbeni átutalási rendszerrel kapcsolatos általános és a CIB Bank Zrt. ügyfeleit érintő legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze az Önök számára.


További információk

 


 

Tájékoztató letöltése (nyomtatóbarát verzió)

További információt az itt letölthető Gyakori Kérdések és Definíciók között talál.