EnglishAAA

Vállalatok

2018-05-17 13:07 - Ez már a vég? Bedurvul a dízel elleni hadjárat (portfolio.hu)
Öt európai ország - köztük Magyarország- ellen indít kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság a légszennyezettség miatt, ami újabb csapást jelenthet a dízeljárműveknek.

Évek óta folyik a panaszkodás a német nagyvárosok levegőjének minősége miatt és most lépett is az ügyben az Európai Bizottság: bejelentette, hogy beperli az Európai Bíróságon Németországot. A sok dízelüzemű jármű miatt sok német városban túlzottan magas a nitrogén-dioxid szintje, súlyos a helyzet Hamburgban, Münchenben, Stuttgartban és Cologne-ban is.

Németországon kívül öt másik ország is érintett az eljárásban: Franciaország, Nagy-Britannia, Magyarország, Olaszország és Románia. utóbbi három ország esetén nem csak a nitrogén-dioxid a kifogás, hanem a levegő minősége általánosságban.

Azok az országok, amelyek ellen eljárást indítunk, az elmúlt évben nagyon sok "utolsó lehetőséget" kaptak arra, hogy javíthassanak a helyzeten
- mondta el Karmenu Vella, az Európai Bizottság környezetvédelemért felelős biztosa.

Három másik ország, Spanyolország, Csehország és Szlovákia szintén az EU célkeresztjében van, az év eleje óta be kellett vezetniük a levegő minőségét javító intézkedéseket, de egyelőre megúszták a pert.

Az Európai Bizottság becslései szerint évente 400 ezer ember hal meg idejekorán a légszennyezettség miatt. A megoldást az autóhasználati korlátozások jelenthetik, vagy az, ha a dízeljárműveket új füstszűrő berendezésekkel látják el.

Sokáig nagyon ígéretesnek tűnt a dízel technológia, amelyet elsősorban az európai autópiacon értékesítettek az autógyártók. A vásárlók körében népszerűek voltak a kedvezőbb fogyasztású járművek, amelyek alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátásuknak köszönhetően komoly fegyvertényt jelentettek abban a küzdelemben, amelyet az iparági szereplők folytattak az EU szigorú előírásainak elérése érdekében. Később viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a dízelautók sokkal több káros-anyagot bocsátanak ki a valóságban, mint amit a gyártók prospektusaikban hivatalosan megadnak.

(Bild)

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-05-22 19:49
Miután a magyar tőzsde idei mélypontján zárta a kereskedést, az olajárak pedig többéves csúcsponton ...
Vállalatok / 2018-05-22 19:30
Bocsánatot kért a nagy tömegű adatszivárgásokért a Facebook vezérigazgatója mai, az Európai ...
Vállalatok / 2018-05-22 18:38
Három és fél éve nem látott szintre, 80,4 dollárra emelkedett a Brent típusú kőolaj árfolyama ma ...
Vállalatok / 2018-05-22 16:19
Körülbelül egy évtizeddel ezelőtti piacra lépésétől fogva napjainkig Kína vezette a globális ...
Vállalatok / 2018-05-22 15:51
Nyolc évvel ezelőtt, még azt megelőzően, hogy egyetlen telefont is eladott volna, a kínai Xiaomi ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!