EnglishAAA

Makrogazdaság

2017-06-19 15:39 - Soros szerint semmi nem lesz a Brexitből (portfolio.hu)
A Brexit jelenleg vesztes helyzet Nagy-Britanniának és az Európai Uniónak is, senkinek nem érdeke, hogy végigmenjen a folyamat - írta Soros György a Mail on Sunday hasábjain. A magyar származású milliárdos szerint a kilépési folyamat legalább öt évig tartana, addig azonban új választások lesznek a szigetországban, a folyamatot látva pedig könnyen megváltozhat a tavaly még az elválásra voksoló állampolgárok véleménye.

Éppen hétfőn kezdődtek meg Brüsszelben a brit kilépési tárgyalások, azonban Soros György szerint néhány éven belül mindkét fél abban lehet érdekelt, hogy ne menjen végig az elválási folyamat. Az üzletember szerint a brit hatóságok nem tudják visszacsinálni a Brexitet, hiszen tavaly nyáron népszavazás döntött róla, azonban a választópolgárok véleménye megváltozhat.

Az elválási folyamat legalább öt évet vehet igénybe, addig azonban új parlamenti választásokra kerül sor Nagy-Britanniában. Vagyis ha minden jól megy, akkor a felek előbb fognak újra összeházasodni, mint hogy egyáltalán elváljanak

- írta Soros a Mail on Sunday hasábjain.

A befektető szerint egyébként a britek már kezdik érezni a Brexit negatív gazdasági következményeit. Korábban ugyanis azt ígérték nekik, hogy az életszínvonaluk nem romlik majd a kilépés miatt, a legfrissebb adatok azonban már arra utalnak, hogy a bérek növekedése nem tart lépést az inflációval, vagyis reálértéken szegényebbek lesznek a britek. ha pedig ez folytatódik a következő hónapokban is, akkor a háztartások kénytelenek lesznek realizálni, hogy csökken az életszínvonaluk.

Vagyis Soros szerint arra lehet számítani, hogy a britek belátható időn belül kiábrándulnak majd a Brexitből, és a következő választások után hatalmat kapó párt kénytelen lesz visszatáncolni a folyamattól, amihez addigra a politikai felhatalmazása is meglesz. Az EU pedig ebben partner lesz, hiszen ők is csak veszítenének a britek kilépésével.


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Makrogazdaság / 2017-10-22 06:15
Miközben a világ nagyhatalmai egyre durvább szuperfegyvereket fejlesztenek, katonáikat van, hogy ...
Makrogazdaság / 2017-10-21 14:08
A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások ...
Makrogazdaság / 2017-10-21 13:11
Csehországban folytatódnak a képviselőházi választások. Szombaton, a hagyományosan kétnapos ...
Makrogazdaság / 2017-10-21 12:32
A spanyol kormány szombat délelőtt megkezdte rendkívüli ülését, amelyen végleges döntést készül ...
Makrogazdaság / 2017-10-21 08:16
Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!