EnglishAAA

Állampapír- és pénzpiac

2018-03-19 08:28 - Nincs megállás, ma is ütik a feltörekvő devizákat (portfolio.hu)
A múlt hét második felében már érezhetően gyengült a török líra és a dél-afrikai rand, ez pedig hétfő reggel is folytatódik. A jelek szerint a befektetők még mindig vonakodnak kockázatot vállalni, ugyanez látszik a japán jen erősödésén is. A forint egyelőre alig mozdul, 311 körül indítja a hetet.

Hétfő reggel 311,05-nél állt a forint az euróval szemben, ez csak egy hajszállal volt magasabb a péntek esti jegyzésnél. Az utóbbi napokban-hetekben megint megfagyni látszik kicsit az euró-forint árfolyam, a 310-312-es sávból nem tudunk érdemben elmozdulni. A dollárral szemben 253,58-nál járt a magyar deviza, míg a svájci frank 265,95-nél kezdi a hetet.

Nincs megállás, ma is ütik a feltörekvő devizákat


A forint versenytársai a régióban alig mozdultak, a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult péntekhez képest az euróval szemben. A tágabban vett feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel minimális elmozdulást mutat a dollárral szemben, a török líra 0,4%-kal gyengült, a dél-afrikai rand pedig fél százalékos visszaeséssel kezdte a napot. Utóbbi két deviza már a múlt hét második felében lejtőre került, a líra egy hét alatt 2,4%-kal gyengült a dollárral szemben, a rand pedig 1,8%-ot bukott.

Nincs megállás, ma is ütik a feltörekvő devizákat


A dollár egyébként az euróval szemben is több mint fél százalékot javított az utóbbi napokban, a tendencia folytatódott hétfő reggel is, hiszen 0,2%-os dollárerősödéssel indult a nap, így 1,2265 körül járt a keresztárfolyam. Közben a japán jen 0,2%-ot javított az amerikai devizával szemben, ami szintén a kockázatkerülés jele, míg az angol font hasonló mértékben gyengült.

Nincs megállás, ma is ütik a feltörekvő devizákat


Igazán fontos makroadat ma nem jelenik meg, és a hét egésze is viszonylag csendes lesz ebből a szempontból. A devizapiaci befektetők elsősorban a szerdai Fed-kamatdöntésre figyelhetnek, mely megmozgathatja a dollár árfolyamát.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-20 08:35
Az utóbbi napokban a 310-es kulcsszintet kerülgeti a forint az euróval szemben, de tartósan nem ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-18 08:58
A keddi javuló globális kockázati étvágy is segített a forintnak abban, hogy a hétfőn áttört ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-13 08:17
Csendesen indul a nap pénteken a devizapiacokon, ezúttal nem csak a forint, de a nemzetközi devizák ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-12 09:15
A magyar választási eredmények ismertté válása óta a forint csak hétfőn tudott erősödni, azóta ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-04-11 18:51
A vasárnap éjjel ismertté vált magyar választási eredményeket követően kedd reggelig mintegy másfél ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!