EnglishAAA

Amit a CIB Bank rendszere nyújt

A Bank által alkalmazott biztonsági megoldást az Internet banki technológiai megoldások kidolgozásában világvezető Encorus Technologies Ltd. (korábban Brokat Infosystem AG) nyújtotta, amelyet kategóriájában az Európai Unió magas biztonsági szintű minősítésben részesített.

KPMG biztonsági tanusítvány (GIF fájl)

  • A CIB Internet bankjának alkalmazás szintű titkosítását egyedi megoldás biztosítja az ügyfél gépén futó "kis-alkalmazás (applet)" és a bank oldali szerveralkalmazás között. E titkosításhoz, egy alkalommal használatos titkos kulcs generálódik az egér mozgatásával, az Internet Bankba történő minden belépéskor. Az adatkapcsolat titkosságáért az Ön számítógépe és a CIB Bank szervere között a böngészők által nyújtott standard SSL technológia felel.
  • Bejelentkezéshez és megbízások hitelesítéséhez kétféle azonosítási mód választható:
   • A felhasználói azonosító és normál titkos jelszó használatán túl megbízások hitelesítése aláírási kódszóval, illetve
   • a felhasználói azonosítón túl Token eszköz által generált jelszóval (belépéshez, illetve megbízások hitelesítéséhez). 
  • Normál titkos jelszó esetén az első bejelentkezéskor jelszavát kötelező jelleggel meg kell változtatni (ékezet és szóköz nélküli, minimum 6 és maximum 14, legalább egy betűt és számot kötelező jelleggel tartalmazó karaktersorozat), amely megváltoztatását bankunk 90 naponta ismételten kérni fogja.
  • Többszöri sikertelen bejelentkezést, illetve megbízás megerősítést követően a rendszer biztonsági okokból letiltja a hozzáférést. Ekkor a CIB24 telefonos ügyfélszolgálat (06-40-242-242) felhívásával (CIB Telefonos Azonosító Kóddal történő azonosítást követően) lakossági ügyfeleink vagy személyesen bankfiókban bármely ügyfelünk kérheti a letiltás feloldását.
  • Amennyiben rendelkezik mobiltelefonnal  felhasználói azonosító aktiválásáról, minden Internet banki sikeres belépésről, letiltásról, valamint a letiltás feloldásáról rövid szöveges üzenetet (Biztonsági SMS) kérhet.
  • A CIB Bank több szolgáltatási csomaggal áll rendelkezésére, amelyek összeállításánál kiemelkedő helyen álltak a biztonsági szempontok. A Kártya, a Lekérdezési és az Alap szolgáltatáscsomag átutalási funkciót nem tartalmaz. A Teljes csomag a CIB Internet Bank valamennyi szolgáltatásának elérését biztosítja.
  • Illetéktelen hozzáférés elkerülése végett, amennyiben percekig nem használja a rendszert automatikusan kiléptetésre kerül (utolsó három perctől a státuszsor jobb sarkában visszaszámlálás kezdődik) a bejelentkező képernyőt megjelenítve, ahol a belépéshez újra meg kell adnia felhasználói azonosítóját és jelszavát.
  • A CIB Bank szerverét a VeriSign minősítette.
  • A CIB Bank szerverét tűzfal védi.

Token eszköz bemutatása

Amit Öntől kérünk a biztonsági kockázat minimalizálása érdekében