EnglishAAA

Állampapír- és pénzpiac

2018-04-13 08:17 - Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben (portfolio.hu)
Csendesen indul a nap pénteken a devizapiacokon, ezúttal nem csak a forint, de a nemzetközi devizák sem mutatnak érdemi elmozdulást. Közben mindenki arra vár, hogy tovább éleződik-e a feszültség az USA és Oroszország között, a két nagyhatalom egyelőre csak verbális üzengetéssel kóstolgatta egymást.

Péntek reggel 311,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából a csütörtök esti szinthez képest. Távolabbi kitekintésben azonban továbbra is az látszik, hogy a magyar deviza képtelen kimozdulni a 310-312-es szűk sávból, ahol már hetek óta be van ragadva. A dollárral szemben 252,68-nál áll a magyar fizetőeszköz, míg az angol font jelenleg 359,53 forintba kerül.

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdték a napot, vagyis az egész régióban már-már unalomba fullad a péntek reggeli kereskedés. A feltörekvő piacokon az utóbbi napokban az orosz rubel zuhanása volt a legfontosabb esemény, a deviza egy hét alatt majdnem 6,5 százalékot veszített a dollárral szemben. MA reggelre minimális korrekciót látunk, 0,1 százalékkal erősödik a rubel, miközben a török líra 0,3 százalékot javított a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén 0,1 százalékkal erősödött.

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben


Egyelőre az euró-dollár jegyzésben sem látszik érdemi elmozdulás ma reggel, a dollár minimális erősödésével indul a nap, így 1,2319-nél jár a jegyzés. Egyelőre a piacon is mindenki azt találgatja, hogy valóban megindul-e az amerikaiak szíriai válaszcsapása, illetve mi lesz arra az orosz reakció. A japán jen egyelőre 0,2 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, míg az angol font stagnálással kezdi a napot.

Kivár a piac Trump és Putyin háborús fenyegetése közben


Igazán fontos makroadatok ma sem jelennek meg, az Eurostat publikálja délelőtt a legfrissebb külkereskedelmi statisztikáját, majd a nap második felében a Fed két döntéshozója is megszólal, amire szintén érdemes lesz figyelni a befektetőknek.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-24 16:32
Az amerikai idő szerint kedd délelőtti kereskedésben elérte a 10 éves amerikai állampapír ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-23 09:12
Kína növelte amerikai állampapír-portfólióját februárban, miután januárban hat hónapja a ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-23 08:39
Egyelőre csendesen indul a hét a devizapiacon, a forint még mindig 310-311 között ingadozik. A ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-20 08:35
Az utóbbi napokban a 310-es kulcsszintet kerülgeti a forint az euróval szemben, de tartósan nem ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-18 08:58
A keddi javuló globális kockázati étvágy is segített a forintnak abban, hogy a hétfőn áttört ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!