EnglishAAA

Állampapír- és pénzpiac

2018-02-09 09:25 - Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik (portfolio.hu)
A részvénypiacok esése minimálisan mozgatta meg a forint árfolyamát, vagyis a hazai deviza egyelőre nem teljesít rosszul a fokozott volatilitás közepette. Tegnapi mélypontjáról azonban nem tudott felállni a forint, sőt, néhány fillérrel tovább gyengült. Ugyanakkor a klasszikus menedékeszközök sem erősödnek érdemben, ami a komoly részvénypiaci zuhanás ellenére nem utal pánikhangulatra.

Az euró/forint kurzus 311,5 körül mozog péntek reggel, így a hazai deviza nem mozdult érdemben a tegnap esti árfolyamhoz képest. Igaz, csütörtökön idei mélypontjára szédült a forint árfolyama, ehhez képest az elmozdulás igazán minimális.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik


A régiós devizák sem mutatnak érdemi esést, így egyelőre nem lehet azt mondani, hogy a korábbi hangulatromlás közepette elkezdték volna adni a kockázatosabb eszközöket a befektetők, miközben a menedékeszközök sem igazán erősödnek.

Leginkább a volatilitás növekedéséről lehet beszélni, mintsem pánikról, hiszen az európai tőzsdeindexek ma már pozitív tartományban nyitottak, miközben az amerikai tőzsdék hatalmas esést produkáltak.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik


Az euró/dollár árfolyam 1,228-ig emelkedett a hajnali 1,225-ös szintről, a dollár/forint kurzus pedig 253,5 körül ingadozik. Miután az elmúlt napokban az euró eltávolodott hároméves csúcsától a dollárral szemben, ugyanezt a folyamatot láthattuk a dollár/forint árfolyamnál is.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik


Jó hír, hogy az Egyesült Államokban nem lesz kormányzati leállás, miután az utolsó utáni pillanatban megegyeztek a felek. Fontos makrogazdasági hírek azonban nem várhatóak a továbbiakban, hangulat alapú kereskedésre lehet számítani a devizapiacon.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánikA hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2018-07-16 08:41
A pénteki nap második felében intenzíven erősödött a forint az euróval szemben, így most 323-nál ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-07-13 08:25
Péntek reggel egyelőre stagnál a forint az euróval szemben, 324, körül indul a magyar deviza napja. ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-07-11 08:40
Kedden komoly kilengések jellemezték a forint árfolyamát, majd szerda reggel megint inkább a ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-07-09 08:26
További erősödéssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, így 323 alatti árfolyammal ...
Állampapír- és pénzpiac / 2018-07-06 08:18
Péntek reggelre már nem tudott tovább erősödni a forint az euróval szemben, az utóbbi napok ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!