EnglishAAA

Amit Öntől kérünk

A biztonsági kockázat minimalizálása érdekében

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben internetes böngészőjét más oldalak megnyitásához is használja, akkor a CIB Internet Bank biztonságos használatához feltétlenül frissítse Java segédprogramját, valamint engedélyezze a böngészőben a Java-s alkalmazások futtatását.

Az Internet Bank működéséhez szükséges Java segédprogram letöltése: http://java.com/en/download/manual.jsp

 • Segédlet a Java segédprogram letöltéséhez és telepítéséhez (PDF fájl, ha Ön nem rendelkezik az Adobe Readerrel, akkor itt ingyen letöltheti.)  

Emellett kérjük, hogy a biztonsági kockázat minimalizálása érdekében banki ügyeinek intézése során gondoskodjon a megfelelő biztonságos környezet kiválasztásáról és kialakításáról. Kérjük, olvassa el az alábbi, ezzel kapcsolatos hasznos tanácsainkat is. 


Biztonságos környezet kialakítása, kiválasztása

Az Internet Bank használata során gondoskodjon a megfelelő biztonságos környezet kiválasztásáról, vagy kialakításáról. Ehhez az alábbiak figyelembevételét javasoljuk:

 • Csak olyan jogtiszta, megbízható helyről beszerzett operációs rendszert használjon, amelynek automatikus frissítését bekapcsolta!
 • Működtessen a számítógépén tűzfal és vírusvédelmi szoftvereket, amelyek automatikusan frissülnek!
 • A számítógépére csak ellenőrzött forrásból származó programokat telepítsen, ezek rendszeres frissítéséről is gondoskodjon!
 • Ezeket a frissítési lehetőségeket az operációs rendszerek, tűzfalak, vírusírtók és egyéb programok általában alapbeállításként is felajánlják, kérjük éljen ezekkel a lehetőségekkel, ne kapcsolja ki ezeket!
 • Amennyiben az Internet Bankot idegen, nem megszokott helyről jelszavas azonosítás mellett használja, javasoljuk, hogy amint lehetősége nyílik, egy biztonságosnak ítélt (jellemzően saját) számítógépen (vagy a CIB24 felhívásával) cserélje le a belépési jelszavát és aláíró kódszavát újakra.
 • Folyamatosan ellenőrizze, hogy számítógépe nem vírusos-e (különösen: Trójai vírusok). Javasoljuk, hogy ne tartson nyitva más böngésző ablakot és ne futtasson az Internet Bank használata során más programokat. 


Adathalász kísérletek megakadályozása

A CIB Bank semmilyen esetben nem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit, és nem is szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására.

Kizárólag  a CIB Bank által publikált oldalakról használja az CIB Internet Bank és a mobilCIB szolgáltatást, azaz:

A CIB Internet Bank használat során - még mielőtt megadná a felhasználói azonosítót és jelszót -, győződjön meg arról, hogy számítógépe a CIB Bank szerverével kommunikál és megfelelő biztonsági körülmények között! Ehhez az alábbiakat kell ellenőriznie:

   • Web cím: http://ibank.cib.hu  vagy https://ibank.cib.hu
   • Browser státusz sorában található ikonok valamelyikére (biztonsági kulcs/lezárt lakat) kattintva a VeriSign által kibocsátott digitális igazolvány az alábbi adattartalommal jelenik:

A VeriSign tanúsítja, hogy az adatok a CIB Bank biztonsági web szerveréről érkeznek. Ha más jelenne meg kérjük szakítsa meg a kapcsolatot! Az "ibank.cib.hu" szerver tanúsítvány ellenőrzése >>


Titkos azonosítók és jelszavak

Normál titkos jelszóval történő azonosítás esetén felhasználói azonosítóját, jelszavát és aláírási kódszavát tartsa titokban! Ellenőrizze, hogy senki sem figyeli jelszava és kódszava megadásakor és semmilyen körülmény között ne hozza nyilvánosságra őket. Ha úgy érzi, hogy illetéktelen személyek megtudták jelszavát változtassa meg az Internet banki rendszeren keresztül vagy azonnal tiltsa le a CIB24 telefonos ügyfélszolgálat ((+36 1) 4 242 242) felhívásával (ez Telefonos Azonosító Kód megadása nélkül tehető meg) vagy személyesen bankfiókunkban. Igényelje Biztonsági SMS szolgáltatásunkat, amellyel nyomon követheti az internetbanki bejelentkezéseit, jelentősen csökkentve a biztonsági kockázatot!

Token eszközzel történő azonosítás esetén felhasználói azonosítóját és Token PIN kódját tartsa titokban! Ellenőrizze, hogy senki sem figyeli a PIN kód megadásakor és semmilyen körülmény között ne hozza nyilvánosságra. Ha úgy érzi, hogy illetéktelen személyek megtudták PIN kódját, változtassa meg a Token eszközön keresztül. Ha észreveszi, hogy Token eszközét ellopták, vagy elveszett azonnal tiltassa le a CIB24 telefonos ügyfélszolgálat ((+36 1) 4 242 242) felhívásával vagy személyesen bankfiókunkban.


Kilépés

Internet banki műveletei befejezését követően kattintson a „Kilépés” gombra, vagy az Applet jobb felső sarkában található X jelre.


A CIB Bank a kommunikációs csatorna és a banki rendszerek tekintetében a legmodernebb eljárásokkal teszi teljesen biztonságossá a szolgáltatást. Az Ön közreműködésével a felhasználói oldalon is elérhető a maximális biztonság.