EnglishAAA

Ingatlan

2017-10-13 09:42 - A 2-es metró végállomása lett volna, most elbontják az elfeledett kőbányai aluljárót (portfolio.hu)
Eredetileg a 2-es metró egyik ágának végállomása lett volna, a metró azonban nem épület meg a Kőbánya központjában található Liget térre, így mára csak egy részben elkészült aluljáró árulkodik az egykori tervekről. Ezt orvosolja most Kőbánya önkormányzata azzal, hogy az épületet elbontja és parkot alakít ki a helyén - írja a HVG.

Van egy aluljáró a Liget téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, ami az egykori tervek szerint a 2-es metró egyik szárnyvonalának végállomása lett volna, de a metró sosem ért el odáig. Az aluljárórendszer azonban megépült hozzá, amelyben sokáig bolt, fodrászüzletet és eszpresszó is működött. Az aluljáró és a fölé épített szolgáltatóház azonban már kilenc éve funkcióját vesztette, az egész pusztulni kezdett, így az aluljárót befedték. A helyzet megoldásaként Kőbánya önkormányzata megvásárolta a volt Liget téri szolgáltatóház magántulajdonban álló részét, hogy rendezhesse a területet, ahol a tervek szerint a kihasználatlan épület bontását követően parkot alakítanak ki.

A korábbi tervek szerint a 2-es metró a Puskás Ferenc Stadion után elágazott volna: a főág az Örs vezér tere, a szárnyvonal Kőbánya központjához ment volna, utóbbi vonalon még egy állomást kialakítva a Hungexpo bejáratának közelében. Ugyanitt keresztezik egymást a Nyugati, Keleti, Kelenföld, és Kőbánya-Kispest felől érkező vonatok is, ezért a tervek szerint itt építették volna fel a budapesti főpályaudvart. A beruházást 1990-re tervezék volna befejezni, de végül sem a metró, sem a pályaudvar nem valósult meg.

A 2-es metró végállomása lett volna, most elbontják az elfeledett kőbányai aluljárót

További információkért kattints a képre!

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-01-23 15:25
Az elmúlt napok hírei között találhatunk több olyat is, ami a fővárosi repülőtérrel kapcsolatos ...
Ingatlan / 2018-01-23 14:23
Nemzetközi szinten a befektetők 56 százaléka tervezi, hogy növeli a kitettségét az ingatlanpiacon a ...
Ingatlan / 2018-01-23 11:41
Az esetleges kockázatok és a hatalmas volatilitás ellenére a kriptodevizák az ingatlanpiacon is ...
Ingatlan / 2018-01-23 08:40
A Diófa Alapkezelő Zrt. 2017 végén állapodott meg a CA Immoval az Infopark A irodaház befektetési ...
Ingatlan / 2018-01-22 16:31
A napokban megjelent látványterveken nem csak az látható milyen kép fogadja majd az M3-as metró ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!