EnglishAAA

Ingatlan

2017-10-20 13:25 - Késések, dugó, káosz - Erre kell felkészülniük a Budapesten közlekedőknek (portfolio.hu)
Az M3-as metró felújítása miatt november 6-tól lezárják a vonal északi szakaszát, a szerelvények a Lehel téren fognak megfordulni, a csuklós pótlóbuszok 45 másodpercenként indulnak csúcsidőben - jelentette be a Budapestinfón, szokásos pénteki tájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

A felszíni közlekedés nem lesz zökkenőmentes, különösen az első napokban várhatók forgalmi nehézségek, mivel egy buszviszonylat óránként 5000 főt képes elszállítani, míg a földalatti akár 40 ezret.

A felújítás kellemetlenségekkel fog járni, de olyan metrót kapnak a budapestiek, amely 25-30 éven keresztül biztonságosan fogja szállítani az utasokat. Szinte lehetetlenség a pótlás, olyan mennyiségű az utasáramlás, amit csak földalattival lehetne elszállítani, félmillió embert kell a felszínre terelni - mondta a sajtótájékoztatón résztvevő Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Csúcsidőben 59-60 csuklós pótlóbuszt fognak beállítani, ezek el tudják vinni a metró utasainak 60 százalékát. A 12-es és 14-es villamosok sűrűbben és több kocsival fognak járni, ezenkívül további 20 buszt közlekedtetnek alternatív vonalakon, ráhordó járatokként. A BKV a végállomásokon és más helyeken tartalékbuszokat is beállít, ha nagy lesz az utasáramlás. A pótlóbuszok nem Újpest-Központig, hanem tovább, az újpesti Árpád Üzletházig fognak járni, és a Lehel téren fognak visszafordulni.

Bolla Tibor felhívta a figyelmet, hogy az alagúti munkák nemcsak északon folynak majd, hanem a teljes vonalon, ezért hétvégenként a metró teljes vonalán pótlóbuszok fognak közlekedni a következő 3 évben. Ehhez 70-80 busz kell, valamint 150-200 sofőr, ami közül mindkettő rendelkezésre áll - tette hozzá a vezérigazgató, elismerve, hogy valóban van munkaerőhiány, de további sofőröket toboroznak. A BKV állományában jelenleg 2100 buszsofőr van, de ez a szám jövő év elejére néhány százzal növekedhet.

A felújítás miatt elengedhetetlen lesz, hogy az autósok türelmet tanúsítsanak a Váci úton, amelynek 3-3 sávjából egyet-egyet lezárnak, a Lehel téren pedig lámpa fogja segíteni a buszok fordulását. A pótláshoz használt buszok túlnyomó többsége új vagy majdnem új, 1-3 éves jármű lesz.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2017-11-18 16:45
Általános iskolákban népszerűsítette az építő szakmákat a Mapei Kft. az elmúlt hetekben - olvasható ...
Ingatlan / 2017-11-18 07:30
További területekkel bővülhet a Corvin Sétány - olvasható a Corvin-negyed nevű Facebook oldalon. Az ...
Ingatlan / 2017-11-17 10:46
A Duna House Barométerből hónapról-hónapra kiderül, mely budapesti kerületek iránt legnagyobb az ...
Ingatlan / 2017-11-16 13:27
Bejelentette az Atenor, hogy egy magánbefektetési alapnak eladta a budapesti Váci Greens irodapark ...
Ingatlan / 2017-11-16 10:25
Úgy tűnik, valóban megvalósulhat a sátoraljaújhelyi függőhíd, miután kihirdették az építmény ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!