EnglishAAA

Vállalatok

2017-10-13 09:55 - A Lufthansa veszi meg az Air Berlint - Ha hagyják (portfolio.hu)
Megszületett a megállapodás, a Lufthansa veszi meg az Air Berlin nagy részét. Ha ezt hagyják a versenyhatóságok is. Nem tetszik a felvásárlás az osztrák hatóságoknak, a Ryanair pedig közölte, hogy jelenteni fogja az Európai Bizottságnál.

Megszületett a megállapodás a Lufthansa és az Air Berlin között és alá is írták - jelentették be reggel. A Lufthansa 210 millió eurót fizet a fizetésképtelen német légitársaság részeiért, ezzel megerősítve pozícióját, mint a legnagyobb német légitársaság. A Lufthansa arra használja az Air Berlin eszközeit, hogy diszkont üzletágát, az Eurowingset bővítse.

A Lufthansa abban bízik, hogy az év végéig jóváhagyják a felvásárlást az európai szabályozó hatóságok. De lehet, hogy ez nem lesz egyszerű.

Az osztrák versenyhatóság közölte, hogy felemeli majd a hangját az Európai Bizottságnál a felvásárlás ellen, mert a tranzakció része a Fly Niki akvizíciója is, így pedig a bécsi repülőtéren számos útvonalon monopolpozícióba kerül a Lufthansa.

A Ryanairnek szintén nem tetszik a felvásárlás, az ír diszkont légitársaság azzal fenyegetőzik, hogy jelenti az Európai Bizottságnál a felvásárlást. Miután augusztusban bejelentette a fizetésképtelenséget az Air Berlin, a hírek szerint a Ryanair is érdeklődést mutatott a légitársaság iránt, de végül nem tett rá ajánlatot.

A Lufthansa veszi meg az Air Berlint - Ha hagyjákA hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2018-03-17 15:02
A legnagyobb kriptodeviza árfolyamával kapcsolatos bizonytalanságot tovább növeli, hogy a technikai ...
Vállalatok / 2018-03-17 14:33
Az emberiség történelmének hosszú időszakában jellemző volt a nemi diszkrimináció, ennek ellenére ...
Vállalatok / 2018-03-16 14:24
Sokkal több amerikai vásárolna a Tesla új modelljéből, mint azt korábban gondolták egy nemrég ...
Vállalatok / 2018-03-16 11:31
A megszokottnál később indult el a kereskedés a német tőzsdén. Közben az európai részvénypiacokon ...
Vállalatok / 2018-03-15 19:39
Csütörtöki sajtójelentések szerint az Európai Bizottság javaslatot készít az információtechnológiai ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!