EnglishAAA

Ingatlan

2017-09-22 14:15 - Két évig még nem kell félniük az ingatlanbefektetőknek (portfolio.hu)
A következő évek további bővüléssel kecsegtetnek a kelet-közép-európai ingatlanpiacokon. Pozitív fejlemény, hogy az átláthatóság kérdésében is sokat fejlődött a régió. Ennek további javításában kiemelkedően fontos szerep jut az olyan szakmai szervezeteknek, mint az RICS. A napokban 25 ország közel 400 ingatlanos szakembere gyűlt össze Bécsben az RICS és a Property Forum szervezésében ötödik alkalommal megrendezett CEE Property Forum konferencián, hogy megvitassa a régiós piacokat érintő legégetőbb kérdéseket.

"Az ingatlanszakma komoly változásokon megy keresztül. Az RICS egy olyan szakmai szervezet, amely a közjót szolgálja, és vezetőjeként úgy gondolom, hogy a lokális és globális együttműködések szerepe sosem volt olyan jelentős, mint napjainkban, hiszen csak ezek által tudunk értékes és kézzel fogható megoldásokat nyújtani az aktuális kihívásokra" - mondta el köszöntő beszédében Maarten Vermeulen FRICS, az RICS európai ügyvezetője.

Két évig még nem kell félniük az ingatlanbefektetőknek

"Az európai ingatlanpiac továbbra is a ciklus felívelő szakaszában tartózkodik, a szakmának azonban olyan kihívásokkal is szembe kell néznie, mint a politikát globális szinten jellemző bizonytalanság, a technológiai kockázatok és kihívások, az esetleges kamatnövekedés vagy a klímaváltozás hatásai" - tette hozzá Maarten Vermeulen FRICS. Lokális szinten pedig az ingatlanpiaci transzparencia további növelése jelenthet megoldandó feladatot. Az RICS egyik fő célja az átláthatóság növelése az ingatlanpiacon, a szervezet tagjai fáradhatatlanul dolgoznak a szakma különböző területeit érintő standardok folyamatos fejlesztésén és terjesztésén, illetve a nemzetközi szinten bevált gyakorlatok helyi alkalmazásán.

Két évig még nem kell félniük az ingatlanbefektetőknek

"A régiós piac szereplőinek van okuk optimistának lenni. A közeljövőben várható folyamatok meglehetősen egyértelműek Kelet-Közép-Európa kereskedelmiingatlan-piacán: szilárd gazdasági növekedés és az ingatlanbefektetési volumen további bővülése várható 2017-ben és 2018-ban, míg a kamatlábak 2019-ig várhatóan nem fognak emelkedni. Az ingatlanfejlesztőknek azonban hosszú távon kell gondolkodniuk, hogy fenntartható projekteket hozzanak létre" - tette hozzá Noah Steinberg FRICS, az RICS magyarországi elnöke és a Wing elnök-vezérigazgatója, a konferencia ingatlanfejlesztési és -befektetési panelbeszélgetésének moderátora.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Ingatlan / 2018-03-18 18:24
Mennyit változott a minőség a válság előttihez képest az új lakás építések esetében? Vannak olyan ...
Ingatlan / 2018-03-18 12:11
Több mint 120 éve működnek Budapest azok a kereskedelmi épületek, amelyek mostanra a külföldi ...
Ingatlan / 2018-03-18 10:15
A hazai lakásállomány és a népesség arányában 226 fő volt tavaly a 100 lakásra jutó népesség, vagyis ...
Ingatlan / 2018-03-18 08:00
Két hete arról kérdeztük olvasóinkat, hogy a hat budapesti vezető bevásárlóközpont közül melyiket ...
Ingatlan / 2018-03-17 09:22
Meglehetősen aktív év volt a tavalyi az ipari ingatlanok piacán. A legnagyobb tranzakció mérete ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!