EnglishAAA

Vállalatok

2018-04-17 10:19 - Betettek az esőzések, drága lehet a csokoládé (portfolio.hu)
Másfél éves csúcsra emelkedett a kakaó határidős árfolyama tegnap, miután heves esőzések rongálhatják a termést Elefántcsontparton, a világ legnagyobb kakaótermelő országában.

A kakaó júliusi határidős árfolyama (New York) közel 5 százalékkal emelkedett, tonnánként 2704 dollárra, ami a legmagasabb árfolyama kéthavi határidős kontraktusra 2016 októbere óta. Az emelkedés meghozta a technikai alapon kereskedőket is, a spekulánsok elkezdtek long pozíciókat felvenni - állítják brókerek.

Az árfolyam szárnyalásához az is hozzájárult, hogy heves esőzések vannak Elefántcsontparton, ami ronthatja a terméshozamot, mert a talaj víztartalma magas és most ráadásul tele vannak virágokkal a fák. Az elmúlt hónapokban a szárazság miatt szenvedtek a termelők, most viszont azért imádkoznak, hogy elálljon az esőzés. Elefántcsontpart a világ legnagyobb kakaótermelője, a világ kakaótermelésének 30 százalékát adja.

Betettek az esőzések, drága lehet a csokoládé


Holnap észak-amerikai kakaópiaci adatok látnak napvilágot: a várakozások szerint az első negyedévben 2-4 százalék közötti ütemben növekedhetett az őrlemények volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva. Vagyis folytatódhat a növekvő trend, tavaly minden negyedévben pozitív volt a dinamika. Az amerikai adatok csütörtökön látnak napvilágot, a várakozások szerint 1,5 százalékos esés és 2 százalékos növekedés között lehet a változás.

A tegnapi emelkedéssel folytatódik a kakaó idén látott szárnyalása, az év eleje óta több mint 40 százalékot drágult az árfolyam.

Betettek az esőzések, drága lehet a csokoládé


(Reuters)

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-07-14 16:01
Sorra hallani, hogy egy-egy startup nyereségesen milliárd dolláros értékeltséget ér el és ezzel ...
Vállalatok / 2018-07-14 15:04
Nyomáscsökkenés miatt végrehajtott kényszerleszállás után kórházba kellett szállítani péntek este ...
Vállalatok / 2018-07-14 13:30
Ha minden jól megy, jövőre beindulhat az űrturizmus. Jeff Bezos cége a legolcsóbb jegyeket 200 ezer ...
Vállalatok / 2018-07-14 10:32
Csaknem 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból növeli gyártókapacitását a fő ...
Vállalatok / 2018-07-14 07:18
A roamingdíjak tavaly júniusi eltörlése óta a magyarok többet használják a mobiltelefonjukat ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!