EnglishAAA

Ingatlan

2018-07-06 08:00 - Életeket menthetnek a legújabb smart megoldások (portfolio.hu)
A biztonság kérdése, a Smart Security, a Smart City egyre fontosabbá váló területe. Jól mutatja ezt, hogy a Lechner Tudásközpont olyan alkalmazást fejlesztett, amely együtt elemzi a Belügyminisztériumtól származó ismertté vált bűncselekmények adatait és a tudásközpont által üzemeltetett Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) gazdasági-társadalmi adatait. Mindez lehetővé teszi a különböző bűncselekmények lehető legrészletesebb elemzését, segítve ezzel a közbiztonság javítását.

Save the date! November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legforróbb témákkal, a legfontosabb szakértőkkel és döntéshozókkal, exkluzív programokkal, egyedülálló networking lehetőségekkel várjuk a részvevőket az egész napos programra. Írja be a naptárába már most!


A BME Smart City Budapest kurzus hallgatói tavaly novemberben mutatták be Józsefváros hat közterén végzett terepmunka és a bűnözési adatok elemzésének eredményét. A Lechner Tudásközpont szakértői pedig a különböző térbeli adatokat vizsgálva nézték meg többek között a különböző bűncselekmények típusainak megoszlását az ország megyéi között, a bűnelkövetések számának alakulását az ország településein, vagy épp a térfigyelő kamerák hatását a bűnelkövetésre, a VIII. kerület példáján. Ez utóbbi eredményei láthatók a bűnelkövetés hot spot térképén.

Életeket menthetnek a legújabb smart megoldások
Klikk a képre!

VIII. kerületi bűncselekmények hot spot térképe, Forrás: Lechnerkozpont.hu

Az okos megoldások lényege, hogy a térfigyelő kamerák, a bejelentések és az egyéb forrásokból feldolgozható adatok megvalósulásával egy központi adatbázison keresztül lehet elemzeni a trendeket, majd ahhoz igazítani a megelőzéshez szükséges intézkedéseket. A fenti térkép alapján például jól látszik, hogy a VIII. kerület mely részeire kell több járőr, ezt tovább részletezve viszont akár a pontos napszakok is megállapíthatók amikor különösen nagy a bűnelkövetések esélye. Mindez hosszabb távon hozzájárul a városok biztonságának és élhetőségének javulásához.
2018.07.03 09:50 Betörők fenyegetik több ezer magyar házát - Térképen a legveszélyesebb helyek

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-07-21 08:00
A Takarék Lakásárindex 2017 IV. negyedévében, a korábbi 257,51-ről 260,55-re változott. A drágulás ...
Ingatlan / 2018-07-20 17:57
Megvásárolná a MOM Parkot üzemeltető céget az OTP Ingatlanalap - szúrta ki a G7 a Gazdasági ...
Ingatlan / 2018-07-20 11:00
Mivel a magyarok több, mint 90 százaléka első lakásként nem új lakásba költözik, hanem használtba, ...
Ingatlan / 2018-07-19 11:57
Irodaházból többfunkciós létesítménnyé vált a Buda Center. Az S IMMO által üzemeltetett épületben ...
Ingatlan / 2018-07-19 11:02
A plázastop néven elhíresült törvény óta lényegesen nehezebb új üzleteket nyitni, mint a 2012-ben ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!