EnglishAAA

CIB Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap Euróban és Forintban

TARTOZZON AZ ÉLBOLYBA


 • 100% tőkevédelem a lejáratkor a befektetési jegyek névértékére

 • Részesedés a világ vezető, kiemelt sporteseményeket szponzoráló vállalatok részvényeinek pozitív teljesítményébôl

 • Forint- és euró befektetés, akár a Tartós Befektetési Számla filozófiájához illeszkedő portfólió elem 

A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt CIB Euró Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap Tájékoztatójának és kezelési szabályzatának módosítása (2014. 03. 04.)


Befektetéseink során, részvény befektetésekkel akár kiemelkedő hozamot is el lehet érni, ehhez azonban arra van szükség, hogy a megfelelő időpontban a megfelelő részvényeket vásároljuk meg.  A megfelelő időpontot eltalálni nem egyszerű. A CIB Élmezőny Plusz Alapokkal a tökéletesen eltalált időzítés nem feltétele a kedvező hozamnak, mivel az alapok befektetési kosarában található részvények akár kisebb mértékű árfolyam emelkedése esetén is elérhető a fix hozam euróban és forintban egyaránt.

A CIB Élmezőny Plusz Alapok a világ vezető márkái közül 5 olyan sikeres vállalatot választottak ki, melyek üzleti modelljük, innovációs készségük és hatékony vállalati struktúrájuk következtében a válság hatásaihoz alkalmazkodva új növekedési pályára tudtak állni. Olyan közismert cégek alkotják az alapok befektetési kosarát, mint az Adidas, a Coca-Cola, a General Electric, a McDonald's és a Visa. A saját iparáguk vezető helyeiért versengő cégek üzleti sikereik mellett társadalmi felelősséget is vállalnak azzal, hogy évtizedek óta kiemelt nemzetközi sporteseményeket támogatnak.

Az elkövetkező időszak rangos sporteseményei közül fő támogatói a 2014-ben Szocsiban megrendezésre kerülő téli olimpiai játékoknak, a 2016-os Brazíliában rendezett nyári olimpiának, valamint a 2014-es Rio de Janeiróban megtartandó labdarúgó-világbajnokságnak.

Az alapok befektetéseinek összetétele a futamidő végén a befektetési jegyek névértékére tőkevédelmet biztosít. Így a befektetési jegyek névértéke akkor is visszafizetésre kerül, ha a hozamfizetés feltétele egyik évben sem teljesül.


Az alap hozam/kockázat szerinti besorolása


A CIB Élmezőny Plusz Alapokat Önnek ajánljuk, ha:

 • befektetési döntéseinél a biztonság mellett az elérhető többlethozam lehetősége is motiválja,
 • hisz abban, hogy egy jól irányított vállalkozásba érdemes beszállni,
 • egyetért abban, hogy azok lehetnek a legjobban teljesítő vállalatok, amelyek a múltban is bizonyították talpraesettségüket,
 • szeretne a következő 3 év világ-sporteseményeit szponzoráló vállalatok teljesítményéből részesedni
 • foglalkoztatja az időskori öngondoskodás, és saját kezében szeretné tartani az ilyen célú megtakarításait

 Segíthetünk? Keressen bennünket! 

(+36 1) 4 242 242
Online ügyfélszolgálatunk >>
Bankfiókjaink >> 

Foglaljon időpontot most!   Időpontfoglalás

 

Miért érdemes az említett vállalatok részvényeibe fektetni?

 • Több évtizedes múlttal rendelkeznek, iparáguk elismert és kiemelkedő szereplői,
 • Innovációs készségük meghatározó, üzleti modelljük sikeres
 • Képesek alkalmazkodni a nehéz helyzetekhez is
 • Számos befektetés elemző vételi ajánlásával bírnak
 • A fejlett országokban tapasztalható rendkívül alacsony kamatszint és a gazdasági növekedést ösztönző intézkedések kedveznek a részvénybefektetéseknek

Mit kínálnak az alapok?

 • Részesedést az öt innovatív vállalkozás pozitív részvény teljesítményéből függetlenül azok tényleges mértékétől
 • Az elért hozamok évenkénti kifizetését
 • Optimális esetben
  • a forint alap esetében akár 3x8,80%= 26,40% maximálisan elérhető hozamot (maximális EHM=7,93%)
  • az euró alap esetében akár 3x4,40%= 13,20% maximálisan elérhető hozamot (maximális EHM=4,12%)

(100%-os részesedési ráta mellett)

 • A szélsőséges hozamingadozások hatásának csillapítását célzó befektetési stratégiát
 • Hozamrögzítő funkciót, amennyiben a hozamfizetés feltételei már az első években teljesülnek
 • Lejáratkor 100% tőkevédelmet a befektetési jegyek névértékére
 • Belátható időtávú befektetést (futamidő: 3 év)
 • Jegyzést diszkont árfolyamon

A befektetés lehetséges kockázatai

 • Az alap futamidő alatti árfolyamát a piaci folyamatok kedvező és kedvezőtlen irányba is befolyásolhatják.
 • A futamidő alatti visszaváltás árfolyamveszteséggel is járhat.
 • A futamidő alatt a piaci folyamatok függvényében az árfolyam jelentősen ingadozhat.
 • Az alap származtatott alap, ezért a szokásostól eltérő kockázattal jár.
 • Az alap teljesítményét az alapot alkotó befektetési eszközök futamidő alatti árfolyam növekménye határozza meg. A befektetési eszközök hozamából való részesedés az alap jegyzési időszakának lezárultát követően megállapításra kerülő részesedési arány szerint történik. A részesedési ráta minimuma: 50%, maximuma 150%.

Kérjük, hogy az alap befektetési politikájáról, valamint a befektetés kockázati tényezőivel kapcsolatos tudnivalókról tájékozódjon az alap Kezelési szabályzatából!

Kamatadó-mentes befektetés lehetősége

A CIB Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap, valamint a CIB Euró Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap befektetési jegyeit a magánszemély befektetőknek lehetősége van Tartós Befektetési Számlán elhelyezni. Az így megvásárolt befektetési jegyek hozama után, - amennyiben az szja. és az EHO törvényben meghatározott egyéb feltételek teljesülnek -, nem kell sem kamatadót, sem EHO-t fizetnie! Az adózási következmények csak a befektető egyedi körülményei alapján ítélhetők meg. Az adójogszabályok a jövőben változhatnak!

100% tőkevédelem a lejáratkor

Az alap befektetéseinek összetétele biztosítja, hogy a megvásárolt befektetési jegyek névértéke (a forint alap esetében 10 000 forint az euró alap esetében 0,01 euró) a futamidő végén teljes egészében kifizetésre kerüljön. Az alap futamideje alatt (a névértéknél magasabb árfolyamon) megvásárolt befektetési jegyek esetében a lejáratkor érvényesíthető tőkevédelem is (csak) a névértékre vonatkozik!

Ha mégis pénzre van szüksége a futamidő alatt

A CIB Élmezőny Plusz Alapba és a CIB Euró Élmezőny Plusz Alapba történő befektetés hosszú távú befektetés. Ajánlott befektetési időtáv az alapok teljes futamideje (3 év). Szükség esetén az alapok befektetési jegyei a folyamatos forgalmazás elindulását követően befektetési jegy adásvételi megbízással értékesíthetők a CIB Bank Zrt. országos fiókhálózatában. Az adásvételi megbízás során felszámított díjak a CIB Bank Zrt. mindenkor érvényes, befektetési szolgáltatásokra vonatkozó Díjjegyzékében közzétett díjakkal egyeznek meg. A befektetési jegyek visszaváltásának költsége az első forgalmazási napon a befektetési jegyek árfolyamértékére vetítve a forint alap esetében 4%, az euró alap esetében 3%. A befektetési jegyek forgalmazása árfolyamértéken történik, amelyet a futamidő alatti piaci folyamatok kedvező és kedvezőtlen irányba egyaránt befolyásolhatnak, így a futamidő alatti visszaváltás árfolyamveszteséggel is járhat. Az alapok a befektetési jegyek névértékére tőkevédettséget kizárólag a futamidő végén biztosítanak. Befektetési döntése meghozatala előtt tájékozódjon, mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, befektetése tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat.

A hozamfizetés részletei

 • Pluszban a részvények!

Az alapok a hozamfizetési feltételek teljesülése esetén évente fizetnek hozamot. A hozamfizetés feltétele, hogy mind az öt részvény tőzsdei árfolyama az évenkénti hozamfizetési időszakban meghaladja a kezdőszintet, azaz pluszban legyen. Amennyiben ez a feltétel teljesül, az adott évben az alap kifizeti az előre meghatározott - részesedési rátával korrigált - fix hozamot a részvények tényleges teljesítményétől függetlenül.

 • Plusz hozamrögzítő funkció

Amennyiben a futamidő első évének végén a hozamfizetés feltétele teljesül, vagyis mind az öt részvénynek a záró értéke meghaladja a kezdő értéket, az elért teljesítmény rögzítésre kerül, és az alap a futamidő második és harmadik éveiben az esedékességekkor, akkor is kifizeti a fix hozamot, ha a részvények árfolyama csökkenésnek indul. Ha a hozamfizetés feltétele az első évben nem, de a második évben teljesül, akkor az alap a fix hozamot a második és a harmadik évre biztosan kifizeti, míg ha a feltétel kizárólag a harmadik évben teljesül, akkor a hozam a harmadik évre jár a befektetőknek.

 • Amennyiben a futamidő egyik évében sem teljesül a hozamfizetés feltétele, vagyis minden évben van olyan részvény, amelynek záró értéke az induló érték alatt van, a hozamfizetés időszakában, akkor az alap a futamidő alatt nem fizet hozamot és tőkevédelemmel jár le. Az Alapok a rövid távú árfolyam-ingadozások hozamra gyakorolt hatását a részvények induló- és záróértékeinek kiszámításánál alkalmazott átlagolással törekszenek csökkenteni, az alábbiak szerint:
 • A rövid távú árfolyam-ingadozások hatásának csillapítását célzó befektetési stratégia
   • Az Alapok a rövid távú árfolyam-ingadozások hozamra gyakorolt hatását a részvények induló- és záróértékeinek kiszámításánál alkalmazott átlagolással törekszenek csökkenteni, az alábbiak szerint:

     • A részvények kezdő értékének a futamidő elején heti gyakorisággal 2014. február 3., 2014. február 10. és 2014. február 17. napokon megfigyelt tőzsdei napvégi záróárak átlagát tekintjük.
     • Az Alap futamidő alatt, évente elért teljesítményének megállapítása során a részvénykosárban szereplő részvények záró értékének a futamidő egyes éveinek végén heti gyakorisággal, az első évben 2015. február 2., 2015. február 9., 2015. február 16,, a második évben 2016. február 1, 2016. február 8. és 2016. február 15. illetve a harmadik évben 2017. február 6., 2017. február 13. és 2017. február 20. napokon megfigyelt tőzsdei napvégi záróárak átlagát tekintjük.

2015.04.28. - CIB Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap hozamkifizetése
2015.04.28. - CIB Euró Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap hozamkifizetése

2016.02.19. - CIB Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap hozamkifizetése
2016.02.19. - CIB Euró Élmezőny Plusz Tőkevédett Származtatott Alap hozamkifizetése

CIB Élmezőny Plusz Alap (forint)

A forintban kibocsátott alappal elérhető hozamok

A táblázat az évente elérhető hozamok tekintetében a 4 lehetséges kimenetelt mutatja be, 100%-os részesedési ráta esetén.

Jegyzés diszkont árfolyamon

 • A CIB Élmezőny Plusz Alap befektetési jegyei díjmentesen, névérték alatti árfolyamon (napi diszkont ráta = 3,00%/365) jegyezhetőek 2013. december 2. és 2014. január 17. között a CIB bankfiókokban és a CIB24 nonstop telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a 06 40 242 242 telefonszámon.
 • Minimálisan jegyezhető összeg: 100 000 forint.

Alapadatok:

 • Futamidő: 2014.február 3**. - 2017. február 27.
 • Befektetési jegyek névértéke: 10 000 forint

CIB Euró Élmezőny Plusz Alap

Az euróban kibocsátott alappal elérhető hozamok

A táblázat az évente elérhető hozamok tekintetében a 4 lehetséges kimenetelt mutatja be, 100%-os részesedési ráta esetén.

Jegyzés diszkont árfolyamon

 • A CIB Euró Élmezőny Plusz Alap befektetési jegyei díjmentesen, névérték alatti árfolyamon (napi diszkont ráta = 1,00%/365) jegyezhetőek 2013. december 2. és 2014. január 17. között a CIB bankfiókokban és a CIB24 nonstop telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a 06 40 242 242 telefonszámon.
 • Minimálisan jegyezhető összeg: 500 euró

Alapadatok:

 • Futamidő: 2014. február 3**. - 2017. február 27.
 • Befektetési jegyek névértéke: 0,01 eurót

 


 


Segíthetünk? Keressen bennünket! 

06 40 242 242
Online ügyfélszolgálatunk >>
Bankfiókjaink >> 

Foglaljon időpontot most!   Időpontfoglalás

 

Jelen tájékoztatás nem teljes körű.

Az alapok tájékoztatóját, kezelési szabályzatát, az alapokra vonatkozó kiemelt befektetői információkat, az alapok portfóliójelentéseit, éves, féléves jelentéseit forgalmazási helyeinken és a www.cib.hu, illetve www.cibalap.hu internetes oldalainkon tesszük elérhetővé. Az alapok tájékoztatója és kezelési szabályzata tartalmazza mindazon információkat, amelyeket a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: PSZÁF III/100.036-4/2002.) a pénzügyi eszközökről, az ügyletről és a díjakról szóló tájékoztatás során köteles megadni. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre. Az alapok hozamadatai a kibocsátás devizanemében kerülnek megállapításra, felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az egyes valuta vagy devizanemek közötti átváltás befolyásolja az alap által elért eredményt. Az alapok egyszeres tőkeáttételt alkalmaznak. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, befektetési vagy adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A befektetési alapokban elhelyezett vagyon kezelését törvényi rendelkezések szabályozzák. (2001. évi CXX. törvény a tőkepiacról, 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól, a 2014. évi XVI. törvény a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról.)

A CIB Bank Zrt. által nyújtott befektetési szolgáltatások feltételei tekintetében a bank mindenkori Befektetési Szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzata az irányadó, amely megtalálható a www.cib.hu honlapon, illetve bármely bankfiókjában. A befektetési szolgáltatások díjairól a CIB Bank Zrt. Díjjegyzékében talál részletes felvilágosítást. Kérjük, hogy olvassa el a CIB Bank Zrt. által közzétett Általános Tájékoztatót a befektetési lehetőségekről és kockázatokról. Befektetési döntése meghozatala előtt tájékozódjon, mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, a befektetési tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat.

A befektetési döntést minden esetben a befektető hozza meg. Sem a CIB Bank Zrt.-t, sem a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt.-t nem terheli semminemű felelősség a befektető által hozott befektetési döntésekért, azok eredményéért, a befektetések kiválasztásából, illetőleg a piaci fejleményekből esetlegesen bekövetkező károkért. Az alap származtatott alap, ezért a szokásostól eltérő kockázattal jár, ezen kockázatok megfelelő befektetési technikákkal csökkenthetők, azonban teljes mértékben nem zárhatók ki. Az alap befektetési politikája a befektetési jegyek tőkevédett értékének (névérték) lejáratkori visszafizetését biztosítja. A befektetett tőke visszafizetését harmadik személy nem garantálja. A befektetési szolgáltatási termékek adózásával kapcsolatosan leírtak kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, azok nem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem a jogszabályok hivatalos értelmezésének. A Bank nem vállal semmilyen felelősséget a jogszabályi rendelkezések eltérő értelmezéséből származó esetleges hátrányos következményekért. Jelen tájékoztató a közzétételének napján hatályos jogszabályi rendelkezéseken alapul, így a vonatkozó jogszabályok esetleges jövőbeni változásából adódó, fentiektől eltérő jogkövetkezményekért a Bank nem vállal felelősséget. Az adózásra vonatkozó jogszabályi rendelkezések megfelelő értelmezése és alkalmazása minden esetben az ügyfél felelőssége.