EnglishAAA

Vállalatok

2017-11-14 16:32 - BlackRock: csak semmi pánik, folytatódik a rali (portfolio.hu)
Egyre többet olvasni arról, hogy sok profi befektető lufit kiált a részvénypiacokon, azonban a világ legnagyobb alapkezelőjének, a BlackRocknak a vezetője szerint egyelőre semmi ok a hisztériára.

RészvénypiacokLarry Fink a Reuters éves befektetői fórumán fejtette ki véleményét a részvénypiacokkal kapcsolatban, miszerint a gazdaság növekedése a 2008-as válság óta végre valahára összhangban van globálisan, és ugyan a kockázatosabb piacokon lehet a stressz jeleit látni, azonban ennek még nem kellene hisztériát okoznia.

Még a nagy bika piacok idején is látni 5 - 10 százalékos korrekciókat. Egyelőre azonban még nem tartunk itt.


Azért Fink figyelmeztet, hogy néhány befektető túlzott optimizmusa a nyugodt piacokon még kellemetlenséget okozhat, amennyiben a befektetések elkezdenek rosszul teljesíteni.


A globális részvénypiacok némileg eltávolodtak a hét elején a csúcsaiktól, miután az elmúlt napokban a szokásosnál nagyobb volatilitás volt tapasztalható gyakorlatilag minden eszközosztályban, némi zavart okozva az amúgy nyugodt bika piacon.

Ennek ellenére Fink úgy gondolja, hogy a globális piacok továbbra is stabil lábakon állnak, ahol a gazdaságban nem várható semmiféle kedvezőtlen fordulat annak ellenére, hogy az utóbbi napokban némi bizonytalanságot okozott a befektetők körében az amerikai adóreform körüli mizéria.

Több mint 400 gazdag amerikai nyílt levélben fordult a kongresszushoz, méghozzá elég szokatlan kéréssel: azt szeretnék elérni, hogy a republikánus többségű törvényhozás ne csökkentse adóikat az elfogadás előtt álló adóreform keretében.

Szerinte azonban a legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy a befektetők túl biztosak abban, hogy kitart a nyugalom a piacokon, és egyre nagyobb tétben fogadnak arra, hogy a volatilitás a padlóhoz ragadva marad.

BlackRock: csak semmi pánik, folytatódik a rali


AdóreformFink a várható adóreformok hatásaira is kitért:

Szerinte ugyan a reformok valóban megdobják majd a vállalatok profitját - így a BlackRock-ét is - (csökkennek az adóterhek), azonban nem fognak drámai változást okozni abban, hogy mennyit költenek majd fejlesztésre a megspórolt pénzből a vállalatok.


A kérdés az, hogy az üzleti vezetőket vajon mennyire motiválja az adó? A fedezet szintjén fontos, azonban nem elengedhetetlen. Az egész ötlet, hogy a pénz visszapumpálása több befektetést idéz majd elő felturbózva a gazdaságot egyszerűen hibás. Mindössze annyit érnek el, hogy tovább fűtik a részvénypiaci ralit.


Fink azt is kifogásolta, hogy az új adójavaslat értelmében a tőzsdén forgó cégeknél a vezetők 1 millió dollárt meghaladó kompenzációja nem lenne leírható, míg a magáncégekre nem vonatkozna ez a törvény. Ez pedig hosszú távon eltántoríthatja a cégeket attól, hogy a tőzsdére menjenek, ami gyengítheti az amerikai részvénypiacokat.

A szakember szóvá tette, hogy egészen elképesztő gazdasági fejlődést látni váratlan helyeken, mint például Kína, Japán és Európa, azon belül is külön kiemelte Franciaországot.

A Macron féle választások jelentőségteljes hatással voltak Európa szellemére.
Jól kivehető az ösvény, amely az eurozóna szorosabb egyesítéséhez vezet(Reuters)


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-06-22 21:05
Donald Trump ma Twitteren üzent Európának, 20 százalékos vámot vetne ki az Európából USA-ba ...
Vállalatok / 2018-06-22 19:22
8 egymást követő napon esett a világ egyik legfontosabb részvényindexe, a Dow Jones, és ha ma is ...
Vállalatok / 2018-06-22 19:10
2018. július 7-től, szombattól a nyári iskolai szünet végéig tartó időszakban felújítják az 1-es ...
Vállalatok / 2018-06-22 18:31
A Kulcs-Soft nagytulajdonosa, Kulcsár Tibor azt szeretné, ha a mostaninál nagyobb lenne a BÉT ...
Vállalatok / 2018-06-22 18:11
Nem változik júliustól az üzemanyagok jövedéki adója, mivel 50 dollár fölött maradt az ásványolaj ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!