EnglishAAA

Bemutatkozás

A CIB Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. 2004 májusa óta működik a CIB Csoport tagjaként. A CIB Faktor  - a tulajdonos CIB Bank Zrt. stratégiájába illeszkedve - a vevőkövetelés alapú finanszírozás területén nyújt a vállalkozások számára hasznos szolgáltatásokat.

A CIB Faktor mögött egy olyan tőkeerős banki háttér van, mely biztosítja a vállalkozások számára a folyamatos forráshoz jutást. A CIB Bank és a CIB Faktor széles ismeretekkel rendelkezik a piacról, így segít elkerülni a nemfizetésből adódó problémákat, ezáltal partnereink sikeresebbek a vevőkövetelések beszedésében. 

A faktoring keretén belül az alábbi szolgáltatások érhetők el, melyekből rugalmasan építhető fel a partnereink igényeinek leginkább megfelelő megoldás:

  • Forgóeszköz-finanszírozás
  • Opcionális hitelbiztosítás és vevőkockázat-átvállalás
  • Nyilvántartás és adminisztráció
  • Beszedés és behajtás

A CIB Faktor a magyar piac egyik vezető faktorcége, tőkeerős banki háttérrel az egyik legnagyobb univerzális bankcsoport tagjaként sokéves piaci tapasztalattal, rendkívül széles körű termékpalettával, jól képzett, szakmailag felkészült, innovatív szakértőkkel valamennyi faktoringgal kapcsolatos kérdésben ügyfelei rendelkezésére áll.

A CIB Faktor fejlett informatikai háttérrel támogatott gyors és rugalmas ügyintézésének köszönhetően folyamatosan bővülő ügyfélkört alakított ki. Ügyfélköre a nagyvállalatoktól a kis és közepes méretű vállalkozásokig terjed, elsősorban a vállalkozások azon köréből kerülnek ki, melyek nagyvállalatok beszállítói és számlák hosszú fizetési határidővel kerülnek teljesítésre. A széles körű, szinte valamennyi iparágat lefedő üzleti kapcsolatok révén a társaság által megvásárolt számlák értéke évről-évre növekszik.

A társaság a partnerek igényeire, a vevő és szállító közötti kapcsolatok specialitásaira figyelemmel alakítja, illetve bővíti az általa kidolgozott pénzügyi konstrukciókat.

Vezető tisztségviselők

  • Deme Géza - vezérigazgató
  • Gál Gaszton - igazgatósági tag