EnglishAAA

Vállalatok

2018-07-12 09:18 - Információkat titkolt el a Link eladója a Waberer's elől (portfolio.hu)
A Waberer's menedzsmentje 2018. július 11-én igazgatósági felhatalmazást kapott szavatossági követelés érvényesítésére Aleksandra Ellerttel, a Link eladójával szemben. Az ok, hogy az adásvételi szerződés megkötése során nem tárt fel minden információt - áll a közleményben.

A Waberer's július 20-án zárta le a lengyel versenytárs, a Link és a Link Services felvásárlását, a végleges felvásárlási ár 32,5 millió euró volt a két cégre. A felvásárlás egyik feltétele volt, hogy megkezdődjön a Waberer's részvényeivel a kereskedés a budapesti tőzsdén, a felvásárlást a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételből finanszírozta a társaság.

Az eladó Aleksandra Ellert volt, akivel 2017. május 26-án kötött előzetes részvényeladási megállapodást a Waberer's. A mai közlemény szerint vele szemben szavatossági követelést érvényesítene a menedzsment, ami
az eladó Link-ben meglévő részesedésének Waberer's általi megszerzése tárgyában kelt adásvételi szerződés megkötése során fel nem tárt információkhoz köthető.


Tavaly nyáron részben azért lépett tőzsdére a Waberer's, hogy a részvénykibocsátásból befolyó összeg jelentős részéből finanszírozhassa a lengyel fuvarozási cég felvásárlását. A Waberer's menedzsmentje az akvizícióban jó lehetőséget látott és úgy gondolták, sokkal hatékonyabban tudnák működtetni a lengyel céget, valamint az akvizíciónak köszönhetően jelentős szinergiahatásokat is ki tudnak majd aknázni.

Úgy számoltak, hogy a Linknek köszönhetően az EBITDA szinergia értéke 1,5-2 millió euró közelében lesz 2017-ben. Érdemi szinergiahatás pedig először 2018-ban jelenhet meg, ekkora ugyanis lezárul a Link cégcsoportba történő integrálása. Így a várakozások szerint jövőre már durván 5 millió euró szinergia érhető el az EBITDA szintjén.

Információkat titkolt el a Link eladója a Waberer

A Link felvásárlásától várt szinergiahatás, Forrás: Waberer's

A bevételek növekedését a Link akvizíciója hajtotta elsősorban az elmúlt negyedévekben a Nemzetközi Fuvarozási szegmensben, a flottaméret ugyanis jelentősen nőtt a felvásárlásnak köszönhetően.

A Waberer's ma reggel egy profit warningot is közzétett az európai fuvarozási piac változásaira hivatkozva.

A Waberer's részvényei 2 százalékot estek a ma reggeli kereskedésben.

Információkat titkolt el a Link eladója a Waberer


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-07-17 22:58
Irán keresetet nyújtott be az Egyesült Államok ellen a hágai Nemzetközi Bíróságon, mert szerinte a ...
Vállalatok / 2018-07-17 22:28
Emelkedéssel zártak a tengerentúli tőzsdeindexek kedden azt követően, hogy a mutatók az európai ...
Vállalatok / 2018-07-17 20:23
Mintegy kétszázötven tüntető gyűlt össze kedden a dél-iraki Zubair olajmezőnél, hogy a kilencedik ...
Vállalatok / 2018-07-17 16:39
20 százalékot zuhantak a mai kereskedésben az Est Media részvényei. A céggel kapcsolatos hírek az ...
Vállalatok / 2018-07-17 16:18
Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) új ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!