EnglishAAA

Ingatlan

2018-06-20 10:48 - Már ősztől tesztelhetik az önvezető autókat a magyar vidéki városban (portfolio.hu)
Idén átadják a járműfejlesztőknek a Zalaegerszegen épülő autóipari tesztpályája első ütemét, a létesítmény kialakításával Magyarország megőrizheti pozícióját a járműipar piaci versenyében. A mostanra 25-30 százalékban elkészült, 250 hektáros területen lévő pályán, várhatóan ősztől már lehet járműveket tesztelni. Az autonóm járművek tesztelésén túl, bármely más okos megoldásnál is elengedhetetlen, hogy az informatikai hálózat képes legyen a hatalmas mennyiségű adatok gyors közvetítésére, így az Észak-Amerikában már hamarosan bevezetésre kerülő 5G hálózatok kiépítésére, Magyarországon is készülniük kell a szakembereknek.

Save the date! November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legforróbb témákkal, a legfontosabb szakértőkkel és döntéshozókkal, exkluzív programokkal, egyedülálló networking lehetőségekkel várjuk a részvevőket az egész napos programra. Írja be a naptárába már most!


Az európai uniós szakminiszterek autonóm járművekről szóló megbeszélésén Göteborgban, Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a technológiaváltás kedvező hatásairól elmondta, hogy a személygépjárműveknél a biztonság, a közúti balesetek számának csökkentése, a dugók, torlódások megritkulásával az emberek időmegtakarítása a fő szempont. A közösségi közlekedésben az utasok kényelme és a járatok pontossága az elsődleges cél, a szállítmányozás területén pedig az idő- és költséghatékonyság. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kapcsolt járművek kevesebb üzemanyagot használnak fel, így mérséklődik a környezeti terhelés - az MTI-nek eljutatott közlemény szerint.

Már ősztől tesztelhetik az önvezető autókat a magyar vidéki városban

Az épülő zalaegerszegi járműipari tesztpálya - MTI Fotó/Varga György

Ugyanakkor még nincs megbízható megoldás az akár csak egyetlen autonóm járműből származó, óránként több terabyte mennyiségű adat továbbítására és feldolgozására. Az államtitkár szerint magyar kutatók nagy erőkkel dolgoznak egy olyan közlekedési felhő létrehozásán, ahol ezeket a problémákat kezelni lehet. Az okos közlekedés más csatornáit is érinti a nagy adatmennyiség feldolgozásának problémája, a rendelkezésre álló lehetőségekről, illetve fejlesztési utakról a Smart City Konferencia keretében bővebben is foglalkoztunk.

Nemcsak a tesztpálya, de az okos megoldások mindegyikéhez szükséges a megfelelő infrastruktúra kialakítása, amely úgy tűnik a következő években egyre inkább fejlődni fog. A Bitport cikke alapján Észak-Amerikában fogják elsőként átvenni az 5G hálózatot, valamennyi nagyobb amerikai mobilszolgáltató már 2018 vége és 2019 közepe között tervezi az 5G bevezetését. 2023 végére így a mobil előfizetések közel fele várhatóan 5G-re szól majd, míg Nyugat-Európában várhatóan 21 százalék körül alakul ez az arány.

Zalaegerszegen a 4G hálózathoz képest, egy gyorsabb adatforgalmi kapacitású 4G+ hálózatot alakítottak ki, amellyel már közelebb állnak ahhoz, hogy a város lehessen az új generációs informatikai hálózat, vagyis az 5G tesztvárosa.

2018.05.19 14:13 A zalaegerszegi tesztpálya harmada már elkészült
2018.06.08 09:55 Ilyen brutális változást utoljára 70-80 éve az autók elterjedése hozott
2018.06.09 16:21 Húszezer emberen tesztelik a legújabb technológiákat

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-07-19 11:57
Irodaházból többfunkciós létesítménnyé vált a Buda Center. Az S IMMO által üzemeltetett épületben ...
Ingatlan / 2018-07-19 11:02
A plázastop néven elhíresült törvény óta lényegesen nehezebb új üzleteket nyitni, mint a 2012-ben ...
Ingatlan / 2018-07-19 10:25
Jóváhagyta a Nemzetközi Tenisz Szövetség a szeptember közepén esedékes világcsoport-osztályozók ...
Ingatlan / 2018-07-18 11:32
Nagyon erős félévet zárt a budapesti irodapiac, melyet jól mutat az a tény, hogy a második ...
Ingatlan / 2018-07-18 07:00
Nem indult erősen a magyar ingatlanpiac a befektetési volumen szempontjából, 2018 első felében a ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!