EnglishAAA

Vállalatok

2018-05-17 16:19 - A Richternek köszönhető, hogy nem esik ma a BUX (portfolio.hu)
Mérsékelt emelkedés van csütörtökön a főbb nyugat-európai tőzsdéken, az irányadó indexek fél százalék körüli erősödéseket mutatnak. A magyar piacon az európai tendenciáknak megfelelően enyhén pozitív hangulat uralkodik, a BUX 0,1 százalékot erősödött.

A blue chipek közül különösen nagy emelkedést mutat ma a Richter, az árfolyama 3,1 százalékot emelkedett. Az Európai Gyógyszerügynökség holnap teszi közzé ajánlását a Richter fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban.

A Richternek köszönhető, hogy nem esik ma a BUX


A többi vezető papír lefelé vette az irányt, de az esés mértéke nem éri el az 1 százalékot sem a Mol, sem az OTP, sem a Magyar Telekom esetén.

Tegnap, a tőzsde zárása után tette közzé első negyedéves eredményeit a Rába, ami után nagy emelkedéssel kezdte a kereskedést a papír ma. Az 1480 forintos napi maximumoz képest valamelyest visszajött az árfolyam a záráshoz közeledve de még mindig pluszban áll az árfolyam a tegnapi záróértékhez képest, most 2,6 százalékos erősödést mutat. A Rába erős negyedévről számolt be, a bevétel 18 százalékkal ugrott meg a január-márciusi időszakban az előző év azonos időszakához képest, részben a kedvező nemzetközi környezetnek, részben a belföldi eladások megugrásának köszönhetően. Az elszálló acél alapanyagárak és energiaárak ellenére pedig nőtt a profitabilitás is, miközben a nettó eredmény több mint duplájára emelkedett.

A magyar gyorsjelentések tovább folytatódnak, ma a zárás utáni kereskedésben teszi közzé negyedéves számait a Masterplast. A befektetők mérsékelt optimizmussal várják a számokat, 2,4 százalékos pluszban jár az árfolyam.

A kispapírok közül az Őrmester részvényei izgalmasak még ma, miután az MNB tegnap visszaállította a részvények kereskedését a BÉT-en. A részvények május 7-e óta voltak felfüggesztve, miután a társaság nem tette közzé határidőig az éves beszámolóját. A részvények ma 19 százalékot emelkedtek, amihez az is hozzájárulhatott, hogy új, jelentős megbízást kapott a vállalat.

A Richternek köszönhető, hogy nem esik ma a BUX


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-05-22 19:49
Miután a magyar tőzsde idei mélypontján zárta a kereskedést, az olajárak pedig többéves csúcsponton ...
Vállalatok / 2018-05-22 19:30
Bocsánatot kért a nagy tömegű adatszivárgásokért a Facebook vezérigazgatója mai, az Európai ...
Vállalatok / 2018-05-22 18:38
Három és fél éve nem látott szintre, 80,4 dollárra emelkedett a Brent típusú kőolaj árfolyama ma ...
Vállalatok / 2018-05-22 16:19
Körülbelül egy évtizeddel ezelőtti piacra lépésétől fogva napjainkig Kína vezette a globális ...
Vállalatok / 2018-05-22 15:51
Nyolc évvel ezelőtt, még azt megelőzően, hogy egyetlen telefont is eladott volna, a kínai Xiaomi ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!