EnglishAAA

Ingatlan

2018-06-18 13:46 - Bréking! Eladták a TriGranitot (portfolio.hu)
A Revetas, a közép-európai régióra specializálódott ingatlan-befektetési vállalat bejelentette, hogy a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen sikeresen lezárta a TriGranit akvizícióját a TPG Real Estate-től, a nemzetközi magántulajdonú befektetési vállalat, a TPG ingatlancsoportjától. A felek a tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A 173 ezer bruttó bérbeadható területű eszközökből álló közép-európai TriGranit portfolió 100 százalékos bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három A-kategóriás fejlesztés alatt lévő (pipeline) irodaprojektből áll. A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót. Két projekt, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a budapesti Millennium Gardens irodaház már kivitelezés alatt áll, míg a B4B I épületének és a katowicei Silesia Towers irodaház első ütemének indítása a közeljövőben várható.

A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával. Az irodaházak fejlesztését és építését a TriGranit folytatja a jövőben is a vállalattól megszokott legmagasabb irodaház-fejlesztési és kivitelezési elvárások mentén, és a fenntarthatóság és a zöld szempontok figyelembevételével.

"A TriGranit akvizíciója révén ötvözve a Revetas hosszú távú régiós érték-generáló befektetői tapasztalatát a TriGranit kiemelkedő fejlesztői tapasztalatával további kiemelkedő ingatlanfejlesztések vállhatnak valóra fontos közép-európai egyetemi városokban. Örömmel dolgozunk együtt a TriGranit tapasztalt menedzsment csapatával azon, hogy a core ingatlanpiacon kiemelkedő projekteket valósítsunk meg, hiszen a régióban az elmúlt évtizedekben ez a szegmens jelentette az egyetlen biztos, likvid eszköztípust - mondta Eric Assimakopoulos, a Revetas ügyvezető partnere.

Michael Abel, a TPG Real Estate partnere hozzáfűzte: "A TriGranit egykori megszerzésével egy stratégiailag igen erős, a régióban nagyra tartott ingatlan platform-hoz jutottunk hozzá, melyet egy szakmailag kiváló, hozzáértő menedzsment csapat irányított és irányít mind a mai napig. Mindez a gazdaságilag erősödő közép-európai ingatlanpiacon egy nagyon előnyös együttműködést ígért és váltott be. Szeretném köszönetünket kifejezni a TriGranit csapatának a kiemelkedő együttműködésért, és egyben sok sikert kívánni a cég életének következő fejezetéhez.

A TPG Real Estate tulajdonlása alatt a TriGranit meglévő ingatlanjait kiemelkedő minőségben kezelte, és számos értékteremtő ingatlan-projektet fejlesztett és épített. Ezen időszak alatt a TriGranit nem csupán sikeres ingatlanokat hozott létre, hanem sikeres tranzakciókat is zárt, mint például a krakkói Bonarka Városközpont, a budapesti Millennium irodatornyok, és a Lakeside Park irodák eladása Pozsonyban. A TPG Real Estate Europában és Észak- Amerikában számos ingatlan platformot hozott létre és vásárolt úgy mint A&O Hotelek, Arlington Porperties, Evergreen Industrial Properties, LifeStorage, P3 Logistic Parks, és a Taylor Morrison.

Revetas


A Revetas globális intézményi befektetők, nyugdíjpénztári és árupiaci alapok, valamint kiemelt ügyfelek számára kezel és fektet be tőkét. A vállalat elsősorban olyan jó elhelyezkedésű ingatlanpiaci-eszközökre fókuszál, melyek kiváló eszközkezeléssel és plusz tőkeinjekcióval értékgeneráló képességgel rendelkeznek. A Revetas elsősorban kereskedelmi ingatlanokra fókuszál, úgy mint irodaházak, bevásárlóközpontok, logisztikai parkok és lakóingatlanok. A vállalat 2012-es alapítása óta Eric Assimakopoulos ügyvezető és menedzsment csapatának vezetésével működik, akik több mint 16 éves tapasztalattal rendelkeznek a régióban. A társaság Londonban, Bécsben és Luxemburgban tart fenn irodát.


Goldman Sachs Asset Management Vintage Funds


A Vintage Funds főként magánpiaci és egyéni befektetők részére biztosít likviditást, valamint tőkét és partnerségi megoldásokat világszerte. Összesen több, mint 27 milliárd dollárnyi tőke- hozzájárulással a vállalat az elmúlt 20 évben a piaca újítójává vált. A Vintage Funds a Goldman Sachs vagyoneszköz-kezelési részlegén belül az Alternative Investments & Manager Selection ("AIMS") csoport által irányított vállalat. Az AIMS csoport a befektetők számára nyitott szerkezetű befektetési lehetőségeket és tanácsadási megoldásokat nyújt fedezeti alapok, állami- és magántőke befektetések, ingatlanok, fix hozamú befektetések, valamint környezeti, társadalmi és kormányzati hatásokat figyelembe vevő befektetési stratégiákon keresztül.


A TriGranit egyébként múlt héten indította el a budapesti Millennium Városközpont befejező elemének, a Millennium Gardens irodaháznak az építését,amelyről részletesen az alábbi cikkünkben írtunk.
2018.06.15 14:35 Elindult a Duna-parti gigairoda építése

Egy ingatlanfejlesztő olyan, mint egy autógyár, fejlesztenek, majd eladnak, a nagy pénzügyi befektetők pedig megveszik ezeket. Néha egy-egy épületet megtartunk, például a WestEnd City Centert, ami a világban is egyedi a rozsdaövezeti (barnaövezeti) besorolása miatt.

mondta el 3 évvel ezelőtt Demján Sándor, amikor bejelentette, hogy eladták az amerikai központú TPG-nek a TriGranit ingatlanfejlesztő és üzemeltető egy jelentős részét. Az akkori tranzakció így nézett ki:

Bréking! Eladták a TriGranitot


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-07-17 11:38
A tavalyi év közepe óta több európai főváros lakáspiaca is a kifulladás jeleit mutatja. A hosszú ...
Ingatlan / 2018-07-16 16:06
A forint elmúlt hetekben érzékelhető gyengülése, a munkaerőpiacon tapasztalható kihívások, az ...
Ingatlan / 2018-07-16 16:05
Az árak átlátható feltüntetésére szólította fel az online piacterét üzemeltető, írországi központú ...
Ingatlan / 2018-07-16 10:12
Az első negyedév enyhe emelkedése után az év második negyedévében folytatódott az üresedési ráta ...
Ingatlan / 2018-07-14 06:30
Féléveket csúszó építkezések, a saját pénzükért pereskedő vásárlók és elérhetetlen kivitelezők. ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!