EnglishAAA

Vállalatok

2017-10-13 09:55 - A Lufthansa veszi meg az Air Berlint - Ha hagyják (portfolio.hu)
Megszületett a megállapodás, a Lufthansa veszi meg az Air Berlin nagy részét. Ha ezt hagyják a versenyhatóságok is. Nem tetszik a felvásárlás az osztrák hatóságoknak, a Ryanair pedig közölte, hogy jelenteni fogja az Európai Bizottságnál.

Megszületett a megállapodás a Lufthansa és az Air Berlin között és alá is írták - jelentették be reggel. A Lufthansa 210 millió eurót fizet a fizetésképtelen német légitársaság részeiért, ezzel megerősítve pozícióját, mint a legnagyobb német légitársaság. A Lufthansa arra használja az Air Berlin eszközeit, hogy diszkont üzletágát, az Eurowingset bővítse.

A Lufthansa abban bízik, hogy az év végéig jóváhagyják a felvásárlást az európai szabályozó hatóságok. De lehet, hogy ez nem lesz egyszerű.

Az osztrák versenyhatóság közölte, hogy felemeli majd a hangját az Európai Bizottságnál a felvásárlás ellen, mert a tranzakció része a Fly Niki akvizíciója is, így pedig a bécsi repülőtéren számos útvonalon monopolpozícióba kerül a Lufthansa.

A Ryanairnek szintén nem tetszik a felvásárlás, az ír diszkont légitársaság azzal fenyegetőzik, hogy jelenti az Európai Bizottságnál a felvásárlást. Miután augusztusban bejelentette a fizetésképtelenséget az Air Berlin, a hírek szerint a Ryanair is érdeklődést mutatott a légitársaság iránt, de végül nem tett rá ajánlatot.

A Lufthansa veszi meg az Air Berlint - Ha hagyjákA hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2017-10-18 21:28
Közös vacsorán melegítené fel a Visegrádi Négyekkel az utóbbi időben igencsak elhidegült viszonyát ...
Vállalatok / 2017-10-18 19:21
Gyakorlatilag hónapról hónapra rekordot döntenek az elektromos autók a kínai újautó-piacon, a trend ...
Vállalatok / 2017-10-18 18:26
Hárman meghaltak, ketten pedig megsebesültek az egyesült államokbeli Maryland államban, miután egy ...
Vállalatok / 2017-10-18 17:42
Tovább korlátoznák a szmogriadó idején használható gépjárművek körét a fővárosban - derül ki a ...
Vállalatok / 2017-10-18 17:26
Az eredeti tervekkel ellentétben az Európai Tanács régi székházában rendezik meg az uniós állam- ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!