EnglishAAA

Ingatlan

2018-01-17 15:01 - Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól (portfolio.hu)
A magánszemélyek hirdetésein és a nagyobb fejlesztőkön túl, a Fővárosi Önkormányzat is kínál eladó, illetve kiadó ingatlanokat. Bár mennyiségre nem nagy a választék, sokszínűnek azonban mindenképpen nevezhetjük az általuk nyújtott kínálatot: kiadó laktanya és iskolák, eladó sportpálya, valamint 100 ezer négyzetméternyi fejlesztési terület és megannyi budai, illetve Balaton környéki villa. Kiválogattuk a legérdekesebb ingatlanokat, amelyek megvételére vagy bérbevételére ajánlatot tehetnek az érdeklődők.


A cikkben szereplő ingatlanok mindegyike a BFVK Zrt. bárki által megtekinthető ingatlankínálatában szerepel, a hirdetések a cikk megírásakor voltak aktuálisak, közben lehetséges, hogy egyes ingatlanok lekerültek, illetve módosításokkal éltek ezek leírásában.

Érdekes a repertoár a BFVK Zrt. (Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ) által kínált ingatlanok között. A Fővárosi Önkormányzat által alapított zártkörű részvénytársaság a főváros ingatlanjainak, társasági részesedéseinek, illetve üzletrészeinek hasznosítására jött létre. Az általuk eladásra, illetve kiadásra kínált ingatlanok között szerepelnek üzlethelyiségek, raktárak, irodahelyiségek, telkek, nagyobb villák, de még iskolák is.

Aki éppen a fővárosi tulajdonban lévő ingatlanok között találná meg álmai befektetését, annak valamivel nehezebb dolga lehet, mint egy szokványos hirdetés esetében. Pontos árakat általában nem közölnek, ugyanakkor részletes leírást adnak a kínált ingatlanokról. A vásárlás, vagy bérbevétel menete egy pályázat benyújtása, amelynek részleteiről a kapcsolattartóval kell egyeztetniük az érdeklődőknek. A jelenleg aktuális, közel 50 hirdetésből kiválogattuk a legérdekesebbeket, mutatjuk melyek voltak ezek, az egyes ingatlantípusok közül.

Kiadó ingatlanok - üzlethelyiség


Összesen 30 kiadó épületre vonatkozó hirdetés van, ezek mintegy harmada üzlethelyiségekre vonatkozik. Van közöttük olyan, amit az alaprajz és képek alapján is egy önmagában álló IV. kerületi családi háznak nézhetnénk, azonban kizárólag nem lakás célú bérbevételre van lehetőség.

Azok számára is kínál lehetőséget a Fővárosi Önkormányzat, akik a belvárosban nyitnák meg új boltjukat, Az I. kerületben, a világörökség részét képező Várban vehető bérbe egy 93 négyzetméteres pince szinten lévő helyiség, amely korábban élelmiszerboltként működött.

Bár ezeknél az ingatlanoknál nem voltak árak feltüntetve, néhánynál erről is kaphatunk információt. Például egy VIII. kerületi 240 négyzetméteres, korábban rádióstúdióként üzemelő üzlethelyiség minimálisan nettó 237 ezer forintért (áfával 300 ezer forint) vehető ki havonta, de amennyiben ennél kedvezőbb ajánlattal élnek az önkormányzat felé, ez az összeg még emelkedhet.

Kiadó ingatlanok - laktanya


Kiadásra kínálják a XXII. kerületi volt Hunyadi laktanyát is, az üres honvédségi terület több mint 120 ezer négyzetméter, amelyből 22 ezer négyzetméteren található ingatlan és ennek egy részét adja bérbe az önkormányzat telephelyként.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Kép forrása: bfvk.hu


Kiadó ingatlanok - iroda


A kiadó irodák között található olyan, amely korábban idősek otthonaként működött, így a leírásban az irodai funkció mellett alkalmasnak találják oktatási, vagy egészségügyi alkalmazásra egyaránt. Az épület egyébként 330 négyzetméter alapterülettel rendelkezik és a 14. kerület családi házas övezetében található.

Szintén nem szerepelt a hirdetéshez ár, ugyanakkor egy ekkora irodahelyiségként kiadó belülről felújított építményt a X. kerületben nettó 380 ezer forintért (bruttó 480 ezer forint) adnak ki havonta, ami talán viszonyítási alapként szolgálhat.

Kiadó ingatlanok - iskola


Bármilyen meglepő is, iskolák, illetve más oktatási intézmények épületének bérlésére is bőven van lehetőség. Évek óta nem találnak bérlőt a 2008-ban bezárt újpesti műszaki szakközépiskolára, ami teljes körű felújítást igényelne, szintén üresen áll másik két IV. kerületi szakközépiskola, illetve a IX. kerületben hosszú távra kiadó két 4 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan és az egyiknél a hozzátartozó korábbi szakiskolai autószerelő tanműhely.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Kép forrása: bfvk.hu


Kiadó ingatlanok - villa


Villaszerű építmények sem hiányozhatnak a kínálatból, példa erre egy XXI. kerületi 920 négyzetméteres ingatlan, amelyhez tartozik egy kisebb méretű telekrész is. Továbbá a XII. kerület zugligeti részén is van egy műemléki védettség alatt álló önkormányzati villa, a 630 négyzetméteres épülethez mintegy 38 ezer négyzetméteres telekterület is tartozik. Az ingatlan korábban családi villaként (Haggenmacher-villa) majd a bezárásáig gyermekotthonként működött.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Kép forrása: bfvk.hu


Az eladó ingatlanok között is van jó néhány meglepő építmény. Ezekről a következő oldalon olvashatsz.

Valamivel kevesebb, jelenleg 17 eladó ingatlant kínál a BFVK, ezek között a szerepelnek fejlesztési területek, budai és vidéki villaépületek, de eladásra kínálnak egy Baross téri pincét, egy sportpályát a hozzá tartozó épülettel, illetve egy V. kerületi 350 négyzetméteres irodát.

Eladó ingatlan - fejlesztési terület


Az egyik ilyen fejlesztési terület a több mint 10 hektáros, vagyis 100 ezer négyzetmétert meghaladó Bécsi úti terület, amely korábban az óbudai téglagyárnak adott helyet. A telken bontásra váró épületek találhatóak, a terület szomszédságában pedig kiskereskedelmi egységek, irodaházak és más telephelyek is vannak.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Kép forrása: bfvk.hu


Eladó ingatlan - budai villa


Az önkormányzat eladó ingatlanok portfoliójában nagyobb arányban budapesti villák szerepelnek. Két 19. századi, több száz négyzetméteres villa is eladó sorban van a XII. kerületben, ezek leírásában az szerepel, hogy főként követségek, cégek és vállalkozások részére lehetnek alkalmasak a felújításra szoruló villaépületek.

További három II. kerületi épület is eladó, ezek között szerep egy 900 négyzetméter alapterületű háromszintes építmény a hozzá tartozó 2,5 hektár erdős résszel, továbbá egy rózsadombi 500 négyzetméteres villa, valamint egy hasonló alapterületű, az 1800-as években nyaralónak épült hűvösvölgyi kúria.

Az eladó villák közül egy esetében volt feltüntetve az ár is, amely több mint 1,5 milliárd forintba került, az épület időközben azonban lekerült a hirdetések közül.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Kép forrása: bfvk.hu


Eladó ingatlan - vidéki kastély


A balatoni térségben kínálják a volt Jankovich-kastélyt és a hozzá tartozó természeti védelem alatt álló parkot. A terület, amelyen a klasszicista stílusban épült kastély és a kápolna helyezkedik el, mintegy 17 hektár méretű. Szintén ebben a térségben eladó egy eredetileg pihenőparkként használt kastélyépület, amely szintén műemléki védettségű. A 11 hektáros teleken a kastély mellett többek között gazdasági épület, buszgarázs, műhely és állattartásra szolgáló épület is van.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Kép forrása: bfvk.hu

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostólA hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-06-20 13:46
A budapesti Ecodome irodaházban, a Cushman & Wakefield Magyarország közreműködésével 1250 ...
Ingatlan / 2018-06-20 12:31
Újabb szabállyal szigoríthatná a kormány a multik terjeszkedését a kiskereskedelmi szektorban. A ...
Ingatlan / 2018-06-20 10:48
Idén átadják a járműfejlesztőknek a Zalaegerszegen épülő autóipari tesztpályája első ütemét, a ...
Ingatlan / 2018-06-19 20:00
Tóth József a XIII. kerület polgármestere jelentette be, a Váci úti White House irodaház ünnepélyes ...
Ingatlan / 2018-06-19 11:38
Júliustól kezdődik a Siemens csoporthoz tartozó vállalat, az evosoft Hungary Kft. új székházának ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!