EnglishAAA

Ingatlan

2018-07-03 12:03 - Megújul a fővárosi Orczy-negyed (portfolio.hu)
Megújul a VIII. kerületben az Orczy tér, valamint az Orczy-negyed - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője és Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

Az elmúlt években a VIII. kerületben megújult egyebek mellett a II. János Pál pápa tér, a Teleki tér, megindult a Corvin- és a Magdolna-negyed felújítása, részben fővárosi támogatásból megújult a Palotanegyed. Kétmilliárd forintból újulhat meg a Blaha Lujza tér, a főváros fürdőfejlesztési programja keretében pedig tízmedencés fürdő, szabadidő-, sport- és kulturális központ épül a kerületben - mondta el Tarlós István.

Most az Orczy-negyed megújulása következik, a terület kapuja az Orczy tér, amely új arculatot kap és a közlekedési kapcsolatokat is rendezik - tette hozzá a főpolgármester. Nőni fog a zöldterületek aránya, rendezik a parkolási felületeket, felújítják a közösségi közlekedési megállókat. A Baross utcában megszűnnek a vágánymaradványok, és a teret érintő kerékpáros közlekedési kapcsolatokat is javítják.

Az Orczy tér megújulása sok százezer kelet-pesti közlekedését fogja megkönnyíteni - mondta Kocsis Máté, a térség országgyűlési képviselője, üdvözölve, hogy a főváros belefog a tér rekonstrukciójába. Hozzátette, hogy a kerület tavaly kétmilliárd forintot nyert el az Orczy-negyed felújítására.

Az Orczy teret illetően május végén döntöttek a terveztetésre és az engedélyes tervek beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításáról, a tendert a nyáron lebonyolítják, az engedélyes tervek jövő tavaszra, nyár elejére készülhetnek el. Ez alapján írhatják ki a közbeszerzést a kivitelezésre, amely 2019 nyár végén, ősz elején indulhat el.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-07-21 08:00
A Takarék Lakásárindex 2017 IV. negyedévében, a korábbi 257,51-ről 260,55-re változott. A drágulás ...
Ingatlan / 2018-07-20 17:57
Megvásárolná a MOM Parkot üzemeltető céget az OTP Ingatlanalap - szúrta ki a G7 a Gazdasági ...
Ingatlan / 2018-07-20 11:00
Mivel a magyarok több, mint 90 százaléka első lakásként nem új lakásba költözik, hanem használtba, ...
Ingatlan / 2018-07-19 11:57
Irodaházból többfunkciós létesítménnyé vált a Buda Center. Az S IMMO által üzemeltetett épületben ...
Ingatlan / 2018-07-19 11:02
A plázastop néven elhíresült törvény óta lényegesen nehezebb új üzleteket nyitni, mint a 2012-ben ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!