CIB Bank Mobilalkalmazás verzió - Adatvédelmi tájékoztató


  1. Fogalmak

    Az alábbi fogalmakat a jelen Szabályzat alkalmazása során az itt meghatározottak szerint kell értelmezni.

    Adatkezelő: a CIB Bank Zrt., (székhelye: 1027 Budapest, Medve u. 4–14.; cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-041004; adószáma: 10136915-4-44, a továbbiakban „Bank” néven is szerepelhet), amely a CIB Bank mobilalkalmazás tulajdonosa és üzemeltetője.

    Alkalmazás: a Google Play alkalmazás-áruházban elérhető 2.1.7. verziószámú CIB Bank mobilalkalmazás, és annak időről időre frissített verziói.

    Ügyfél: a Szolgáltatást igénybevételére jogosult Banki ügyfél (magánszemély, egyéni vállalkozó és gazdálkodó illetve egyéb szervezet), aki a Banknál bankszámlával és/vagy befektetési szolgáltatásra vonatkozó szerződéssel, valamint Elszámolási Számlával (bevásárló kártya-számlával és/vagy hitelkártya-számlával) rendelkezik.

    Felhasználó: az az Ügyfél, aki rendelkezik a CIB Bank elektronikus csatornák használatára vonatkozó szerződéssel, és aki a CIB Bank mobilalkalmazást mobil eszközére (mobiltelefonra vagy táblagépre) letöltötte.

    Szolgáltatás: a CIB Bank mobilalkalmazás által kínált szolgáltatások összessége.

    Engedélyek: a Google Play alkalmazás-áruházban elérhető Alkalmazás számára annak letöltését megelőzően megadott engedély ahhoz, hogy az Alkalmazás hozzáférjen a Felhasználó mobil eszközének megadott funkcióihoz és a mobil eszközön lévő bizonyos adatokhoz.

  2. Az Adatvédelmi Szabályzat célja

    Jelen Adatvédelmi Szabályzat célja, hogy a Felhasználók számára tájékoztatást nyújtson azon adatkezeléseket illetően, melyek kizárólag és kifejezetten a CIB Bank mobilalkalmazás használatához kapcsolódnak.

  3. Érintettek személye

    A Bank elsősorban azon természetes személy adatait kezeli, aki okos telefonján vagy táblagépén keresztül, internet kapcsolat segítségével az Alkalmazás használata során, Felhasználóként lép kapcsolatba a Bankkal, mint Adatkezelővel („Érintett”).

    Tájékoztatjuk, hogy az Alkalmazás harmadik személyre vonatkozó adatok feltöltésére is lehetőséget (tárhelyet) biztosít a Felhasználó számára (pl. Partnerlistában szereplő egyes partnerekhez fénykép rendelése), azzal, hogy e személyes adatokkal kapcsolatos műveleteket (így megjelenítés, módosítás, illetve törölés) kizárólag a Felhasználó tud végezni. A Felhasználó által feltöltött, harmadik személyre vonatkozó személyes adatok tekintetében a Bank adatfeldolgozóként jár el, mivel ebben a körben az adatok tárolásán kívül más tevékenységet a Bank nem végez.

  4. Adatkezelés jogalapja

    A Bank az Érintett személyes adatait az Érintett hozzájárulása alapján kezeli.

  5. A kezelt adatok köre és az adatkezelés időtartama


    1. Meghatározott Engedélyekhez való hozzáférés


      Az Alkalmazás letöltésével a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az Alkalmazás a Felhasználó mobil eszközének megadott funkcióihoz és a mobil eszközön lévő bizonyos adatokhoz (a továbbiakban együtt: Engedélyek) hozzáférjen. Az Alkalmazás letöltését megelőzően a Google Play a letöltési képernyőn tájékoztat arról, hogy az Alkalmazás pontosan mely Engedélyekhez fog hozzáférni.


      Az adatok kezelésének célja az Alkalmazás által kívánt szolgáltatások használatának kényelmesebbé, praktikusabbá tétele a Felhasználók számára. A kezelt adatok körét és az adatkezelés célját részletesen az alábbi táblázat tartalmazza:


      Mobiltelefon funkció

      (Engedélycsoportok)

      Kezelt adatok


      (Egyedi engedélyek)

      Adatkezelés célja

      Névjegyek

      számlaszámról

      Hely

      biztosítása

      Fotók/Médiaelemek/F ájlok tárhely

      a mobiltelefonon tárolt fényképek egyikének profilképként / Partnerazonosítóként való beállítása az Alkalmazáshoz kapcsolódó

      felhasználói fiókban

      Kamera

      a mobiltelefon fényképezőjével készített fénykép profilképként / Partnerazonosítóként való beállítása

      Eszközazonosító és hívási információk

      Használat eszköz operációs rendszerének és típusának megjelenítése a Felhasználó számára, mely így az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvétel esetén rögtön

      rendelkezésre áll

      Egyéb

      biztosítása .


      szükséges Internetes adatkapcsolat (mobil Internet vagy Wifi) biztosítása


      • saját névjegyek

      • Mobiltelefon egyenleg feltöltése az Felhasználó mobil eszközén tárolt névjegyhez tartozó telefonszám kiválasztásával.

      • Withpay szolgáltatás igénybe vételére szerződött Felhasználó esetén Withpay szolgáltatás keretében történő átutalási megbízások adása a Felhasználó mobil eszközén tárolt névjegyhez tartozó telefonszám kiválasztásával, illetve Withpay szolgáltatás keretében történő átutalás fogadása a Felhasználó mobil eszközén tárolt névjegyhez tartozó telefonszámhoz regisztrált

      • hozzávetőleges (hálózatalapú) tartózkodási hely

      • pontos (GPS- és hálózatalapú) tartózkodási hely

      • A Felhasználó pillanatnyi tartózkodási helyéhez legközelebb található Fiók- és ATM kereső szolgáltatás használatának

      • tárhely tartalma

      • Felhasználói élmény növelése

      • készített fotók és videók

      • Felhasználói élmény növelése

      • Regisztrációs folyamat megkönnyítése (QR kód beolvasás)

      • Csekkbefizetés átutalással nevű szolgáltatás használatának biztosítása

      • telefonállapot és azonosító

      • Felhasználói élmény növelése

      • adatok fogadása az internetről

      • A mobilalkalmazás használata során a Bank rendszere és a mobileszköz közötti kapcsolat kialakításához szükséges Internetes adatkapcsolat

      • hálózati kapcsolatok megtekintése

      • A mobilalkalmazás használata során a Bank rendszere és a mobileszköz közötti kapcsolat kialakításához

      • vaku vezérlése

      • A mobiltelefon fényképezőjével készített fénykép profilképként / Partnerazonosítóként való beállítása

      • Regisztrációs folyamat megkönnyítése (QR kód beolvasás)

      • Csekkbefizetés átutalással nevű




      szolgáltatás használatának biztosítása


      A mobilalkalmazás használata során a Bank rendszere és a mobileszköz közötti kapcsolat kialakításához szükséges Internetes tényleges

      adatkapcsolat biztosítása



      Okos értesítések „Push” üzenet engedélyezése, jelzés értesítés

      vezérlése

      Ujjlenyomat-alapú

      azonosítás és képernyőfeloldás

      (kizárólag olyan készüléken érhető el, amelynek operációs rendszere támogatja az ujjlenyomat alapú

      azonosítást)

      Felhasználó azonosítása a CIB mobil applikációba való belépés és tranzakció hitelesítése során (PIN kód helyett választható azonosítási forma).

      • teljes hálózati hozzáférés

      • rezgés szabályozása

      • Okos értesítések „Push” üzenet jelzés értesítés vezérlése

      • Google – szolgáltatások konfigurációjának beolvasása

      • a mobiltelefon operációs rendszere által adott információ az ujjlenyomat felismeréséről, vagy az ujjlenyomat alapú azonosítás sikertelenségéről


      Miután a Felhasználó hozzájárult ahhoz, hogy az Alkalmazás egy engedélycsoporthoz hozzáférjen, az Alkalmazás bármelyik egyedi engedélyt használhatja, amely az adott engedélycsoport része. Az Alkalmazás legutolsó verziója által használt egyedi engedélyek megtekinthetők a Google Play Áruházban, a Privacy Statement menüpontban.


      A Felhasználó egyéni mérlegelése alapján az Alkalmazás telepítését követően bármikor (akár a regisztrációt megelőzően is) beállíthatja mobil készülékén, hogy az Alkalmazás számára milyen adatok kezelését engedélyezi (a beállítások elvégzésében a Google Play Súgó nyújt segítséget). Amennyiben a Felhasználó az Engedélyeket kikapcsolja, előfordulhat, hogy az Alkalmazás egyes szolgáltatásai egyáltalán nem vagy csak csökkent funkcionalitással működnek.


    2. Egyéb személyes adatok


      A Bank jogosult kezelni mindazon személyes adatokat, amelyek a Felhasználó azonosításhoz, a biztonságos kapcsolat létrehozásához és fenntartásához szükségesek, így különösen a Felhasználó által használt informatikai eszközökre és hozzáférésre vonatkozó, a Bank birtokába kerülő adatokat.


      A Felhasználó által használt mobil eszköz IP címét és az eszközre jellemző azonosító karakterláncot az Alkalmazás látogatottsági statisztikák készítése és a rosszindulatú informatikai támadások vagy próbálkozások beazonosítása végett kezeli.


    3. Adatkezelés időtartama


      Az adatkezelés az Adatkezelő Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában meghatározottak szerint a hozzájárulás visszavonásáig tart, azzal, hogy a kizárólag az Alkalmazás működésével összefüggésben kezelt személyes adatok az Alkalmazás törlésével visszaállíthatatlanul törlődnek (ide nem értve a Felhasználó által beállított, saját felhasználói fiókhoz tartozó profilképét, mely az Alkalmazás ismételt letöltésekor automatikusan helyreállítható).


  6. Adatfeldolgozók

    Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintetteket, hogy adatfeldolgozásra a CIB mobil alkalmazás szolgáltatás nyújtásában résztvevő azon személyek köre jogosult, amelyek feladatellátásához a személyes adatok megismerése elengedhetetlen. A fentiek értelmében adatfeldolgozásra jogosult:


    A Forgalmazó által bevont adatfeldolgozók köre

    Adatfeldolgozó neve, székhelye

    Adatkezeléssel összefüggő

    tevékenysége

    Adatfeldolgozás helye

    Adatfeldolgozás technológiája

    Feldolgozásra átadott adatok

    megnevezése

    PBZ Bank (entitás



    automatikus

    naplófájl

    teljes neve: Privredna

    üzemeltetés,


    informatikai

    bejegyzések

    banka Zagreb Joint

    hibaelhárítás

    az adatfeldolgozó

    rendszerrel

    (log file)

    Stock company,

    naplófájl

    székhelye és


    melyek banki

    székhely: Radnička

    bejegyzések alapján

    telephelyei


    tranzakciós

    cesta 50, 10000




    adatokat is

    Zágráb,




    tartalmazhatnak

    Horvátország)





    Asseco Central


    az adatfeldolgozó



    Europe


    székhelye és


    naplófájl

    Magyarország Zrt.

    üzemeltetés,

    telephelyei

    automatikus

    bejegyzések

    (székhely: 1138

    hibaelhárítás


    informatikai

    (log file),

    Budapest, Váci út



    rendszerrel

    melyek banki

    144-150.)




    tranzakciós





    adatokat is





    tartalmazhatnak


  7. Bankcsoporton belüli adatátadás

    A Bank és az ellenőrző befolyása alatt működő pénzügyi intézmény, pénzforgalmi intézmény, elektronikuspénz-kibocsátó intézmény, befektetési vállalkozás, biztosító, ABAK és ÁÉKBV-alapkezelő az általuk az ügyfélről kezelt személyes adatokat, bank-, értékpapír-, fizetési-, illetve biztosítási titoknak minősülő adatokat, valamint az üzleti titoknak minősülő adatokat tevékenységi körük ellátásával összefüggésben a szolgáltatásaik nyújtásához szükséges mértékben kölcsönösen megismerhetik, és a közös adatkezelésben részt vevő adatkezelők általános szerződési feltételeinek megfelelően, az egyedi szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása céljából egymásnak továbbíthatják és az így átvett adatokat az ügyfélkapcsolat létrehozásának és fennállásának időtartamában kezelhetik, és ennek során jogosultak az egymás ügyfeleivel való kapcsolatfelvételre.

    A Bank és az ellenőrző befolyása alatt működő egyéb vállalkozások tekintetében a fentiek szerinti adatok megismerésére és kezelésére lehetőség van olyan vállalkozások esetében,

    1. amelyek

      1. készpénzkímélő digitális pénzforgalmi szolgáltatások ügyfelek általi hozzáférésének elősegítésével,

      2. fogyasztónak nem minősülő ügyfelek gazdálkodásának digitális megoldásokkal való támogatásával,

      3. az ügyfelek pénzügyi tudatosságának és digitális pénzügyi megoldásokról való tájékozottságának növelésével

        kapcsolatos tevékenységet végeznek, és

    2. az adatkezelés e tevékenységekhez kapcsolódó ügyfélkapcsolat kiépítéséhez kötődik.

    A Bank ellenőrző befolyásolása alatt álló vállalkozások aktuális listája a www.cib.hu honlapról, valamint a Bank bankfiókjaiban elhelyezett tájékoztatóból ismerhetők meg.

    Az ügyfél kifejezett nyilatkozatával bármikor jogosult korlátozni vagy megtiltani a fentiek szerinti adattovábbítást. A nyilatkozat megtehető a Bank bankfiókjaiban, illetve CIB24 telefonos ügyfélszolgálatán a (+36 1) 4 242 242 telefonszámon.

  8. Közvetlen üzletszerzési célú adatkezelés

    Az Applikáció a Bank személyre szabott marketing célú üzeneteit csak azon Felhasználók részére közvetíti, akik megfelelő tájékoztatást követően korábban önkéntesen hozzájárultak ahhoz, hogy a Bank értékesítési (marketing) célú megkeresés céljából személyes adataikat kezelje.

  9. Az Érintett jogai

    Az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében

    történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete („Általános Adatvédelmi Rendelet”) alapján az Érintett

    1. kérelmezheti az Érintettre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, tájékoztatást kérve a Banknál kezelt adatokról. A tájékoztatás, illetve a kezelt adatok másolatának megadása ingyenes. Az Érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségen alapuló, ésszerű mértékű díj számítható fel,

    2. kérelmezheti az Érintettre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésük korlátozását,

    3. kérheti, hogy a Bank ismertesse, milyen címzetteket tájékoztatott az adatok helyesbítéséről, törléséről vagy az adatkezelés korlátozásáról,

    4. ha az adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása, akkor az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, azonban a hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A Bank a hozzájárulás visszavonását követően is kezelheti a személyes adatokat jogi kötelezettségeik teljesítése vagy jogos érdekei érvényesítése céljából, ha az érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll,

    5. ha az adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása vagy a szerződés teljesítése, akkor élhet az az adathordozhatósághoz való jogával: az Érintettre vonatkozó, Érintett által a Bank rendelkezésére bocsátott és automatizált módon kezelt személyes adatok kapcsán kérheti, hogy ezen adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, illetőleg hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Azt is kérheti, hogy - ha ez technikailag megvalósítható - a személyes adatait a Bank közvetlenül továbbítsa a másik adatkezelőnek,

    6. kérhető a hangfelvétellel rögzített telefonbeszélgetések visszahallgatása és másolat kiadása, illetve ha a telefonbeszélgetés tárgya panasz, akkor a hangfelvételről készített hitelesített jegyzőkönyv kiadása is kérhető.

    A személyes adatainak érdekmérlegelés alapján történő kezelése ellen bármikor tiltakozhat. Tiltakozását díjmentesen megteheti a CIB Bank Zrt. bankfiókjaiban.

  10. Az Adatkezelő Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata

    A Bank pénzügyi intézményként végzett adatkezeléseire vonatkozó minden olyan kérdésben, melyek a jelen Adatvédelmi szabályzatban nem kerültek meghatározásra, a CIB Bank Zrt. nyilvános Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglaltak irányadók.

    Az Alkalmazás használata során megadott személyes adatokat az Adatkezelő

    rendelkezéseit megtartva kezeli.

  11. Jogorvoslati lehetőségek

    Az adatkezelés jogszerűsége kapcsán a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., postacím: 1534 Budapest, Pf.: 843, honlap: www.naih.hu, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, központi e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu) eljárását kezdeményezheti, illetőleg a bírósághoz fordulhat. Javasoljuk, hogy mielőtt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz vagy a bírósághoz fordulna, keresse meg adatvédelmi tisztviselőnket.

  12. Adatvédelmi tisztviselő

A CIB Bank Zrt. adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: CIB Bank Zrt./Adatvédelem, 1027 Budapest, Medve

u. 4-14., telefon: +36 (1) 423-1112, központi e-mail cím: adatvedelem@cib.hu