EnglishAAA

Vállalatok

2018-01-14 08:05 - Tállai a NAV új programjáról beszélt - Több mint 3000 cég kaphat segítséget (portfolio.hu)
Több mint háromezer kezdő vállalkozásnak küld tájékoztatót legfontosabb adózási tudnivalókról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövő héten induló mentorálási program keretében - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.


Tállai András közölte, a fél éves mentorprogramban ingyen, regisztrációval vehetnek részt az egyéni vállalkozók, a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, az ügyvédi és ügyvivő irodák.

A mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján segíthet többek között a bevallások kitöltésében vagy javításában, a hiánypótlásokban, folyószámlával kapcsolatos kérdésekben vagy akár vámügyekben is - tette hozzá Tállai.

Az államtitkár a mentorálás elindítását azzal indokolta, hogy a kezdő gazdasági szereplők gyakran nincsenek tisztában a jogrend elvárásaival. Hangsúlyozta, hogy az állam, a hatóság és az adófizetők is akkor járnak a legjobban, ha az adóhatóság több erőforrást fordíthat a segítségnyújtásra, mint a büntetésre.

Tállai András elmondta, a NAV minden új vállalkozással a megalakulásuktól számított 30 napon belül felveszi a kapcsolatot és akár személyre szabott segítséget is nyújt számukra.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-04-24 13:21
Tovább növeli munkatársai létszámát a magyarországi Aldi. Az áruházi eladók és a logisztikai ...
Vállalatok / 2018-04-24 13:05
A Wizz Air 2018 végén megnyitja új kiképzőközpontját Budapesten. Az új létesítményben 2 új, ...
Vállalatok / 2018-04-24 12:09
Hackerek blokkolták az ukrán energetikai minisztérium hivatalos honlapját, amelynek feloldásáért ...
Vállalatok / 2018-04-24 12:07
Miközben a blokkláncról neves szakértők állítják, hogy egy szuperbiztonságos számítástechnikai ...
Vállalatok / 2018-04-24 11:46
A Facebook-botrány egyelőre nem riasztotta el látványosan a hirdetőket az online hirdetésektől, a ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!