EnglishAAA

Vállalatok

2018-01-14 08:05 - Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása (portfolio.hu)
A héten lezajlott a fogyasztói elektronika legizgalmasabb éves eseménye, a Las Vegas-i kiállítás (CES). Összeszedtünk 10 érdekes, meglepő vagy éppen innovatív terméket.

Mi az a CES?
A januárban megrendezésre kerülő CES (Consumer Electronic Show) az év első fontos eseménye a technológia szektor számára. Az elsőt 1967-ben rendezték New Yorkban, de most már minden évben Las Vegas ad színteret az eseménynek. A CES a fogyasztói elektronikában tevékenykedők cégek kiállítása és vására. Nem nyilvános esemény, megközelítőleg 200 ezer látogatót vonz a négy nap alatt, amelyen a technológia szektor legnevesebb vezetői is képviseltetik magukat. Nem csak a termékbemutatók miatt fontos a CES, de ezen az eseményen leplezik le a technológia szektor szereplői a legújabb innovációikat, amelyek közül bár nem mind kerül végül termék formájában a fogyasztókhoz, de felfedi a fejlesztések irányát.


Neutrogena bőrszkenner


Az 50 dolláros eszköz idén kerülhet az ületekbe az Egyesült Államokban. A bőr állapotáról ad tájékoztatást a kézi eszköz, az adatokat továbbítja az okostelefonra, ahol természetesen egy alkalmazáson keresztül a javasolt Neutrogena-termékeket is meg lehet vásárolni.Byton elektromos SUV


Kínában 2019-től, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban pedig 2020-tól lehet megvásárolni a kínai startup, a Byton elektromos szabadidő-terepjáróját. A 45 ezer dollárba kerülő autóban van arcfelismerő-rendszer és egy töltéssel el lehet közlekedni városban egy hétig - állítja a gyártó.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: AFP, Mandel Engan


HiMirror


A 299 dolláros tükör az Amazon mesterséges intelligenciával működő otthoni asszisztensével, Alexával van összekötve. Elemzi a felhasználó bőrének változását és egy virtuális szépségtanácsadóként működik, sminktanácsokat is ad.Altató fejpánt


499 euróba kerül egy francia startup, a Dreem alvást segítő fejpántja, ami több mint egy olyan eszköz, ami az alvási szokásaidat figyeli. Tanulásra képes, így pedig segít abban, hogy optimális legyen az alvás. Megnyugtató-és légzőgyakorlatokat mond és figyeli, hogy melyik a megfelelő időpont az ébresztésre, hogy a legkipihentebb legyen a felhasználó.LG ThinQ hűtő


Már az 1990-es évek óta próbálkoznak a technológiai nagyágyúk "okoshűtőkkel", az idei CES-en az LG jelent meg eggyel. A ThinQ névre hallgató hűtőn egy 29-colos érintőképernyő van és össze van kapcsolva az Amazon Alexával.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: LG

LG OLED-TV


A 65 colos OLED-televízió különlegessége, hogy olyan vékony és rugalmas, hogy akár fel is lehet tekerni.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: AFP, David McNew


Samsung Wall


A Samsung sem jelent meg szupertelevízió nélkül Las Vegasban. A kiállított 146 colos 4K-televízió árát egyelőre nem közölte a dél-koreai gyártó.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: Samsung


Petrics kisállat-ágy


A kisállat-kütyük most is nagy népszerűségnek örvendenek a CES-en. 100 és 300 dollár között lesz a Petrics kisállat-ágyának ára, amivel a gazdák ellenőrizni tudják a kutyájuk vagy macskájuk alvási szokásait.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: AFP, Mendel Engan


Omni biciklis sisak


A sporttechnológiai megoldások is nagy számban képviseltetik magukat idén Las Vegasban. A Coros sisakjába például kis hangszórók vannak építve, így a biciklizők hallhatják a forgalmat, miközben telefonálnak, vagy akár a navigációt hallgatják.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: Coros

E-vone cipő


A cipőbe épített szenzorok jelzik, ha a cipő használója elesik. Természetesen saját magadról észreveszed, ha elesel, de arra például hasznos lehet, hogy az idősebb rokonokat felügyeljük vele. Mert a cipőhöz tartozó okostelefonos alkalmazás figyelmezeti a rokonokat és barátokat esés esetén.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: E-Vone


(Telegraph)

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-07-17 11:37
Világszerte több mint egymilliárd embernek jelent nagy fenyegetést a globális felmelegedés miatti ...
Vállalatok / 2018-07-17 10:51
Jelentősen elmaradt a PannErgy hőrtékesítése a második negyedévben az egy évvel korábbiaktól, miután ...
Vállalatok / 2018-07-17 10:34
Az elmúlt napokban jellemzően esett a Mészáros-részvények árfolyama, mostanra olyan túladottság ...
Vállalatok / 2018-07-17 10:20
Kevesebb új előfizetőt szerzett a Netflix a második negyedévben, mint amire az elemzők számítottak ...
Vállalatok / 2018-07-17 09:46
Elon Musk besértődött. Ezek a buta thaiföldiek nem használták Musk két cége, a SpaceX és a Boring ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!